Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć,

poszukuję ras psów, które spełniają poniższe wymagania:

- wymagające mało ruchu a więc opcje typu Husky oczywiście odpadają 😉

- wymagające mało wysiłku umysłowego a więc opcje jak border collie odpadają 😉

- rodzinne, idealnie jeśli nie wyróżniają jednego z domowników ale ten warunek jest opcjonalny

- jeśli chodzi o czesanie to nie musi być mało wymagający, tutaj opcje z długą sierścią również wchodzą w grę

- mające "końskie zdrowie", rzadko chorujące. Możliwie mało problemów genetycznych (typu dysplazja etc.)

- dużym plusem będzie posłuszeństwo, nieco niezależności jest ok ale nie tyle co  w Shiba, Husky

Jeśli chodzi o wielkość to powiedzmy, że dowolny. Zobaczmy ile zbierze się ras, które spełnią poniższe wymagania.
Co Wam przychodzi do głowy?

Posted
Dnia 17.03.2022 o 02:29, bou napisał:

Pluszak ze sklepu z zabawkami.

Tak już podejrzewałem po aktywności na stronie głównej, że to Forum upadło. Niestety większość ludzi poprzenosiła się na grupy fb a For z wartościowymi ludźmi coraz mniej.

• Downvote 1
Posted

Tu jest jeszcze dużo wartościowych ludzi, też nie lubię FB ale jak zadajesz głupie pytania to dostajesz odpowiednie odpowiedzi. Też radzę pluszaka ze sklepu z zabawkami. Sama mam psy ponad 54 lata choć większość była i jest bardziej wymagająca .

• Like 1
Posted
Dnia 17.03.2022 o 14:23, dwbem napisał:

Tu jest jeszcze dużo wartościowych ludzi,

Raczej kółko wzajemnej adoracji.

głupie pytania to dostajesz odpowiednie odpowiedzi

a co w tym pytaniu jest głupiego?

Stawianie wymagań jest głupie? Może dla kogoś kto kupuje psy tylko ze względu na wygląd, tak.

Kolejna osoba zaśmieca wątek i nic nie wnosi? To są Ci wartościowi ludzie?

No to poprzeczka leży bardzo nisko. Pamiętam jak to Forum wyglądało 10lat temu i wtedy ludzie dzielili się pomocą zamiast wykorzystywać je do leczenia swoich kompleksów.

Sama mam psy ponad 54 lata choć większość była i jest bardziej wymagająca .

I co to wnosi do tematu skoro po 54latach posiadania psów nie masz nic do powiedzenia na ich temat?

• Downvote 2
Posted

Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale jeśli masz dzieci, to też je tak zamawiałeś pod kątem własnych potrzeb? Czy może dopiero będziesz zamawiał? A partnerki / partnera też tak sobie dobierasz? Tak mądrze - "nie tylko po wyglądzie"?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Oczywiście, że wybierając sobie partnerki zawsze stawiałem wymagania. Dzieci to zawsze wynik takiego doboru. Podobnie rasy psów. Z krzyżówki jamnika i husky nie wyjdzie doberman. Że też ja musze takie rzeczy tłumaczyć na Forum o psach...

Wy jak rozumiem nie macie żadnych? Partnerka pierwsza lepsza, samochód pierwszy lepszy, pies? Też kto by się przejmował charakterem a później mamy takich debilnych właścicieli co trzymają Husky w bloku i uważają, że 2-3kilometrowy spacer to dla nich wystarczający wysiłek.

Posted
Dnia 16.03.2022 o 21:38, jimp napisał:

mające "końskie zdrowie",

wiesz co? Ty sobie po prostu konia spraw.Aaaa...też nie pasuje...wszystko co żywe jest bardziej lub mniej chorowite,vide - dzieci.To jednak pozostaje pluszak. 😛

podpisano:

bou,

szef TWA (towarzystwo wzajemnej ..etc.) na dogomanii.

• Like 1
Posted

A szkoda czasu na rozmowy z betonem. Powiem któremuś pracownikowi żeby mi przejrzał charakterystyki ras i wybrał te najbliższe moim wymaganiom.

Nic dziwnego, że taka mała aktywność na tym forum jak poziom przemądrzania się przebijacie elektrodę. Tylko  w przeciwieństwie do was tam niektórzy mają wiedzę.

Szkoda mi tych waszych psów, że mają takich dzbanów za właścicieli. Żegnam, dalej się taplajcie w tym swoim nielicznym już bagnie.

• Downvote 2
Posted
Dnia 18.03.2022 o 22:00, jimp napisał:

Powiem któremuś pracownikowi żeby mi przejrzał charakterystyki ras i wybrał te najbliższe moim wymaganiom.

Jak dla mnie to jest post roku! :)))))

ps.tylko nie zapomnij,że się pożegnałeś...szkoda byłoby dalej sie kompromitować i popisywać arogancją...

Paaaa.

• Upvote 2