Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

on akurat nie, ponieważ ma ataki niezmiernie rzadko, 2-3 razy w roku, a jeśli ataki są rzadsze niż co 3-4 miesiące to nie powinno się psa paszeforować lekami przeciwpadaczkowymi (które niestety mają sporo skutków ubocznych)

Posted

martka1982 napisał(a):
on akurat nie, ponieważ ma ataki niezmiernie rzadko, 2-3 razy w roku, a jeśli ataki są rzadsze niż co 3-4 miesiące to nie powinno się psa paszeforować lekami przeciwpadaczkowymi (które niestety mają sporo skutków ubocznych)

No własnie... wątroba. Bidul...

Posted

Irys zawsze idzie ze mną na spacer gdy jestem w schronie. Jak mnie widzi to piszczy przy bramie, bo wie,że zaraz wyjdzie i się przywitamy. Jest kochany - uwielbia się przytulać, a gdy siadamy razem na trawie to Irys najchętniej by się położył na mnie, bo tak lubi i potrzebuje być blisko człowieka.

• 2 weeks later...
Posted

Zabieramy go z wielu powodów - przede wszystkim dlatego,ze to moj pupilek wiec jest uprzywilejowany ale rowniez dlatego,ze Irys slucha sie na spacerach i chodzi bez smyczy. jestem o niego spokojna, wiem ze sie nie zgubi. Poza tym Irysek ma tak ugodowy charakter,ze nie wazne z jakimi psiakami oprocz niego idziemy na spacer, on z pewnoscia z kazdym z nich sie dogada. On w ogole z zadnym psem nie zadziera. Wlasciwie to ma same zalety...

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

sprawdziliśmy dziś Iryska na koty, tzn wcześniej też był sprawdzany ale dziś już tak bardzo porządnie, czyli nie było to spotkanie z jednym kotem tylko z całym stadkiem i wszystko było ok. Iryskowi nawet się podobało! pełen luz

Posted

[quote name='martka1982']Irysek wytarzał się dzisiaj w czymś bardzo śmierdzącym a potem domagał głaskania.......hahaha[/QUOTE]

Pewnie myslal ze jest bardziej atrakcyjny... :razz:

• 2 weeks later...
Posted

martka1982 napisał(a):
Zabieramy go z wielu powodów - przede wszystkim dlatego,ze to moj pupilek wiec jest uprzywilejowany ale rowniez dlatego,ze Irys slucha sie na spacerach i chodzi bez smyczy. jestem o niego spokojna, wiem ze sie nie zgubi. Poza tym Irysek ma tak ugodowy charakter,ze nie wazne z jakimi psiakami oprocz niego idziemy na spacer, on z pewnoscia z kazdym z nich sie dogada. On w ogole z zadnym psem nie zadziera. Wlasciwie to ma same zalety...
No..to juz wszystko rozumiem...;)

martka1982 napisał(a):
Irysiu ja o Tobie cały czas pamiętam:)
Powiedziala martka, po czym zrobiła w serduszku jakies postanowienie....bardzo cudowne postanowienie...trzeba bylo teraz powoli wprowadzać je w życie...

martka1982 napisał(a):
sprawdziliśmy dziś Iryska na koty, tzn wcześniej też był sprawdzany ale dziś już tak bardzo porządnie, czyli nie było to spotkanie z jednym kotem tylko z całym stadkiem i wszystko było ok. Iryskowi nawet się podobało! pełen luz
Dobrze wiedziala, po co psrawdz Ireska na kotki....powiem CI Sabinko i innym dziewczynom tez oczywiscie;) i w wielkim sekrecie;):D Ale Chyba juz wiesz...
JUtro wielki dzien Iryska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedzie na zawsze do martki:D:D:D
Szykujemy sie wiec jutro na imprę- to wielkie swieto!!!!

Posted

gonia66 napisał(a):
Dobrze wiedziala, po co psrawdz Ireska na kotki....powiem CI Sabinko i innym dziewczynom tez oczywiscie;) i w wielkim sekrecie;):D Ale Chyba juz wiesz...
JUtro wielki dzien Iryska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedzie na zawsze do martki:D:D:D
Szykujemy sie wiec jutro na imprę- to wielkie swieto!!!!

