Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ON ma ci do zaoferowania przyjaźń do grobowej deski? Czy to odrzucisz?

Kumpel to pies jakich wiele...zwykły kundel, ale o wielkim sercu, to pies – dusza. Kocha wszystkie żywe stworzenia. Niestety los go nie oszczędzał od urodzenia. :-(:-(
Już jako szczenię trafił do schroniska. Któregoś dnia wzięli go nowi właściciele. Miał być prezentem na dzień matki...!!Tylko gdy szczenię urosło, przestało już interesować domowników i po pół roku trafił ponownie do schroniska, skąd ponownie odebrali go ci sami właściciele. A że historia lubi się powtarzać...po 3 miesiącach znowu trafił tam skąd przyszedł!!! SKANDAL!! Psem w ogóle się nie interesowali, biegał dniami i nocami po osiedlu i był przyjacielem dla wszystkich. Bawił się z dziećmi, grał w piłkę, ganiał z chłopakami, zawarł nawet wielką psią przyjaźń, którą rozdzielono. Kumpel nagle zniknął z pola widzenia....znalazłam go po jakimś czasie....w schronisku! Szkoda tylko, że najgorsze bo chwile mroźnej zimy przeżył na „wolności” .
Ktoś by powiedział i dobrze, bo ma chociaż co jeść, ale ten pies nie nadaje się do tak małych przestrzeni jakim jest boks!! Cierpi strasznie, płacze jak żaden inny pies, siedzi smutny, osowiały. Oczywiście znalazł sobie już kolejnego psiego przyjaciela, z którym śpi w budzie, ale i tak tęskni za ukochanym człowiekiem!

Kumpel ma ok. 2 lat, ładną sylwetkę, zadbaną sierść i niezwykle mądry pyszczek, a jego postawa jest na skale rasowego psa!! Jest wykastrowany. Czy umiesz spojrzeć w te oczy i przejść obojętnie?? Bo ja nieee...

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::placz::placz::placz::placz::placz::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
kontakt pod nr tel: 692486565 lub mail piechcia15@poczta.onet.pl,

DNIA 25.01 Kumpel pojechał do nowego domku do Łodzi:)

DNIA 6.03.2010 Kumpel znowu wylądował w schronisku:(:( uciekł tamtym ludziom, a ponieważ za słabo go szukali to trafił do łódzkiego schroniska, a oni wzięli sobie kolejnego...szczeniaczka:(

spójrz w re mądre oczy...

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te oczy pytają..."a może ciebie?a może ciebie ...pokochać?" spojrzenie spojrzeniem, ale płacz jest przeraźliwy. Jak mnie zobaczy w schronie, bo kojarzy z osiedla jako dokarmiacza :) do płacze przeokropnie:( :placz: a ja razem z nim:placz:

Posted

Kumpla zaczyna dopadać frustracja i apatia:( jest już raczej obojętny na widok człowieka...nie to co kiedyś! No i przede wszystkim dopada go frustracja...zaczyna atakować swoich współlokatorów!! DOMKU ZNAJDŹ SIĘĘĘĘĘ!!!:placz::placz::placz:

ROZEŚLIJCIE MOŻE JEGO WĄTEK, ABY LUDZIE WCHODZILI, OGLĄDALI, nie wiem róbmy coś :placz::placz: dopada mnie rozpacz. Allegro nie przynosi żadnych efektów, w schronie też nikt nawet nie zwraca na niego uwagi, każdy chce cudne szczeniaczki:(

• 4 weeks later...
Posted

zdecydowanie jestem za. Porozsyłałam dzisiaj troche watek po ludziach ,ale nie wiem czy ktos wejdzie:( ma cały czas allegro moje ale nie wyróżnione, na kilku innych portalach też ma, ale z tym metrem to dobry pomysł. Musi nas być więcej bo sama nie dam rady:(

Posted

piechcia15 napisał(a):
Kumpla zaczyna dopadać frustracja i apatia:( jest już raczej obojętny na widok człowieka...nie to co kiedyś! No i przede wszystkim dopada go frustracja...zaczyna atakować swoich współlokatorów!! DOMKU ZNAJDŹ SIĘĘĘĘĘ!!!:placz::placz::placz:

ROZEŚLIJCIE MOŻE JEGO WĄTEK, ABY LUDZIE WCHODZILI, OGLĄDALI, nie wiem róbmy coś :placz::placz: dopada mnie rozpacz. Allegro nie przynosi żadnych efektów, w schronie też nikt nawet nie zwraca na niego uwagi, każdy chce cudne szczeniaczki:(

Zaglądam na wątek. piechcia, jakie on ma allegro?? zwykłe czy wyróżnione??

Trzeba tu też więcej ciotek zaprosić, porozsyłać wątek. Zrobić mu cafeanimala, może go do metra wtedy dadzą. Trzeba zacząć działać!!!

Posted

Mogę wyróżnić allegro i alegratkę. Cudny psiak. Niech tych ludzi szlag trafi! A na cholerę schronisko wydało psa byłym właścicielom! Pewnie przez ten brak opieki straszny łazior się z niego zrobił. Umie chodzić na smyczy?
Trzeba coś zrobić, zanim wpadnie w głęboką depresję.

Posted

umie na smyczy chodzić, ale jak był z nami zaraz jak trafił do schronu to tylko patrzył jak dać dyla, bo to pies stworzony do wolności!! to typowy łazior !!
ja to juz nawet go nie dotykam przez kraty mimo że mi serce pęka aby znowu nie płakał. Bardzo się zmienił odkąd go przymknęli:(