yoko100 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 halcia napisał(a):Hej Yoko,niedziela ok 10.Mnie jutro i w sobote nie bedzie na dogo, bo mam zjazd dogomanów orzechowskich/nawet z W-wy/jedziemy tez do Orz.i Przemysla do kobiety która ma ponad 30 psów.FoXowa pytała o tego terierka pszenicznego na gł,ownym.On jeszcze jest,prawda?Moze mloda umie bazarek zakładac.Przywozic te ksiazki w niedz,czy jeszcze nie? Ja w niedziele dlugo zostac nie ebde mogla chyba ale zaawsze cos.Trzeba zapytac mlodej moze faktycznie umie.Wez na wszelki wypadek ksiazki Quote
halcia Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Na głownym Foxsowa/to Ola jednak:eviltong:/napisała,ze cos umie i chetna uczyc.Do której bedziesz mogla?Ja sie przesiadam do auta dr,zebym nie zapomniała,mam jeszcze gary,a i dr miał cos uzbierac. Quote
yoko100 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Halciu jeszcze niewiem ja bym chciala jak najdluzej.z 2 godzinki napewno. A to jednak Ola o widzisz to ja myslalam ze to nie ona:) Quote
Ulka18 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Yoko, jak tam Lenka? Bylas u doktora? Quote
anciaahk Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Jeśli to nawet podejrzenie ropomacicza, to nie można tego lekceważyć. Zbyt późne wykrycie grozi niestety uśpieniem, wielu suń nie da się z tej obrzydłej choroby uratować. Często też ropomacicze prowadzi do innych chorób - nerek, serca. Oby to nie było to. Quote
yoko100 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 To cieczka ciagle jej krew leci.Ale na szczescie na Dzordza z zabkami jak zbyt nachalny.Wet mi mowila ze nie kazdego psa do siebie ciagnie.Ona chce sie z nimn bawic ale nic wiecej.Ale mam nadzieje z szybko jej minie bo dzordz poduszki atakuje taki podekscytowany Quote
Ulka18 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Trzeba ze 3-4 tygodnie po zakonczeniu cieczki wysterylizowac Lenke, nie czekac jak mowili doktorzy 3 miesiace, jak widac ta teoria o wyciszeniu hormonow w cylku polrocznym sie nie sprawdza. Quote
yoko100 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 No wlasnie teraz trzeba to szybciej zrobic.Bo ta cieczka przy psie jest uciazliwa.Nie moge ich wogole samych zostawic.A Dzordz sie troche emczy pewnie z tym bo musi sie podszuka zaspokkajac:DTeraz sie zbieramy i jedziemy nad wode.Lenka ostatnio plywala z nami na materacu siedziala sobie na srodku i obserwowala. Quote
yoko100 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Kurcze Lena zaczela sie dzis nadstawiac Dzordzowi.Na noc chlopak ja wezmie do siebie bo bede sie denerwowac ze w nocy cos zrobia.W dzien bede musiala ich pilnowac bo niestety nie mam jak ich oddzielic.A przeczytalam ze miedzy 9 a 14 dniem suka moze dopuscic psa a juz jest gdzies okolo 9 .I jak Kasia wroci musze jak najszybciej isc ja wysterylizowac bo tylko sie teraz denerwuje, oby tylko nic nie zrobili.Przez te 5 dni bedzie na noc nie u mnie. Quote
halcia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Hej,to 14 .08 jakby co nie przyjdziesz do schroniska?Przyuczałas sie cos do bazarku? Quote
yoko100 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Halciu chcialabym przyjechac ale niewiem jak moj chlop to przezyje i tak juz ma dosc moich psow od czwartku ciagle z nimi jezdzimy.A rodzice wracaja dopiero w czwartek.I jeszcze na noc Lene zabiera.Jeszcze jej u mnie nie ma.A niewiem kiedy Lenie przejda te dni.:(:(: Quote
halcia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 To daj w czwartek znac,bo 14 to piatek.Sama niewiele porobie,a mam w aucie rzeczy które juz tydz.woze i podjechac mi pasuje.Najlepiej gdyby to połaczyc z jakąś praca. Quote
Ulka18 Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Halciu, a nie chcesz tej 17latki do pomocy, ktora sie zglosila? Napisze do niej, zeby przyszla, o ktorej? Yoko, pilnuj teraz Lenki, bo w tych dniach 9-14 suczka jest gotowa i moga byc szczeniaki, nie daj boże :shake: Moze jakies gacie jej ubierz? Quote
yoko100 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Halciu jesczcze zobacze moze akurat do piatku jej przejdzie,jak to 5 dni to moze,dzis 2 dzien.Ulka zauwazylam ze moze dac bo sie nastawia.Wdzien ebde ich musial pilnowac a w nocy nie bedzie u mnie spala, urwanie glowy z nimi, nie moge ich z oka spuszczac.Mam nadzieje ze nic nie przegapie. Quote
halcia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Na wypadek"W'przeciez i tak bedziesz sterylizowac,co nie znaczy ,ze ma do czegoś dojsc.... Quote
yoko100 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Nie moze do niczego dojsc.Gdyby moj chlopak nie mial 2 zmiany ciagle by byla z nim.Przywiezie ja gdzies za pol godziny.To moze ja na polu zostawie zeby troche posiedziala.Ale mi psikusa zrobila Quote
yoko100 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Coraz blizej konca i bedzie mozna zrobic sterylke niedlugo. Quote
halcia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 to super,pod koniec sierpnia ma nie byc juzupałów,to celuj moze wtedy,albo poczatek wrzesnia,a najlepiej doradzi Ci lekarz,jak Kasia bedzie umawiac,niech powie kiedy sunia miała cieczke. Quote
yoko100 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Tak mowilam Kasi zeby powiedziala o cieczce i wet zdecyduje bo ja niewiem ile po cieczce mozna. Quote
Reno2001 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 yoko100 napisał(a):Tak mowilam Kasi zeby powiedziala o cieczce i wet zdecyduje bo ja niewiem ile po cieczce mozna. Z tego co wiem, to trzeba odczekac minimum 3 tyg. Ale może Wasz wet zadecyduje inaczej. Quote
yoko100 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 No to pewnie bedzie to poczatek wrzesnia juz krwi nei widze.Ale dalej oddzielam psy bo dzordzowi jeszcze emocje nie opadly Quote
yoko100 Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Lenka ma we wtorek starylke.I zostaje juz u mnie:):):multi: znaczy ja wiedzialam ze zostanie ale mama tak bardziej oficjalnie powiedziala wczoraj Quote
Ulka18 Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 SUPER :klacz: Tytul zmienilam. Trzymam kciuki za sterylke :kciuki: Quote
Recommended Posts