Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

znajomi rozgladaja sie za borderem,moze znacie jakies hodowle,do ktorych warto zajrzec,albo wrecz przeciwnie-przed ktorymi nalezy ostrzec.....nie chodzi o wybitnego szczeniaka,ale zeby byl z naprawde przyjaznej hodowli.A moze znacie jakies mioty zapowiadane?

Posted

Na górze tego topiku jest linkownia, a tam adresy do kilku hodowli. Poza tym w "Moim psie" i "Przyjaciel pies" zawsze są aktualne ogłoszenia.

Chyba obecnie nie ma problemu z zakupem BC :D

Posted

to juz widzialam,chetnie bym sie jednka dowiedziala czegos wiecej od ludzi,ktorzy kupowali takiego psiaka albo znaja hodowle,tak od wewnatrz:)no wiecie,jakies plotki :wink:

Posted

Ja się mogę wypowiedzieć tylko o hodowli Energizer.

Hodowca cały czas interesuje się losem "swoich" psów. Gdy odebrałam Holkę to przez kilka dni miała telefony "sprawdzające" czy wszystko w porządku :D Jakikolwiek problem się pojawiał - od razu rada.

Tomek pomaga w szkoleniu psów ze swojej hodowli, udziela rad związanych z wystawianiem, w razie potrzeby służy hotelem etc. Wiem, że nie tylko ja, ale również inni właściciele Energizerów mają stały kontakt z hodowcą. Nawet ci, którzy mieszkają ciut dalej: Kraków, Wrocław, Trójmiasto. To zresztą widać na stronie borderkowa:D

Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to służę :D Niestety innych hodowli nie znam z bliska.

Posted

Dużym plusem tej hodowli jest to że psy wykonują to do czego zostały stworzone. Ćwiczą swój instynkt pasąc owce :D

Wybór hodowli w dużej mierze zależy od tego jakie znajomi mają oczekiwania względem psa. Jeśli chcą psa z instynktem pasterskim i jednocześnie takiego który będzie dobrze się prezentował na ringu to Energizer prawdopodobnie spełni oczekiwania :D

Jeśli jednak ma być to pies sportowy z linii hodowanych do agility, flyball czy też innych psich sportów to warto jest się rozejrzeć np. w Czechach.

Posted

Anulka, Energizery nadają się do agility, flyball itd :D

Widziałam je w akcji :D

Z Holką trochę się bawię od przypadku do przypadku i widzę, że sprawia jej to przyjemność :D Zresztą z tego co wiem to kilka Energizerów we Wrocławiu intensywniej ćwiczy?

Posted

Anulka, Energizery nadają się do agility, flyball itd

Nie wątpię że tak :biggrina:
Tylko jeśli miałabym brać bordera i ćwiczyć agility z nim tak na poważnie to stawiałaby raczej na hodowlę w której psy są hodowane właśnie pod kątem psich sportów. Ale to tylko moja opinia ;)