Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje psy tez jedza perz i np. Kostaryka tez wymiotuje, miala taki ciąg perzowo-wymiotowy ok. tygodnia temu. Daje jej teraz wiecej witamin i np. marchewke, jablko do chrupania.

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moj dzordz to raz w tygodniu lub raz na dwa tygodnie robi sobie takie pczyszczanie trawa jak zaczela sie wiosna, Lenka tez podskubuje na kazdym spacerku razem z moim kotem.Jutro ostatni zastryzk zdecydowanie mniej ja boli.Niestety ja z nia dzis nie moglam jechac do wet bo bylam w rzeszowie w szkole ale moja kolezanka byla z nia na zastrzyku .Teraz sie wyleguje na slonku i niedlugo bedzie jadla.

Posted

Poker napisał(a):
to masz fajną koleżankę.
To jak to jest z Lenką? mniej ją boli czy już całkiem nie boli ?

Mniej jutro ma isc na ostatni zastrzyk.Ta moja kolezanka ze mna była u Lenki jej jesc dawalam.I jutro tez ma isc z Lenka bo ja znow szkola.Ale apetyt ma straszny.Tylko cos sie ksztusi juz ze 3 dni.A dzis o malo bazanta niedorwala:-o

Posted

Lenka dostala dzis ostatni zastrzyk i jest widoczna poprawa.Mam jej rapoacholin kupic,i za kilka dni do kontroli.Ale niewiem czy sie nie wybiore wczesniej.Bo tak kasla ciagle jakby chciala cos wyksztusic.Niewiem czy to kaszel czy co.Moja kolezanka mowila o tym wet.Ale ja musze isc i sama sie zapytac.Moze to jakies alergiczne niewiem

Posted

idź koniecznie jutro.
jeszcze lepszy od Raphacholinu jest SYLIMARON, mozna dawać 2 x dziennie po 1 kapsułce, najlepiej w pasztetowej.

Posted

Poker napisał(a):
idź koniecznie jutro.
jeszcze lepszy od Raphacholinu jest SYLIMARON, mozna dawać 2 x dziennie po 1 kapsułce, najlepiej w pasztetowej.

To kupie sylimaron .Moja mama brala to na watrobe jak ja pobolewala.
A niewiesz moze z czego to ksztuszenie moze byc?

Posted

anciaahk napisał(a):
Czasem kaszel taki wykrztuśny, jakby pies chciał coś wykrztusić, może być objawem chorego serduszka.

Chorego serduszka:-(nawet mnie nie strasz.A czy przez badanie krwi da sie to wykryc???

Posted

yoko100 napisał(a):
Chorego serduszka:-(nawet mnie nie strasz.A czy przez badanie krwi da sie to wykryc???

Przez badanie krwi tego nie zdiagnozujesz.Najszybciej to osłuchowo można stwierdzić chore serce,a najprecyzyjniej poprzez ekg.

Posted

Renata5 napisał(a):
Przez badanie krwi tego nie zdiagnozujesz.Najszybciej to osłuchowo można stwierdzić chore serce,a najprecyzyjniej poprzez ekg.

Jej to pojde z nia do weterynarza zeby ja osluchala najpierw a potem zobaczymy.A ta biegunka to moze z jedzenia?

Posted

yoko100 napisał(a):
Jej to pojde z nia do weterynarza zeby ja osluchala najpierw a potem zobaczymy.A ta biegunka to moze z jedzenia?

Może być z jedzenia(ale generalnie zdrowy pies nie powinien mieć biegunek),ale też może być powodem chorób wątroby,trzustki...zrób jej morfologię z biochemią.Wtedy będzie mniej więcej wiadomo jak pracują narządy wewnętrzne

Posted

yoko100 napisał(a):
Ale niewiem czy sie nie wybiore wczesniej.Bo tak kasla ciagle jakby chciala cos wyksztusic.Niewiem czy to kaszel czy co.Moja kolezanka mowila o tym wet.Ale ja musze isc i sama sie zapytac.Moze to jakies alergiczne niewiem

Czy kaszle tak jakby chciala zwymiotowac? Czy wydaje przy tym taki dzwięki podobne od bulgotania? Moze to byc od chorej watroby, moja poprzednia suczka tak miala. Najczesciej taki kaszel zdarza sie w nocy.
Może być z jedzenia(ale generalnie zdrowy pies nie powinien mieć biegunek),ale też może być powodem chorób wątroby,trzustki...zrób jej morfologię z biochemią.
Ja juz o tym pisalam wiele razy. Dziwna ta lekarka, kazala drogie zastrzyki podawac bez diagnozy :shake: A osluchiwala w ogole serce i pluca poprzez stetoskop?

