Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yoko100 znalazla taka słiczna, mlodziutką teriereczke pod firma, w ktorej pracuje Jej TZ. Sunia była pod firma kilka dni, nikt jej nie szukal.

Sunia została dzisiaj przez Yoko i Gabi1983 wykąpana i zawieziona do schroniska, poniewaz nie miala gdzie zostac, a o dom przed swietami trudno.

Odwiozlam ta suczke nazwalysmy ja z Gabrysia Lena. Nie mialam odwagi jej tam zawiesc a teraz mam wyrzuty, bo ona mi tak zaufalala.
Bylam z nia u mojego weterynarza, bo miala kleszcza to jej wyciagnela i wziela moj numer to ma popytac czy by ktos nie chcial.Tu sa jej zdjecia/

SUNIA LENKA JEST NA TYMCZASIE U YOKO-100. BARDZO PROSIMY O WSPARCIE NA STERYLIZACJE I SZCZEPIENIE SUNIECZKI.

Kontakt : mielec@bezdomne.com, tel. +17 583 1532
Schronisko dla bezdomnych zwierzat w Mielcu
ul. Targowa 11, 39-300 Mielec

• Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nieduża, fajniutka, moda i wesoła...i kolejna bez domu:-(
jeśli ona ma cieczkę, to lepiej żeby była w schronie, niż żeby się błąkała samopas, tylko trzeba koniecznie kierownictwo powiadomić o tej cieczce:roll:

Posted

A jaka ona usluchana i nie sikala w domu tylko dopiero jak z nia wyszlam.Na smyczy czasami ciagnela w drouga strone zatrzymywala sie ale szla ladnie.Bardzo przyjazna.I taka pieszczocha wogole mi nie uciekala jak bylam z nia jak zqawolalam odrazu byla.Serce mi peklo jak ja oddalam.

Posted

Sunia jest prze kochana za Sylwią łaziła w krok w krok, juz zazdroszczę przyszłemu właścicielowi, strasznie szybko sie przywiązuje i zero Jakichkolwiek zachowań agresywnych, myślę ze szybko powinna znaleźć domek gdyż w schronisku było już kilka podobnych psiaków.Musiał ją ktoś ją podrzucić autem skoro bez problemu wskakiwała do samochodów...Bidula a taka kochana jestem ciekawa jak spędziła pierwsza noc w schronisku..

Posted

yoko100 napisał(a):
A jaka ona usluchana i nie sikala w domu tylko dopiero jak z nia wyszlam.Na smyczy czasami ciagnela w drouga strone zatrzymywala sie ale szla ladnie.Bardzo przyjazna.I taka pieszczocha wogole mi nie uciekala jak bylam z nia jak zqawolalam odrazu byla.Serce mi peklo jak ja oddalam.

Yoko, czy Ty chcesz wziac suczke do siebie do domu?

Posted

Lenka juz jest u mojego chlopa w domu bylam z nia u doktora Mrozowskiego.Bo miala taka ranke po kleszczu i chcialam zeby ja zobaczyl.Poki ma cieczke nie moze byc u mnie ale ja tam sie nia zaopiekuje u mojego.Dzis ja jeszcze raz wykapiemy.Jedzonko jej kupilam.W aucie znami bardzo ladnie jezdzi spi sobie.Biegala z moim piesem w polach.Noi musze ja do kota przywyczaic narazie na rekach mialam to fuczal jak byk.Ale Lena nie ma agresywnych zamiarow z tego co widzialam.Cieszy sie.Mam nadzieje ze sie zaakceptuja.Tylko po swietach pasuje ja chyba odrobaczyc chociaz albo zaszczepic niewiem.Najbardziej sie slucha mnie:D:DAle musi tez mojego sluchac .Weterynarz mowil ze ma rok lub poltora mloda jest.

Posted

Kasiu juz Gabi ogłoszenia zrobila po swietach sie je wyrukuje.Tylko po swiatch musze chociaz ja odrobaczyc Lenke .Moze cos wyskubie na jakies szczepienie.Jade niedlugo ja wykąpciac.Noi miala kleszczy dosyc sporo.Te strupki to po kleszczach.

Posted

To tak jak myślałam, te co dała radę to sama wydarła pewnie a reszta została, jakbyś potrzebowała do wyciągania gadów to Ci pomogę, moim sama wykręacm i nidgy im nic nie było:roll:zresztą znajomym dwunożnym też hehe jak mają...czyli jednak nikt o nią nigdy nie dbał, a jenak młoda jest panienka;)

Posted

Lenka juz jest u mojego chlopa w domu bylam z nia u doktora Mrozowskiego.

Co na temat sterylki powiedzial dr Mrozowski? Kiedy bedzie mozna ciachac?
Chyba dopiero po cieczce, wiec podczas cieczki trzeba sunie bardzo pilnowac.
Sterylke moze zrobic nasz schroniskowy dr Koziol, taniej jest i malutkie cięcie.
Tylko po swietach pasuje ja chyba odrobaczyc chociaz albo zaszczepic niewiem.
Dr Mrozowski nie mowil co trzeba zrobic? Nie ustalil terminarza? Na pewno najpierw trzeba odrobaczyc, potem sterylka, potem szczepienie. Miedzy szczepieniem a sterylka musi byc minimum 10-14 dni przerwy.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Co na temat sterylki powiedzial dr Mrozowski? Kiedy bedzie mozna ciachac?
Chyba dopiero po cieczce, wiec podczas cieczki trzeba sunie bardzo pilnowac.
Sterylke moze zrobic nasz schroniskowy dr Koziol, taniej jest i malutkie cięcie.
Dr Mrozowski nie mowil co trzeba zrobic? Nie ustalil terminarza? Na pewno najpierw trzeba odrobaczyc, potem sterylka, potem szczepienie. Miedzy szczepieniem a sterylka musi byc minimum 10-14 dni przerwy.

Lena jest taka grzeczna nie ucieka do psow jak sie krzyknie od razu wraca.Chodzi z nami bez smyczy nie odchodzi od nas.Bawila sie z moim psem ale nie dala sie:):)Przegrzeczna jest.Je ladnie w aucie jezdzi.Teraz sobie spi.Na wieczor bedzie kapanko.Ciachanko dopiero jak sie cieczka skonczy.Siersc ma taka zaniedbana, strupki na skorze.A ile w schronisku sterylizacja kosztuje??Dr. Mrozowoski nic nie mowil.Napewno na kleszcze jej cos kupie.Bo miala duzo.Ipasuje ja pewnie zasczepic.Jak myslicie???Ale pieszczocha z niej straszna.Potrzebuje kontaktu z czlowiekiem:loveu: