Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulka18']Tak, juz zdrowa. Boimy sie nawrotu choroby (gruczolak nowotworowy), ale wierzymy, ze bedzie dobrze. Casablanka to ta chudsza, po prawej stronie :
http://www.dogomania.pl/forum/f85/casablanka-mini-collie-z-mielca-zostaje-u-ulki18-prosimy-o-kciuki-za-jej-zdrowie-67927/index77.html

Bazarki - zobaczcie dziewczyny do tego dzialu jak to wyglada.

Jej gruczolak:(:(: bidulka.Mam nadzieje ze u Lenki to nic powaznego.
Bo juz sie martwie, ale teraz chodzi i wszystkie okruchy zbiera z ziemi.I lezala z kotem kolo okna w slonku.Dzis jest taka jak powinna zywa i oczka ma odrazu inne.
A wczoraj bieglam za nia od weterynarza bo mi uciekla ze strachu:D:D Taki Pan ja przytrzymal.Juz nie lubi tam chodzic bo pierwszy raz poszla bez problemu.

Posted

Jak wiekszość psiaków.:shake:Moje szczepione sa w kącie koło mopa,bo dalej nie uciągniemy...:evil_lol:Ale raz usmiałam sie u dr Komorowskiego.Wszedł zadowolony Onek na zastrzyk i wyszedł jeszcze bardziej zadowolony.Pytam co ,jak,dlaczego,a doktor na to ,ze tylko u Niego dostaje ciasteczko i on to wie,pikus zastrzyk,ale będzie ciasteczko,a w domu nie daja/petitki/:lol:

Posted

Poker napisał(a):
ciekawe co nowego u weta?
Przelałam 50 zł.

Dziekuje:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi:
Bylysmy u wet, pytalam o usg ale tam nie robia.
Lena dostala zastrzyk Hepar composiium N na watrobe i traumeel S- heel.
Nie wymiotuje na szczescie trawke sobie podjada.
Noi glodna jest ale musze diety jej pilnowac jutro fileta jej kupie.Noi kurczak z ryzem poki co.I czesciej jej dawac ale mniej .Dzis dalam jej dwa razy zeby nie przesadzic.Teraz sobie spi i nie chowa sie pod lozko tak jak wczoraj jak sie zle czula.W kock ja opatulilam i spi.A dzis znowu polowala bo cos sie ruszalo w polach.I narazie szczepic nie moge ani tych tabletek na dorobaczenie co kupilam z tyudzien temu tez nie:(

Posted

A wiecie co mojej kolezanki mama zrobila.Pracuje w urzedzie skarobowym i postawila sobie na biurku puszke z napisem na chorego pieska i ludzie cos tam wrzucaja:):)::D:D A z ta kolezanka bylam dzien przedtym co Lenke zabralam tam gdzie chodzila, bylysmy ja nakarmic i zobaczyc co u niej.

Posted

halcia napisał(a):
Jak wiekszość psiaków.:shake:Moje szczepione sa w kącie koło mopa,bo dalej nie uciągniemy...:evil_lol:Ale raz usmiałam sie u dr Komorowskiego.Wszedł zadowolony Onek na zastrzyk i wyszedł jeszcze bardziej zadowolony.Pytam co ,jak,dlaczego,a doktor na to ,ze tylko u Niego dostaje ciasteczko i on to wie,pikus zastrzyk,ale będzie ciasteczko,a w domu nie daja/petitki/:lol:

To mojego Dzordza mama szczepi bo nie da rady do wet isc.
Jak ostatnio ogon go bolal i nie mogl podnosic to juz mialam glupiego jasia podac i dopiero go zawiesc.Juz bylam z nim u kilku weterynarzy ale zawsze to samo raz chcial ugrysc wet przy zakladaniu kaganca.Takie cyrki odprawia.U dr. Mrozowskiego raz to trzymalam go z tata i go nie utrzymalismy.Masakra z nim isc panikarz okropny.Nawet ciasteczka nie pomogly.Moj tez lubi petitki:):):)Lenie jeszcze nie dawalam bo dieta wogole karme kryje przed nia:)

Posted

To fajnego weta masz,że takie dobre leki daje. Ale czy badania krwi zrobi?
po kilku zastrzykach mozna przejść na leki doustne, bo są odpowiedniki, a wychodzi dużo taniej.

Posted

Poker napisał(a):
To fajnego weta masz,że takie dobre leki daje. Ale czy badania krwi zrobi?
po kilku zastrzykach mozna przejść na leki doustne, bo są odpowiedniki, a wychodzi dużo taniej.

Dobre te leki??Bo nigdy nie mialam stycznosci z nimi.Badania krwi mowila ze zrobimy jak nie bedzie poprawy po tych zastrzykach.Jutro z nia znowu pojde i w piatek.Bo ja te leki mam w domu ale ide do niej zeby jej zapodala.Za strzykawki sie z nia rozlicze juz po wszystkich zastrzykach bo tylko za to bierze.

