Bartiśkowa_ Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 http://lh6.ggpht.com/_y_jmxUCRb1k/SdEcFLeo8dI/AAAAAAAAAYA/_SlmmwTaKFE/s576/P1000442.JPG jaka słodka :loveu::loveu: świetne zdjęćie pozdrawiamy :multi: Quote
DorkaWD Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Hej, hej... Dziś od rana kiepskie wieści :shake: Nasz zaprzyjaźniony Bernańczyk - Borysek w poniedziałek będzie miał operację :placz: Dysplazja stawów, bardzo zaawansowana :-( Bardzo polubiłam tego psiaka,chodzimy razem na zajęcia do Pastela, na wspólne leśne spacerki. Ludzie też bardzo sympatyczni... Właściciele Boryska zaglądali często do swojego weta a ten im wmawiał, że wszystko jest O.K. "Ospałość" - brak biegania,skakania typowego dla szczenięcego wieku u Boryska tłumaczył takim temperamentem :angryy: A dysplazja się rozwijała w najlepsze. Szlak mnie trafił jak się dowiedziałam jaką dietę ten pseudowet zalecił - same gotowane kości z mięsem!!! :angryy: Litości... Na szczęście za moją namową zmielili weta, tylko już troszkę zbyt późno :placz: A u nas zaczynają się "przyjemności" posiadania suczki - CIECZKA! Nie znoszę cieczek :angryy: Jeszcze nie ma krwawienia, ale zachowanie Pandy i to w jaki sposób interesują się nią kawalerowie jest jednoznaczne :roll: Pocieszające jest to, że ona tylko dwie cieczki będzie mieć a potem ciachu, ciachu :diabloti: Jedna baba ze zmianami nastrojów mi w domu wystarczy (czyli ja) ;) Aaaa... podoba nam się zabawa w kształtowanie :multi: Więc jednak jest jakiś pozytyw :evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 To niedobrze z tym berneńczykiem. Mam nadzieję, że się z tym jakoś uporają. Pewnie strasznie się matrwią :-( Cieczka to faktycznie nic wesołego, szczególnie ta pierwsza. Moja Lenka też ciachnięta. Quote
aina155 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Mam nadzieje ze z bernenczykiem bedzie ok. I Fiona tez. A dlaczego dopiero po drugiej cieczce? Podobno juz po pierwszej mozna. Quote
DorkaWD Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 aina155 napisał(a): A dlaczego dopiero po drugiej cieczce? Podobno juz po pierwszej mozna. Można, ale jeśli się nie śpieszy (np. sterylka aborcyjna) to lepiej zaczekać, dać czas organizmowi rozwinąć się w pełni. Berdoły późno dojrzewają fizycznie i psychicznie. Hormony przydadzą się teraz. Nie wiem czy te dane są potwierdzone, ale po następnych cieczkach zmniejsza się ryzyko wystąpienia nietrzymania moczu po sterylce i innych "przyjemności" Pandzisz nie będzie sterylizowany bo nie potrafię/ nie chce mi się jej pilnować. Miałam już suczkę - wiem jak to jest i że trzeba mieć oczy naokoło głowy ;) Moja wcześniejsza miała nowotwory i przypadłości kobiece, oraz częste ciąże urojone. Więc teraz boję się, wolę na zimne dmuchać i wysterylizować by uniknąć podobnych problemów zdrowotnych. edit: Mam gdzieś fotki Boryska... Muszę poszukać po dysku ;-) Quote
DorkaWD Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 I na dokładkę odeszła Abra [*] Bernańczyk Uli Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 DorkaWD napisał(a):I na dokładkę odeszła Abra Bernańczyk Uli To straszne :-( Quote
DorkaWD Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Nie mnie współczujcie... Tu jest wątek Abry --> http://www.dogomania.pl/forum/f752/3-czarnule-bernenczyki-abra-megi-dobcia-sonia-reszta-stada-42682/ Tylko Ula chyba nie zagląda na dogo ostatnio :roll: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Ktoś miał przychodzić na ploty ale o nas zapomniał :mad: Quote
DorkaWD Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Dziewczyny kochane :loveu: Przyjdę! Dziś zwyczajnie mam kiepski dzień :shake: A teraz lecę z Pandziszem na dłuższy spacer :multi: Quote
aina155 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 To przyjdz- nasz zestaw potrafi poprawic humor. A ja mam dzis bardzo dobry humorek- wlasnie mi sie poprawil. Zwlaszcza po jednym z tekstow mojej mamy. Jakim? A to zapraszam do mojej galerii :evil_lol: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 No to czekamy. A na spacerze zdjęcia jakieś porób. :multi: Quote
ariss Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Szkoda psiaka....mam nadzieję, że jakoś to będzie:p a tak na marginesie toBernenczyki sa piekne:loveu: Quote
eria Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 czyli Abra żyła tylko(a może aż) 9 lat :-( (*) miłego piątku życzymy ! i fotki jakieś by się przydały :cool3: Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 eria napisał(a):! i fotki jakieś by się przydały :cool3: :klacz::klacz::klacz: Quote
Darianna Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Właśnie, foto, foto!!! A tak nawiasem mówiąc: sunia nazywa się Panda czy Padna? Bo w tytule jest tak, a w tekście wątku jest siak i nie chcę byka strzelić :diabloti: Quote
Everybody_Lies Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Darianna napisał(a):A tak nawiasem mówiąc: sunia nazywa się Panda czy Padna? Bo w tytule jest tak, a w tekście wątku jest siak i nie chcę byka strzelić :diabloti: A Ty jak prędzej nazwałabyś czarno-białego psa?:evil_lol: Quote
DorkaWD Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Oczywiście Panda :oops: Dzięki za uwagę, ja to bym pewnie tego przez rok nie zauważyła :roll: Imię faktycznie od misia pandy, nie myje wybraliśmy tylko dziewczynka która przychodziła oglądać szczeniaczki do naszej Krysi - hodowcy. Nie mieliśmy pomysłu na imię więc skorzystaliśmy z gotowca ;) Hodowlane imię - [FONT=Verdana]"Make Me [/FONT][FONT=Verdana] Smile" [/FONT]nie nadawało się do codziennego użytku. Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 ja to bym pewnie tego przez rok nie zauważyła :roll: Też tego nie zauważyłam. Darianna, Ty to spostrzegawcza jesteś :thumbs: Hodowlane imię - [FONT=Verdana]"Make Me [/FONT][FONT=Verdana]Smile" [/FONT]nie nadawało się do codziennego użytku. Fajne to imię, chociaż faktycznie mało praktyczne na codzień ;) Quote
aina155 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 A ja uwage zwrocilam, ale pomyslalam ze tak ma byc ;) Quote
Kosmaty Gałganek Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jeszcze jedno o tej sterylce, nie napisałam u mnie to napiszę tu :eviltong: Przed zabiegiem, jak będzie miała robione badania, poproś o badanie na krzepliwość. Quote
Recommended Posts