Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moje kochanie ciągle patrzy zza krat:( on chyba już stracił nadzieję, nawet się nie stara jak ktos podchodzi bliżej :( jego kumpel Fafik to już wogóle tylko w budzi śpi :placz:

• 1 month later...
Posted

ja już nie mam słów...
Kumpel to jeden wielki kłębek nerwów. Dziś ludzie oglądali sobie pieski a on myślałam że kraty wygryzie!! ja go normalnie nie poznaje :( to nie ten sam pies. Proszę wymyślcie coś :(:placz::placz:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Kumpel cały czas w schronie:( Zamknięcie rodzi w nim coraz więcej frustracji i żalu, zresztą wcale się nie dziwię mu :( Sporo szczeka, ale i tak jest kochany :) Tylko nikt się nim nie interesuje....

Posted

Ciocia Agata żadnego banku nie rozbiła. Niestety. Ciocia Agata niedługo z torbami pójdzie albo zginie z ręki Bardzo Wyrozumiałego Dotąd Małżonka.
To jak, jest już to allegro i alegratka? Wyróżniać?

Posted

tak Kasiu pozwalam ci napisać nowy tekst :eviltong: allegro i gratkę mam cały czas aktualne dla niego i non stop wystawiam:( jak KTOŚ :razz:przeleje kasę na jego wyróżnienia to wyróżnię:)

Posted

agata51 napisał(a):
Czekamy na nowy tekst?

Nie mogłam się dostać na dogo, dopiero teraz mi się udało :) Wieczorem postaram się już wstawić, jakbym zapomniała to krzyczeć:)

Posted

Pies nie jest rzeczą. Jako żywe i inteligentne stworzenie zasługuje na miłość i szacunek. Czy ktokolwiek z nas chciałby stać się prezentem? Ba… na dodatek niechcianym? Kumpel nie miał wyboru….

Mała czarna kulka, z czerwoną kokardką na szyi. To właśnie jego podarowało dziecko swojej mamie w dzień pełen miłości – Dzień Matki. Kumpel miał być przyjacielem, obrońcą – prawdziwym ‘kumplem’ bez względu na wszystko. Niestety, nie miał tyle szczęścia. Ponieważ nie dało się odłożyć go na półkę obok zakurzonych figurek, zapomnieć, został wyrzucony na ulicę. Mimo strachu i głodu, z biegiem czasu radził sobie coraz lepiej. Zamieszkał na osiedlu, na którym był dokarmiany przez dobrych ludzi. Miał przyjaciół wśród dzieci, dorosłych i zwierząt. W zimniejsze dni spał na klatce schodowej. Nie wszystkim jednak taki stan rzeczy się podobał. Ludzie bez serca, dla których kawałek podłogi który służył Kumplowi za posłanie był zbyt cenny, postanowili pozbyć się psa.

Tak Kumpel trafił do schroniska dla Zwierząt. Zamknięty w małym betonowym boksie z dnia na dzień wpada w coraz większą depresję. Pies wolny – nagle został więźniem 4 ścian, bez spacerów, ruchu – tak ważnej części jego dotychczasowego życia. Kumpel czuje się coraz gorzej, szczeka, wyje – robi wszystko, żeby przypomnieć o swoim istnieniu. Niestety bez skutecznie….
To pies wesoły i towarzyski, łagodny w stosunku do ludzi. Jest zgodny z innymi psami/suczkami. Został wykastrowany, posiada aktualną książeczkę zdrowia. Całkiem dobrze radzi sobie na smyczy. Przyjaciel bez względu na wszystko – przecież właśnie po to został stworzony. Aby być wiernym i oddanym.

Czy dasz Mu przepustkę do nowego życia? Uwolnisz z więzienia, w którym przebywa? Jego życie jest w Twoich rękach.

Nie skazuj go na dożywocie w schronisku, za ludzką nieodpowiedzialność.