Posted

[quote name='yoko100']Bylysmy u wet, pytalam o usg ale tam nie robia.Lena dostala zastrzyk Hepar composiium N na watrobe i traumeel S- heel. TO BARDZO DOBRE LEKI HOMEOPATYCZNE. Przy nich delikatna dieta i bedzie ok. Taka informacje znalazlam w internecie :
"Hepar composium jest bardzo złożonym lekiem oczyszczającym i odtruwającym wątrobę."
Badania krwi na pewno będa mimo to potrzebne, zeby znalezc przyczyne bolesnosci prawego bnoku u Lenki.

Posted

Pani wet powiedziała ze watroba jest troche powiekszona i ze to moze byc powodem zlym odywianiem.Jak ona byla tam pod firma tam lazila to ludzie jej dawali cale kanapki chleba potrafila zjesc naraz cala pasztety itp.
Dzis jej dalam kurczaka to nawet zjadla noi nie wymitowala ale nie bede sie cieszyc zebym nie wykrakala.Jutro zobaczymy czy dalej boli .

Posted

halcia napisał(a):
NIe,nie nic smazonego! To nawet zdrowym psiakom nie słuzy....Trzymajcie sie!

dla nas tez niezdrowe jest duzo smazonego a co dopiero piesom.Tylko co mam ugotowac fileta??:D:D:Do 17 znowu do wet idziemy.
Jeszcze zeby tego bylo malo to kot mi koncerty odprawia.Wyje i miauczy jak dziecko.Moze to juz czas na kastracje.To moj pierwszy kot w domu.Jeszcze nie podsikuje ale to miauczenie wrrr...:):)

Posted

yoko100 napisał(a):
Jeszcze zeby tego bylo malo to kot mi koncerty odprawia.Wyje i miauczy jak dziecko.Moze to juz czas na kastracje.To moj pierwszy kot w domu.Jeszcze nie podsikuje ale to miauczenie wrrr...:):)

Najwyzsza pora wykastrowac, bo jak zacznie znaczyc, to bedzie Wam trudno wytrzymac :diabloti: Koty mozna kastrowac juz w wieku 6-7 miesiecy. Robia sie milsze i nie ma koncertow.

A co do fileta, to mozna go ugotowac z ryzem i dac troche marchewki. Takie lekkostrawne jedzonko.

Posted

yoko100, poproś zdecydowanie o badania krwi u suni :cool3:
Trzeba wiedzieć od czego się zaczyna leczenie, żeby monitorować przebieg leczenia.
Filet ugotuj z ryżem i marchewką pokrojoną w talarki, BEZ SOLI !!!, pokrój mięso na małe kawałki.

Posted

Poker napisał(a):
yoko100, poproś zdecydowanie o badania krwi u suni :cool3:
Trzeba wiedzieć od czego się zaczyna leczenie, żeby monitorować przebieg leczenia.
Filet ugotuj z ryżem i marchewką pokrojoną w talarki, BEZ SOLI !!!, pokrój mięso na małe kawałki.

Po wybraniu zastrzykow bo jeszcze ma 3 bez dzisiejszego.Akurat w poniedzialek moze cos uzbieram jeszcze pieniezkow jutro ide na kastracje kota i dostanie jeszcze zastrzyk rano bo potem jade do szkoly takze bedzie zmoimi rodzicami.
Fileta ugotowalam i ryz zaraz jej dam bo juz glodna przedtem kurczaka jadla.

Posted

Poker napisał(a):
Jak sunia?

Lepiej jest zywotna ma apetyt dzis na kolejny zastrzyk pojdzie.Teraz wrocilam z kotem z kastracji.Lena zjadla wczoraj fileta z ryzem.
Nie spi juz tyle co ostatnio.To juz lepiej sie czuje.Noi nie wymiotuje.Dostala juz 2 zastrzyki tych lekow.Ale juz sie rzuca jak weterynarz chce jej dac zastrzyk juz sie boi bidulka

Posted

Dobrz Sylwia że u Was juz lepiej, że Lenka się czuje dobrze i nie wymiotuje, przeszło na mojego Daffika;) Tylko że ta mała świnka się nażarła trawska przez trzy dni i g męczy, cały czas piana z trawą i tylko sprzątam za dziadem, ale taki jest biedny, wymęczony:roll:
Czy wasze psy tez jedzą trawę, ale taką długą, na której ja np.gwizdam, chyba każdy wie o jaką chodzi. Bo on innej nie je ale jak tylko ta się pokaże, to nie moge go oderwać, dostanie klapsa, 5 minut spokoju i od nowa...i za jakis czas zwrot:cool3:

Posted

Wszystkie psy i koty jedzą trawkę, po to, by oczyścić sobie przewód pokarmowy.
Jest to jak najbardziej naturalne zachowanie. Nie karć swojego psa za to, to instynkt.
Ty tylko możesz zaprowadzić go na trawkę w miarę ekologiczną, żeby miał smaczną i zdrową sałatkę ;)
Moje psy i koty najchętniej jedzą perz (trawka na której gwiżdzesz):lol:

Posted

Ja go absolutnie nie katuję, żeby ktoś nie pomyslał:evil_lol:
Tak jest co roku, ale mój dostaje szału wręcz, potrafi godzine stać i każdy listeczek oberwie, a potem:eek::ices_bla:
Czytałam, że psy potrzebują trochę trawy, ale on się ostatnio zachowuje jak królik, ale może juz mu minie jak się dużo naje :krolik: