martka1982 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Irysek trafił do schroniska w Koninie w styczniu 2009r. Miał na sobie obrożę i nie wyglądał najgorzej, choć zanim został przywieziony były sygnały,że Irys biega po całym mieście już jakiś czas. Nikt się po psa nie zgłosił, a w schronisku szybko się okazało co mogło być tego przyczyną - Irys ma padaczkę:( To nie pierwszy i nie ostatni piesek w schronisku z tą chorobą, jednak chciałabym aby był PIERWSZYM, który zostanie adoptowany!!! Spójrzmy prawdzie w oczy - kto przygarnie psa z padaczką? Z pewnością nie człowiek, który podjeżdża pod bramę schroniska z chęcią zaadoptowania zwierza. Tacy biorą tylko zdrowe i najlepiej młode. W przypadku Iryska musiałby być to ktoś, kto świadomie i niepochopnie zdecyduje się dać dom zwierzakowi z tą właśnie chorobą. Niedawno w schronisku odeszły 2 psy chorujące na padaczkę:((. Czy z Irysem musi być tak samo? Czy on też ma być skazany na schronisko? Czy znajdzie się ktoś taki, kto dostrzeże w Irysie jego pogodny charakter, jego uwielbienie pieszczot i przytulanek, jego chęć do życia, zabaw i spacerów? Irysek jest młodym, przyjaznym psem, nie okazuje agresji, ładnie chodzi na smyczy i pilnuje się bez niej i...tuli się do człowieka jak dziecko - całym sobą Irys jest wykastrowany. Quote
martka1982 Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Niestety:( Bardzo pusto. Może po świętach dogomaniacy dołączą... Quote
maarit Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ola la napisał(a):to ja chociaz "dźwigne" chłopaka;) :placz::placz::placz: ja też Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 no nic ja znow podniose chłopaka.Ogolnie lubie hooopaniaa ale czasem trafi 0przez kto ktos pomocny na watek... ja obiecuje zrobic chlopakowi kilka ogloszen ale to jutro dopiero :( Quote
Maszaberla Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Zrobilam dla Iryska: Allegro Cafeanimal Tylko nie wiem ile ma lat, na razie go pewnie odmlodzilam;) Quote
Ola la Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Narazie zrobilam Iryskowi tylko: Adopcja psów - Psy.pl / Adopcje / Irysek z padaczką błaga o dom ale.gratka.pl/ogloszenie/1909471_maly_irysek_z_padaczka_blaga_o_dom.html Quote
martka1982 Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 Dziękuję dziewczyny!:) Dowiem się ile on ma lat i napiszę. Quote
Sabina02 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Martka1982, jestem... Widze ze bidulek ma juz troche ogloszen. W weekend zrobie mu kilka innych... :lol: Quote
Sabina02 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Zrobilam Iryskowi takie ogloszonka: :lol: Animalia BonoPolska E-Oferty KupSprzedaj KupiePsa CentrumOfert PrzygarnijZwierzaka Ogloszenia.24Polska Quote
martka1982 Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Irysio........eh szkoda słów. On nie rozumie,że jest chory i że pewnie z tego powodu czeka go dożywocie w schronie:-( Quote
martka1982 Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Zero zainteresowania - kto by chciał chorego pieska.........:-(:-(:-( Quote
Karolcia_ko5 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Zaznaczam. Nie wiedziałam, że Irysek ma wątek, a tym bardziej, że ma padaczke.... :crazyeye: Quote
martka1982 Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 Niestety - od kiedy jest w schronisku miał zaledwie 2 ataki - a przynajmniej o tych dwóch wiemy. Irysek został niedawno wykastrowany. Quote
martka1982 Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Niestety, wiesz jak jest z chorymi zwierzętami...... Quote
martka1982 Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 Irysio kocha wodę. Trudno nawet opisać co robi, gdy do niej wchodzi, bo na pewno nie pływa - raczej po niej skacze i rzuca się z radości. To taki pogodny i przytulaśny piesek, ale nikt nie daje mu szansy.........:(( Quote
Sabina02 Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 martka1982 napisał(a):Irysio kocha wodę. Trudno nawet opisać co robi, gdy do niej wchodzi, bo na pewno nie pływa - raczej po niej skacze i rzuca się z radości. To taki pogodny i przytulaśny piesek, ale nikt nie daje mu szansy.........:(( Fajnie by bylo jakby byl jakis filmik z tego jego szalenstwa w wodzie. :p Wkleilo by sie filmik do ogloszen i moze to zwiekszylo by jego szanse na dom. :cool3: Quote
martka1982 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Też o tym pomyślałam ale niestety dopiero teraz, a teraz to już raczej za zimno na kąpiele.. Quote
Recommended Posts