Co???????????????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy ja dobrze rozumiem??? Irysek u Martki w domku??? :cool3:

Prosze mi tu wszystko wyjasnic cioteczki!!! :mad:

Posted

Ano tak:) jakiś czas temu zmieniłam adres a mój psiut, to syneczek mamusi, więc został w tamtym domu. My postanowiliśmy najpierw adoptować kota. Ja oczywiście chciałam jeszcze psa. Wahałam się między Iryskiem a starszą suczką Żabką. Stanęło na Irysie, bo on bardziej potrzebuje pomocy...nie oszukujmy się. Nikt nie adoptuje psa z padaczką. Jeszcze się to nie zdarzyło w naszym schronie, więc od piątku Irysek jest u nas - początki trudne. Irysek nie jest sobą. Najbardziej martwi mnie to,że rano budzi się i wymiotuje oraz nie ma apetytu(mimo iż celowo robię mu jedzenie zbliżone do tego jakie jadł w schronie). koopsko normalne.
mam nadzieję,że to nie trzustka. jeśli jutro rano również zwymiotuje będę dociekać dlaczego. (bo może to stres? w końcu prawie 2 lata w schronie siedział)

Posted

Sabina02 napisał(a):
Co???????????????????? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy ja dobrze rozumiem??? Irysek u Martki w domku??? :cool3:

Prosze mi tu wszystko wyjasnic cioteczki!!! :mad:
HAhhah...mówisz Sabinko i masz:):) wiesci znaczy z pierwszej ręki- od samej teraźniejszej i "nazawsiejszej" pańci Irysia:):)

martka1982 napisał(a):
Ano tak:) jakiś czas temu zmieniłam adres a mój psiut, to syneczek mamusi, więc został w tamtym domu. My postanowiliśmy najpierw adoptować kota. Ja oczywiście chciałam jeszcze psa. Wahałam się między Iryskiem a starszą suczką Żabką. Stanęło na Irysie, bo on bardziej potrzebuje pomocy...nie oszukujmy się. Nikt nie adoptuje psa z padaczką. Jeszcze się to nie zdarzyło w naszym schronie, więc od piątku Irysek jest u nas - początki trudne. Irysek nie jest sobą. Najbardziej martwi mnie to,że rano budzi się i wymiotuje oraz nie ma apetytu(mimo iż celowo robię mu jedzenie zbliżone do tego jakie jadł w schronie). koopsko normalne.
mam nadzieję,że to nie trzustka. jeśli jutro rano również zwymiotuje będę dociekać dlaczego. (bo może to stres? w końcu prawie 2 lata w schronie siedział)
KUrcze...mam nadzieje, ze to stres tylko...bo ja wiem, jak się czułam, gdy po tygodniu w szpitalu wracałam do domku albo po miesiacu wakacji...;)
A;e jeśli rzeczywiscie jutro się to powtórzy, to trzeba iśc do weta koniecznie...a w schronie nie było takich incydentów, czy moze nikt nie widzial..??Tego pewnie się nie dowiemy...
Irysiu...nawet się nie wygłupiaj...masz byc zdrowy i szczesliwy z Martusia juz od konca życia!!!:)

Posted

Huraaaaa!!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Irysek ma najlepszy domek na swiecie! :loveu:

Ja mysle ze Irysek przechodzi stres zwiazany ze zmiana otoczenia, ale i tak ma dobrze, bo zna juz swoja Pancie. Jednak jesli to szybko nie minie, to trzeba koniecznie isc z nim do weta. Trzymam za Was kciuki.

Posted

dzieki dziewczyny. rozmawialam dzis o tych jego wymiotach z kilkoma osobami - wszyscy mówią to samo - reakcja na stres.
on w schronisku jadł wszystko co mu się nawinęło i miał zawsze wilczy apetyt, nigdy nie widziałam aby wymiotował. będę obserwować a jutro koniecznie odrobaczę.