Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wysterylizuj suke,jezeli nie potrafisz upilnowac.Jest juz dość kunli na świecie.
I koniecznie podpisz umowe adopcyjnej w ktorej zobowiażesz sie,ze w kazdej chwili zycia przygarniesz psy z powrotem,jezeli wlaściciele beda chcieli sie ich pozbyc-za rok,czy za kilka lat lub,gdy pies zacznie im chorowac na starość-tylko takie zobowiazanie uchroni mieszańca od podlego losu w schroniskowej klatce.

Posted

8 letnia suczka juz nie powinna rodzic, to pierwsze.
A po drugie mozna bylo zostawic najwyzej 1-2 maluchy, jesli ktos juz tak bardzo chce mieć szczeniaki, a nie teraz sie martwic co z nimi zrobic.
Katastrofa i nieodpowiedzialnosc - w przypadku wolontariusza podwójna.
I to nie żadna krytyka, ale szczera prawda.

Posted

konikowa napisał(a):

Weterynarz nie polecał usuwania ciąży, bo mogłoby to na nią bardzo źle wplynąć i zabieg mógłby się nie powieść.

weterynarza tez zmieńcie.ten jest albo stary albo po prostu nie umie przeprowadzac zabiegow sterylizacji aborcyjnej,jedno i drugie zle o nim swiadczy.A porod w tym wieku to dla suki sama frajda i zdrowie? i nie mowiac juz o kosztach społecznych dokladania kolejnych kundli do schroniskowych boksow?

Posted

brazowa1 napisał(a):
weterynarza tez zmieńcie.ten jest albo stary albo po prostu nie umie przeprowadzac zabiegow sterylizacji aborcyjnej,jedno i drugie zle o nim swiadczy.A porod w tym wieku to dla suki sama frajda i zdrowie? i nie mowiac juz o kosztach społecznych dokladania kolejnych kundli do schroniskowych boksow?

Dokladnie, 'stary', zacofany weterynarz. Powinien sie uczyc przez cale zycie. Nie wyobrazam sobie pierwszego porodu u suczki lat 8. Powinna juz dawno byc wysterylizowana, zeby uniknac wlasnie takich sytuacji oraz ropomacicza. Ja mam 2 suczki collie (jedna ze schroniska), obie wysterylizowane. Wiele osób pyta czy będe miec szczeniaki, a ja sie zawsze pytam : PO CO? Chcecie jednego? Wtedy wszyscy się wycofuja. To nie wiem po co w ogole pytaja. Należe do tych osób, ktore nie oddalyby szczeniaków, zaden dom nie spelnialby moich wymagan i balabym się po prostu co będzie ze szczeniakami za kilka lat.

Konikowa, daj ogloszenia na allegro, alegratke na pewno znajda sie chetni.
Wydaje mi się, ze jakis wyzel maczal 'palce' w tych szczeniakach.