Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tu niewiele napiszę...niewiele mogę napisać...bo niestety niewiele o tym psie wiem :(
Ma 2 latka. Jest wykastrowany. I jedyne czego się o nim dowiedziałam to, że "jest zdystansowany", że nie wchodzi w interakcje właściwie z nikim - ani z ludźmi, ani z psami. Daje się pogłaskać. Czasem nawet podejdzie do sprzątającego pracownika schroniska, ale to wszstko. Ze mną...
Za pierwszym razem mnie obszczekał ;) Za drugim dał się pogłaskać i chciał być miziany :loveu:

Za trzecim i czwartym w ogóle nie reagował na nic. Szwendał się po boksie :shake:

A za piątym i szóstym siedział już cały czas na budzie :-(

Zero kontaktu. Zero reakcji. I wydaje mi się, że psy go podgryzają :(

Ciężko go wyadoptować, kiedy nie wiadomo co z niego wyjdzie. W schronisku też nie należy, delikatnie mówiąc, do psów polecanych. Bo jest dziwny, jest wycofany i...właściwie nie wiadomo jaki jest. Myślę, żeby wziąć go na spacer, ale boję się, że zostanie później pogryziony... Ale chyba nie mam wyjścia, jeśli chcę czegokolwiek się o nim dowiedzieć...Ech. Jedynym dobrym rozwiązaniem i zwyczajnie jedynym wyjściem z sytuacji jest dom tymczasowy... Bez tymczasu szanse na DS są praktycznie żadne :shake:

CZY KTOŚ MOŻE GO WRZUCIĆ NA ASTOWE FORUM??

---------------------------------------------------------------------------------
Inne amstaffy z wrocławskiego schronu:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/potrzebna-wizyta-przedadopcyjna-w-legnicy-dla-pieska-ze-str-11-a-134768/
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-11mies-mix-amstaffa-czy-trafi-do-dobrego-domu-134802/
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wspanialy-amstaff-bez-naszej-pomocy-zostanie-w-schronie-135356/#post12113594

Posted

Nie, on naprawdę jest niski i drobniutki ;) Powiedzmy tak...objętościowo to na moje oko on jest dwa razy mniejszy niż ten złotas, którego niedawno wyadoptowałam.
On nie ma "wzięcia" też dlatego, że z reguły niestety po amstaffy przychodzą ludzie, którzy chcą mieć przynajmniej groźnie wyglądające psy...a on ze swoją drobiutką posturą, nijak się na to nie nadaje. Ale jest śliczniutki. Gdyby był normalnych rozmiarów, to...zwyczajnie by go już tutaj nie było.

Posted

no tak...teraz nie mam czasu ale wstawię go też do moich astków na nk.
koniecznie trzeba mu allegro zrobić.przydałby się tekst...przydało by się trochę go poznać żeby tekst napisać....:roll:eh....chłopaku, daj się poznać!

Posted

Mam nadzieję po świętach pojechać do schronu po kolejnego "asta" (Marsa), to spróbuję czarnuszka wyprowadzić i troszkę lepiej poznać... Tylko cholera naprawdę się boję, że psy go potem mogą pogryźć :shake: Szczególnie, że od niedawna jest w boksie z takim "ustawiaczem"...Od kiedy tamten psiak pojawił się w boksie, czarnuszek spędza cały czas na budzie i w ogóle gorzej wygląda. A nie wybaczyłabym sobie, gdyby przeze mnie stała się jakaś tragedia... Zwyczajnie się boję :shake:

Posted

No najgorsze, że nie wiem co z nim zrobić... Bo co, allegro mu wystawię? I co napiszę - że szukam domu tymczasowego dla pieska, o którym właściwie niewiele wiem... Ech, zaryzykuję z tym spacerem i zobaczymy. A może w międzyczasie się jakiś tymczas znajdzie...

Posted

Cholera, czy możemy coś zrobić oprócz podnoszenia? ... Kurde nie miała czasu nawet do schronu podjechać... W sb spróbuję. Aż się boję jakie nowości zastanę :shake:

Posted

Bella1 napisał(a):
A z nowości to to że ten piesek dzisiaj wrócił do swojego właściciela :multi:

ojej, cudownie!!!
mam nadzieję że już więcej do schroniska nie trafi a właściciel wynagrodzi mu wszystkie smutki!:multi::multi:

Posted

yy? Ale przecież on już trochę w schronie siedział... I tak nagle się właściciel znalazł?
Znaczy nie mam nic przeciwko...ale po prostu jestem ciężko zaskoczona...Na pewno ten? :eviltong:

Posted

zresztą co ja głupie pytania zadaję! Zamykamy wątek :multi::loveu::multi::loveu:
Psiaczek śpi już na swoim ciepłym legowisku... :lol: