Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Korzystając z wolnego czas zakładam galerię mojego pastucha - Pandy:lol:
W tej chwili to już duża sześciomiesięczna panna, ale... może zacznę od początku:cool3:
22 XI 2008 śliczny Beardecki szczeniak - Panda dołączyła do naszej rodziny ;D

Przywitanie z moją córką - Malwą, najważniejszym członkiem rodziny ;) Malwa jest zachwycona Pandą

Poskramianie owcy :D

Tak potrafię pozować ;-)

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pierwszy spacer

Zasłużony odpoczynek

Jej ulubionym zajęciem było obgryzanie "zwłok" dzika leżących przed kominkiem.
Pandziszon załatwia się w ogrodzie :) Toaletę zrobiła sobie przy rynnie, ma taki spłukiwany WC ;)
No i Panda w akcji

Posted

Owieca żyje i wciąż ma się dobrze:diabloti: Teraz co prawda jest już szara, ale się wypierze... kiedyś

Fotka dość stara, teraz siwego jest dużo więcej. W zasadzie to już teraz cała jest siwa:cool3: echhh... starość :cool3:
Z tym okiem siwym wygląda jak ofiara "słonej zupy" (oko podbite ;D)

Przerabianie drewna kominkowego na trociny ;D

Pierwsza próba chodzenia ze smyczą (na smyczy to to nie jest ;))

Posted

Pierwsza kąpiel i okazja by się przekonać, że jednak Pandzioch tłuściutki nie jest :mad:

Moje dziewczyny :loveu:

Panda chodzi za Malwą krok w krok, zupełnie jakby chciała ją przed upadkiem ochronić :D To chyba początek wielkiej przyjaźni ;)

Zniknęliśmy kiedyś z domu na długo i wróciliśmy dość późno... Wracamy a tu pies nas nie wita :o Ba! Nawet nie ma psa na horyzoncie ??? Wchodzimy do pokoju dziennego a tam taki widok

Chyba Pandziaszek tęsknił... tak słodko wygląda zawinięta w moją kołdrę, że nie miałam sumienia jej odbierać ::) Dziewczyna wiedziała, że do łózka naszego jej wejść nie wolno, więc ściągnęła sobie kołdrę na podłogę - co za mądry pies ;D
Ale to nie pierwszy raz! Bywało, że w nocy z mojego męża ściągała kawałek kołdry i spała na nim, na podłodze.

Posted

Na pierwszej Malwa robi "kocham cię". Niezdarne to jeszcze, ale jakże słodkie ;) A na ostatnim z serii "szczeniątka" Pandzisz robi Malwie "kocham cię". I tak mam przez cały dzień, jedna drugą oblizuje ;D Malwa ma teraz okres pokazywania oka, więc pilnować muszę by mi Pandy nie oślepiła... Nie miała baba kłopotu...

Posted

Witaj, zajrzalam do Was, bo birdołki kocham, ale bardziej briardy:) Jakies rok temu o male co a taka diablica miala u nas zmieszkac:)
Skad macie to swe psie szczescie?

Posted

Daisy, a no doczekała się, doczekała :lol: Wszyscy przed świętami zarobieni to i spacery z dzieckiem i życie towarzyskie mojego dziecka osłabło, więc miałam czas by na szybko wstawić fotki. Niestety nic nowego, te wszystkie fotki już znasz z GMBC

Sota36, Pandzisz jest z ***
No coś te Briardy lubią być z Beardetami (znam dwa przypadki). Swoją drogą to nad "mopami" też kiedyś myślałam... Sporo tego braliśmy pod uwagę gdy wybieraliśmy rasę :roll:

Jade_Natalia, sauatka cieszę się że zajrzałyście :lol: Szukamy fajnych psiarzy z okolicy na spacerki wspólne i ... chciałabym spróbować ściągnąć do nas szkoleniowców od frisbee czy agility - zainteresowne? Powiedz: TAK :cool3:

Fretka, Pandziasta ma czarny nochal i uszy a reszta jakaś taka wyblakła :lol: Pies mi się tleni :mad:

Panda przyszła do nas, gdy Malwa miała 10m-cy. Córka w tym wieku jeszcze nie raczkowała, ale szybko to się zmieniło... Był okres, że Malwa robiła sobie z Pandziastej "chodzik" - łapała ją za pupę i tak łaziły po domu :diabloti: Teraz Malwa częstuje się suchą karmą z psiej miski a w zamian karmi psa swoim jedzeniem (łyżeczką!!!). Pandzisz nauczyła się sprzątać zużyte pieluszki :evil_lol: Jak tylko jakąś zlokalizuje to zaraz do mnie przynosi, teraz to już specjalnie je zostawiam by mi mogła je przynosić :lol: Nie wiem co pocznę, gdy mi dziecko z pieluch wyrośnie :mad:

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :loveu:

Posted

Jade_Natalia, sauatka cieszę się że zajrzałyście :lol: Szukamy fajnych psiarzy z okolicy na spacerki wspólne i ... chciałabym spróbować ściągnąć do nas szkoleniowców od frisbee czy agility - zainteresowne? Powiedz: TAK :cool3:
Tak my jesteśmy chętni:cool3:. A jak Wam idzie szkolenie? będzie jeszcze jakieś organizowane?

Posted

[quote name='DorkaWD']Jade_Natalia, sauatka cieszę się że zajrzałyście :lol: Szukamy fajnych psiarzy z okolicy na spacerki wspólne i ... chciałabym spróbować ściągnąć do nas szkoleniowców od frisbee czy agility - zainteresowne? Powiedz: TAK :cool3:

Jeśli chodzi o spacerki to ja bardzo chętna, a co do frisbee i agility również, chociaż zależy czy cena w danym momencie będzie nam odpowiadać :oops:

oczywiście do galerii będziemy wpadać tak często jak często będą nowe wieści no i foootkiii :loveu:

Posted

A dziękować, dziękować :loveu:
Ale to jest jeszcze lepsze

http://lh6.ggpht.com/_mp02DGYuea4/SdtSIrKwu0I/AAAAAAAAAmM/8TaOGB_9Ub0/s720/P1000645.JPG

Malwisz (córa) ma podgrzewany, puchaty materacyk :razz: Jak ja chcę się tak wyłożyć to mi zaraz Pandziak zwiewa:mad: Pewnie próbuje mi w ten sposób zasugerować, że mam jeszcze kilka kg do pozbycia :diabloti:

A tu... Panda w objęciach Skrawka - brata :roll:

http://lh4.ggpht.com/_y_jmxUCRb1k/Sdu9gtKC6AI/AAAAAAAAAjY/JxnU7q4WUkA/s720/P1000580.JPG

Dobrze, że na sterylkę się decydujemy bo unikniemy potomstwa z tego kazirodczego związku:eviltong:

Posted

kolejny birdołek :loveu: mam straszny sentyment do tej rasy , znam jedną cudowną sunię... :loveu:

proszę o duuużą ilość fot :multi: