Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, hej...
Dziś od rana kiepskie wieści :shake: Nasz zaprzyjaźniony Bernańczyk - Borysek w poniedziałek będzie miał operację :placz: Dysplazja stawów, bardzo zaawansowana :-(
Bardzo polubiłam tego psiaka,chodzimy razem na zajęcia do Pastela, na wspólne leśne spacerki. Ludzie też bardzo sympatyczni...
Właściciele Boryska zaglądali często do swojego weta a ten im wmawiał, że wszystko jest O.K. "Ospałość" - brak biegania,skakania typowego dla szczenięcego wieku u Boryska tłumaczył takim temperamentem :angryy: A dysplazja się rozwijała w najlepsze. Szlak mnie trafił jak się dowiedziałam jaką dietę ten pseudowet zalecił - same gotowane kości z mięsem!!! :angryy: Litości... Na szczęście za moją namową zmielili weta, tylko już troszkę zbyt późno :placz:

A u nas zaczynają się "przyjemności" posiadania suczki - CIECZKA! Nie znoszę cieczek :angryy: Jeszcze nie ma krwawienia, ale zachowanie Pandy i to w jaki sposób interesują się nią kawalerowie jest jednoznaczne :roll: Pocieszające jest to, że ona tylko dwie cieczki będzie mieć a potem ciachu, ciachu :diabloti: Jedna baba ze zmianami nastrojów mi w domu wystarczy (czyli ja) ;)

Aaaa... podoba nam się zabawa w kształtowanie :multi:
Więc jednak jest jakiś pozytyw :evil_lol:

Posted

aina155 napisał(a):

A dlaczego dopiero po drugiej cieczce? Podobno juz po pierwszej mozna.

Można, ale jeśli się nie śpieszy (np. sterylka aborcyjna) to lepiej zaczekać, dać czas organizmowi rozwinąć się w pełni. Berdoły późno dojrzewają fizycznie i psychicznie. Hormony przydadzą się teraz.

Nie wiem czy te dane są potwierdzone, ale po następnych cieczkach zmniejsza się ryzyko wystąpienia nietrzymania moczu po sterylce i innych "przyjemności"

Pandzisz nie będzie sterylizowany bo nie potrafię/ nie chce mi się jej pilnować. Miałam już suczkę - wiem jak to jest i że trzeba mieć oczy naokoło głowy ;) Moja wcześniejsza miała nowotwory i przypadłości kobiece, oraz częste ciąże urojone. Więc teraz boję się, wolę na zimne dmuchać i wysterylizować by uniknąć podobnych problemów zdrowotnych.

edit:
Mam gdzieś fotki Boryska... Muszę poszukać po dysku ;-)

Posted

To przyjdz- nasz zestaw potrafi poprawic humor. A ja mam dzis bardzo dobry humorek- wlasnie mi sie poprawil. Zwlaszcza po jednym z tekstow mojej mamy. Jakim? A to zapraszam do mojej galerii :evil_lol:

Posted

Właśnie, foto, foto!!!

A tak nawiasem mówiąc: sunia nazywa się Panda czy Padna? Bo w tytule jest tak, a w tekście wątku jest siak i nie chcę byka strzelić :diabloti:

Posted

Darianna napisał(a):
A tak nawiasem mówiąc: sunia nazywa się Panda czy Padna? Bo w tytule jest tak, a w tekście wątku jest siak i nie chcę byka strzelić :diabloti:

A Ty jak prędzej nazwałabyś czarno-białego psa?:evil_lol:

Posted

Oczywiście Panda :oops: Dzięki za uwagę, ja to bym pewnie tego przez rok nie zauważyła :roll:
Imię faktycznie od misia pandy, nie myje wybraliśmy tylko dziewczynka która przychodziła oglądać szczeniaczki do naszej Krysi - hodowcy. Nie mieliśmy pomysłu na imię więc skorzystaliśmy z gotowca ;) Hodowlane imię - [FONT=Verdana]"Make Me [/FONT][FONT=Verdana] Smile" [/FONT]nie nadawało się do codziennego użytku.

Posted

ja to bym pewnie tego przez rok nie zauważyła :roll:

Też tego nie zauważyłam.

Darianna, Ty to spostrzegawcza jesteś :thumbs:

Hodowlane imię - [FONT=Verdana]"Make Me [/FONT][FONT=Verdana]Smile" [/FONT]nie nadawało się do codziennego użytku.

Fajne to imię, chociaż faktycznie mało praktyczne na codzień ;)