Posted

Wlasnie musialam lenke wsadzic pod prysznic bo przy biegunce troche sie wybrudzila i sama trawa z niej wychodzi.Badala ja za pierwszym razem.Teraz watroba ja mniej boli i apetyt ma.A po kaszlenie czy wykrztuszanie to jak by chciala cos wyksztusic tak kasla kilka senud i potem przestaje i potem znowu.Zywotna jest.Nie spi juz tyle co na poczatku.A to kaslanie tak nagle sie pojawilo na poczatku myslalam ze moze czyms sie zaksztusila.

Posted

Byłam u weta,przebadala Lene serce plucka i stwierdzila ze wszystko ok.Dostala zastrzyk i stoperan mam jej dac na biegunke.I dala mi recepte na jakis lek tylko mam w aucie nazwe,Dala by jej starydowe leki ale biegunka jest przeciwskazaniem.I tak wszystko sie miesza.Bo ten kaszel doszedl. To moze byc alergiczne mowila.Ale krew jak chce to jak najbardziej moze zrobic.Musze zobaczyc ile sie w tej puszczce uzbieralo bo zeby zrobic wszystko z enzymami to troche wyjdzie.Za dzisiejsza wizyte i za zastrzyk nic nie zaplacilam.Zmieszryal temperature jeszcze raz i wporzadku.Nos oczy tez.A co do watroby to i bez wynikow mowi ze to zespol watrobowo trzustkowo czy jelitowy.Tylko teraztrzeba ten kaszel zlikwidowac zeby ta watrobe leczyc.Teraz jej dam stoperan

Posted

Poker napisał(a):
ale były osoby ,które się interesowały sunią, a teraz koniec?:mad:

Czyli kto??Dostala dzis jakis zastrzyk i jaby sie mniej ksztusila.Jutro bede obserwowac.

Posted

yoko100 napisał(a):
A co do watroby to i bez wynikow mowi ze to zespol watrobowo trzustkowo czy jelitowy.Tylko teraz trzeba ten kaszel zlikwidowac, zeby ta watrobe leczyc.Teraz jej dam stoperan

A kaszel to jaka moze miec przyczyne, mowila cos ta lekarka?
Ale ze bez wynikow badania krwi moze powiedziec, ze to zespol watrobo-trzustkowy, to musimy byc geniusz lekarka :crazyeye: biegunka moze byc tez z chorej trzustki.
ale były osoby ,które się interesowały sunią, a teraz koniec?
Byly i sa, ale trudno tutaj cokolwiek doradzic, czy pisac, bo lekarka lecząca Lene wie i tak najlepiej. Skad ona ma takie doswiadczenie, ze wie co podawac, jakie leki bez badan? Ja juz niejedno przeszlam z moimi zwierzakami i takiego leczenia w ciemno i naciagania Yoko na drogie zastrzyki nie akceptuje. Jeden mądry doktorek tak wlasnie leczyl moja poprzednia kolaczke kilka lat temu, szkoda, ze wtedy bylam taka glupia i pozwolilam na 'samowole'. Dopiero na koniec wymusilam badania watroby i trzustki, ktore potwierdzily nowotwór wątroby. Omijam go od tamtej pory szerokim łukiem, niedouka jednego.
Ale czy to pacjent ma doktorkowi mowic co ma robic, bo sam nie wie od czego zacząc? Zaczyna się zawsze od badan ! Przeciez jak tak dalej będzie, to Yoko sie nachodzi codziennie do lekarki i dalej nie będziemy wiedziec co jest suczce :???: