Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

yoko100 napisał(a):
Ciagle w kuchni prawie siedzi bo mysli ze cos dostanie:D:D:

Moze ma taki apetyt, bo robale zjadaja swoje. Moj kot musi byc co ok. 3-4 miesiace odrobaczany, bo jako kot wychodzacy moze przytargac rozne niespodzianki od kolegow. Jesli widze, ze za czesto stoi pod lodówka, to znak, że moze miec pasozyty i po odrobaczeniu ten wilczy głod mu zanika.

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 napisał(a):
Moze ma taki apetyt, bo robale zjadaja swoje. Moj kot musi byc co ok. 3-4 miesiace odrobaczany, bo jako kot wychodzacy moze przytargac rozne niespodzianki od kolegow. Jesli widze, ze za czesto stoi pod lodówka, to znak, że moze miec pasozyty i po odrobaczeniu ten wilczy głod mu zanika.

Daje Lenie male porcje z 4 razy dziennie tak jak wet mowila.
Noi teraz jest wporzadku nie spi juz w dzien biega za Dzordzem i wogole jest inna.

Posted

Ja tez jestem ciekawa. I czy miala robale w brzuchu, bo ból brzucha mogl byc tez przez nie spowodowany. Wcale niekoniecznie przez watrobe, bo jak widac wyniki sa ok.

Posted

terra napisał(a):
Jak się czuje Lenka?

Dobrze sie czuje to lekarstwo jej pomaga tylko musze dokupic dzis:( bo sie skonczylo.Ale jest zywa juz nie wymiotuje, tylko przez ta siersc jej jej goraco.I zaczela w nocy mi sie do lozka pakowac.Ja sie budze rano a ta zadowolona lezy na plecach:d

Posted

Jakie lekarstwo musisz dokupic? Odrobaczenie nie pomoglo? Na pewno trzeba je powtorzyc za kilka dni.

No i trzeba pomyslec pomalu o sterylce, juz pewnie ze 2 tygodnie jest po cieczce.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jakie lekarstwo musisz dokupic? Odrobaczenie nie pomoglo? Na pewno trzeba je powtorzyc za kilka dni.

No i trzeba pomyslec pomalu o sterylce, juz pewnie ze 2 tygodnie jest po cieczce.

Tak napewno powtorze bo jak nie byla nigdy odrobaczana to trzeba.A daje jej sulfazalazin 3 razy dziennie.I juz nie ma biegunki ani nie wymiotuje:):) z czego sie bardzo ciesze.Nie budzi mnie rano tylko spi i spi.A moze pierwsze ja przed sterylka zaszczepic??Jutro ide z nia do kontroli.
Daje jej kasze i ryz na zmiane z miesem.
Chcialabym jej jakas kostke do gryzienia kupic bo lubi grysc wczoraj mi ladowarke przegryzla<sciana> ale niewiem czy moze kostki.Chyba raczej nie.

Posted

Yoko, jak bedziesz jutro u weta to zapytaj o szczepienie, mozna ja najpierw zaszczepic, bo i tak chwilke trzeba poczekac do sterylki, az sie organizm hormonalnie wyciszy. Miedzy szczepieniem a sterylka musi uplynac ok. 2 tygodni.
Z kostkami do gryzienia to sprobuj na poczatek jakas mala, bo nie wiadomo czy nie bedzie miec biegunki po kosciach.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Yoko, jak bedziesz jutro u weta to zapytaj o szczepienie, mozna ja najpierw zaszczepic, bo i tak chwilke trzeba poczekac do sterylki, az sie organizm hormonalnie wyciszy. Miedzy szczepieniem a sterylka musi uplynac ok. 2 tygodni.
Z kostkami do gryzienia to sprobuj na poczatek jakas mala, bo nie wiadomo czy nie bedzie miec biegunki po kosciach.

Mi sie wydaje ze ona jest tydzien po cieczce dopiero.Kostke bym jej kupila bo wszystko co na ziemi to ona gryzie.Patyczka do odsuwania skorek sobie pokryzla tez hehe.Ale boje sie ze moze miec biegunke bo ona taka delikatna jest.Karmy tez jej narazie nie daje jedynie to co zdazy z podlogi zebrac jak dzordz niezje

Posted

Do gryzienia możesz jej kupić prasowaną kość ze ścięgien.
Po takiej na pewno nie będzie miała sensacji żołądkowych

Posted

terra napisał(a):
Do gryzienia możesz jej kupić prasowaną kość ze ścięgien.
Po takiej na pewno nie będzie miała sensacji żołądkowych

ta taka biala???

Posted

terra napisał(a):
Brązowa, biała jest z wapniem raczej dla szczeniaków.

Na samym poczatku jak Lena byla u mnie to podkradla dzordzowi kawalek ucha takiego brazowego i zwymiotowala nim.
To moze taka biala kostka byla by delikatniejsza dla niej??

Posted

Ucho wieprzowe - gryzak?
One są dość miękkie. Moje psy załatwiają się z taką w kilka minut.
A mają gabaryty podobne do Lenki.;)
Te kostki, prasowane ścięgna, są twarde i pies długo je dziamla i miętoli.
Nie powinno być po nich żadnych sensacji.

Posted

terra napisał(a):
Ucho wieprzowe - gryzak?
One są dość miękkie. Moje psy załatwiają się z taką w kilka minut.
A mają gabaryty podobne do Lenki.;)
Te kostki, prasowane ścięgna, są twarde i pies długo je dziamla i miętoli.
Nie powinno być po nich żadnych sensacji.

Tylko czy jej zeladek to przyjmie:(
Moj dzordz tez szybko oprawia takie uszy.Ale Lena to chyba nie jadla takich.
Lena byla by zadowlona gdyby sobie memlala:D

Posted

Poker napisał(a):
nie dawaj wędzonych smaczków czyli brązowych, są bardzo niezdrowe.Białe zawierają wapń,ale to nie szkodzi.

A czemu sa niezdrowe??Moj dzordz je lubi bardzo

Posted

Zawieraja szkodliwe zwiazki chemiczne.

Yoko, dogomaniak JERZY szuka suczki malej w typie sznaucera, moze Lenka by sie nadala? Podrzuc mu watek koniecznie. On mial wczesniej sunieczke z DT od Agusizet, ale sunia odeszla na nosówke (postac nerwowa i paraliz).

Posted

Ulka18 napisał(a):
Zawieraja szkodliwe zwiazki chemiczne.

Yoko, dogomaniak JERZY szuka suczki malej w typie sznaucera, moze Lenka by sie nadala? Podrzuc mu watek koniecznie. On mial wczesniej sunieczke z DT od Agusizet, ale sunia odeszla na nosówke (postac nerwowa i paraliz).

To o tym to nie wiedzialam.Aleczy biale tez sa 100% zdrowe??Skoro teraz nawet w zywnosci normalnej jest chemia?
A ten Pan jerzy jest z Mielca?
A wiecie co nie woobrazam sobie oddania Lenki tak sie do niej przywyczailam.Nawet moj dzordz sie przywyczail a sie jej troche boi.:-(

Posted

yoko100 napisał(a):
Lenka czuje dobrze biega w polach i poluje na bazanty:razz:Daje jej dalej sulfasalazin tylko juz po pol bo jego sie dlugo podaje.Ale nie wymitowala od tamtej pory.W sobote bylam z piesami na wycieczce:):) zeby same nie siedzialy to wzielam ich nawet pod parasole do baru Lenka siedziala ciagle u mnie na kolanach.I nie spi juz tak jak kiedys.Tylko jeszcze sie nie najadla bo uwazam z tym jedzeniem i nie daje jej duzo tylko dalej czesciej a mniej.Na zmiane podroby z kurczakiem.Dzis wstalismy dopiero po 9.Jak wyjde z nimi pozniej wieczorem na troche dluzej to rano spia jak zabici:)
A co do tych ogloszen to wiem ze to najlepszy okres.Ale powiem wam ze ja zawsze marzylam miec dwa piesy i jak juz je mam to oddanie jednego bedzie straszne:(

Yoko, ja bynajmniej nie namawiam, ale odkąd ma dwa psy, wszystkim powtarzam jak mantrę, że co dwa psy to nie jeden :diabloti:.

Usiądź, przemyśl i daj nam znac, bo na prawdę, jeśli nie możesz miec dwóch psów, to czas dac Lenkę na ogłoszenia. W czerwcu będzie trudniej ...