Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od lutego w schronisku w Obornikach Wielkopolskich przebywa Mabi, jest mała a była tam trzymana na łańcuchu, potem przez nieuwagę pracowników uciekła i przez dwa tyg. nie wiedziano co się z nią działo, znalazła ją jakaś kobieta i Mabi znów wróciła do schroniska, ubłagałam pracowników aby nie wracała na łańcuch,ale wiem że jak szybko nie znajdzie domku i tak tam trafi, bardzo proszę o dom dla niej, ona marnieje w oczach. Ma dwa lata, w domu grzecznie się zachowuje nie brudzi. Ladnie chodzi na smyczy, może jednak przeskoczyć płot. Przed adopcją będzie wysterylizowana

Posted

No, chociaż ktoś się tu odezwał, bo już zaczynałam myśleć że sama tu jestem....
A Mabi niestety na łańcuchu, bo "w osobnym boksie nie może być, bo nikt gówien nie będzie sprzątac codziennie i problemu sobie robić" to są słowa jednej z pracownic. Dla wygody dali takie maleństwo na łańcuch:-(

Posted

[quote name='ana666']Od lutego w schronisku w Obornikach Wielkopolskich przebywa Mabi, jest mała a była tam trzymana na łańcuchu, potem przez nieuwagę pracowników uciekła i przez dwa tyg. nie wiedziano co się z nią działo, znalazła ją jakaś kobieta i Mabi znów wróciła do schroniska, ubłagałam pracowników aby nie wracała na łańcuch,ale wiem że jak szybko nie znajdzie domku i tak tam trafi, bardzo proszę o dom dla niej, ona marnieje w oczach. Ma dwa lata, w domu grzecznie się zachowuje nie brudzi. Ladnie chodzi na smyczy, może jednak przeskoczyć płot. Przed adopcją będzie wysterylizowana. W sprawie adopcji można dzwonić: 605765045.

Przepraszam lecz to jest w niektórych momentach kłamstwo :mad: Więc napisze jak naprawdę jest!

Mabi jest to około 2 letnia suczka do schroniska w Obornikach trafiła Lutego 2009 roku.
Jest to mała kochana suczka, która uwielbia pieszczoty i noszenie na rękach;).
Jest na łańcuchu ponieważ przeskakuje płoty i dwa razy uciekła już ze schroniska (lecz nie przez nieuwagę pracownic tylko już schronisko było zamknięte i sama nie chciała zostać więc poszła szukać sobie sama domku.
Po drugiej ucieczce znalazła ją w nocy miłośniczka zwierząt i na noc miała ją w domu i musiała ją oddać do schroniska ponieważ sama ma w domu same psie sieroty.
I tak Mabi jest u nas Pani ta mówiła że to jest spokojny i czysty piesek który nie brudzi w domu :razz:
I moim zdaniem nie marnieje w oczach na tym łańcuch ale cóż też bym wolała żeby tam jej nie było.
Zawsze jak jestem w schronisku to ją spuszczamy i wszędzie za nami chodzi :eviltong:
I jest już po sterylizacji.
Pięknie chodzi i kocha spacery :) (na tym foto co jest z Kluską to moja siostra ją bierze na spacerek)

A tu foto ze spaceru:
http://i42.tinypic.com/dzxjfd.jpg

http://i43.tinypic.com/fvis00.jpg

http://i41.tinypic.com/28cdkjm.jpg

http://i43.tinypic.com/o69t6o.jpg

Na wybiegu (spuszczona)
http://i39.tinypic.com/xfyse8.jpg

PS.Ona nie ucieka bo nie chce być w schronisku tylko ucieka jak nikogo nie ma bo ona chce być tylko kochana :loveu:

ana666 ty jesteś wolontariuszką ??
A jak tak to od ilu lat i czy wchodzisz na wybieg ??

Posted

No ale jak może być taki mały pies na łańcuchu?!
Może ją bieżecie na spacery ale napiszcie że jesteście tylko w sobote, czyli raz na tydzień Mabi idzie na spacer! A uciekła no może nie przez nieuwagę tylko zaniedbanie, bo wszyscy wiedzieli że przeskakuje płot a ją samą potem zostawili, największy idiota by wiedział że ona ucieknie A potem nie wiedzieli co z nią się działo, aż jej jakaś kobieta nie znalazła!

Posted

A tak w ogóle Tolo kiedy rozmawiałaś z tą "miłośniczka zwierząt co na noc miała ją w domu i musiała ją oddać do schroniska ponieważ sama ma w domu same psie sieroty" bo nie przypominam sobie a pamięć mam dobrą i w przyszłości pisz tylko to co sama usłyszałaś a nie co powtórzyło 5 osób i jest napisane na stronie schroniska. Ok? I nie używaj w mojej obecności słowa sieroty bo te psy już dosyć wycierpiały i nie trzeba ich jeszze obrażać, bo już sierotami nie są - mają kochający dom.

Posted

Też nie jestem za tym żeby taki mały piesek jak Mabi był na łańcuchu ale co zrobić ??
A wyprowadzana jest 2 razy w tygodniu w środę i sobotę.
I w ten dzień co drugi raz uciekła to była ciągle spuszczona i myśleliśmy że może już nie ucieknie i ją zostawiliśmy spuszczoną luzem ale cóż uciekła :placz:
A jak już uciekła to nie mogliśmy nic zrobić :mad:
Ale całe szczęście znalazła się.
Nie rozmawiałam z tą Panią co ją znalazł ale pytałam się Pani Oli i mi wszystko powiedziała jak było :cool3:
A nie miałam zamiaru obrażać tych piesków (moim zdaniem nie obraziłam ich) ale źle to ujęłam bo chciałam napisać że ta Pani ma w domu same pieski które tak jak Mabi są ze schronisk lub znalezione.
A ja to Sandra i z tobą ana666 bardzo dobrze się znamy :evil_lol: :p