Molli Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ............................................... Quote
konikowa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 (edited) ............................. Edited November 29, 2012 by konikowa Quote
brazowa1 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 wysterylizuj suke,jezeli nie potrafisz upilnowac.Jest juz dość kunli na świecie. I koniecznie podpisz umowe adopcyjnej w ktorej zobowiażesz sie,ze w kazdej chwili zycia przygarniesz psy z powrotem,jezeli wlaściciele beda chcieli sie ich pozbyc-za rok,czy za kilka lat lub,gdy pies zacznie im chorowac na starość-tylko takie zobowiazanie uchroni mieszańca od podlego losu w schroniskowej klatce. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 I kolejne szczeniaki... :shake: ludzie, pilnujcie tych suk u licha. Quote
konikowa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 (edited) ......................... Edited November 29, 2012 by konikowa Quote
Ulka18 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 8 letnia suczka juz nie powinna rodzic, to pierwsze. A po drugie mozna bylo zostawic najwyzej 1-2 maluchy, jesli ktos juz tak bardzo chce mieć szczeniaki, a nie teraz sie martwic co z nimi zrobic. Katastrofa i nieodpowiedzialnosc - w przypadku wolontariusza podwójna. I to nie żadna krytyka, ale szczera prawda. Quote
Madallena Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Ulka18 napisał(a):Katastrofa i nieodpowiedzialnosc - w przypadku wolontariusza podwójna. I to nie żadna krytyka, ale szczera prawda. Smutne to ale prawdziwe! Quote
konikowa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 (edited) .............................. Edited November 29, 2012 by konikowa Quote
brazowa1 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 konikowa napisał(a): Weterynarz nie polecał usuwania ciąży, bo mogłoby to na nią bardzo źle wplynąć i zabieg mógłby się nie powieść. weterynarza tez zmieńcie.ten jest albo stary albo po prostu nie umie przeprowadzac zabiegow sterylizacji aborcyjnej,jedno i drugie zle o nim swiadczy.A porod w tym wieku to dla suki sama frajda i zdrowie? i nie mowiac juz o kosztach społecznych dokladania kolejnych kundli do schroniskowych boksow? Quote
Ulka18 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 brazowa1 napisał(a):weterynarza tez zmieńcie.ten jest albo stary albo po prostu nie umie przeprowadzac zabiegow sterylizacji aborcyjnej,jedno i drugie zle o nim swiadczy.A porod w tym wieku to dla suki sama frajda i zdrowie? i nie mowiac juz o kosztach społecznych dokladania kolejnych kundli do schroniskowych boksow? Dokladnie, 'stary', zacofany weterynarz. Powinien sie uczyc przez cale zycie. Nie wyobrazam sobie pierwszego porodu u suczki lat 8. Powinna juz dawno byc wysterylizowana, zeby uniknac wlasnie takich sytuacji oraz ropomacicza. Ja mam 2 suczki collie (jedna ze schroniska), obie wysterylizowane. Wiele osób pyta czy będe miec szczeniaki, a ja sie zawsze pytam : PO CO? Chcecie jednego? Wtedy wszyscy się wycofuja. To nie wiem po co w ogole pytaja. Należe do tych osób, ktore nie oddalyby szczeniaków, zaden dom nie spelnialby moich wymagan i balabym się po prostu co będzie ze szczeniakami za kilka lat. Konikowa, daj ogloszenia na allegro, alegratke na pewno znajda sie chetni. Wydaje mi się, ze jakis wyzel maczal 'palce' w tych szczeniakach. Quote
natik7 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Jesteśmy zainteresowani adopcją jednej z suczek ;) .Wysłałam wiadomość na pw;). Quote
brazowa1 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 tylko pamietajcie prosze,ze psy maja wyżlą,mysliwska krew. Quote
Recommended Posts