Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trochę za daleko nam do was :roll:
a szkoda :razz:
Ja nie wiem skąd wy, w każdym bądź razie mamy jeszcze działeczkę z hopkami i niedługo z tunelem koło Siedlec :cool3: Zawsze trochę bliżej jak jesteś z północy albo wschodu ;D

To teraz Nero może cię ciągnąć na tej hulajnodze:evil_lol:
Taa, nie ma to jak jechać na zardzewiałej zabawce z dziewictwa o napędzie na jedną nogę ciągniętym przez psa XD
Szorki raczej do roweru dwukołowego lub pańci dwunogiej ^^

Gratuluję odwołania!
Dziękuje, dziękuje. Jak tak dalej pójdzie będę mogła skupić się na frisbowaniu a nie na oglądaniu się za psami :evil_lol:

I kolorek gustowny :evil_lol:

Kumpele kupiły, trzeba przyznać, mają gust i gest *.*

Posted

Kamila i Heksa napisał(a):
:placz: a na z południowego Zachodu :placz:

miziaki dla sportowca przesyłamy!

Ale trafiłaś z miejscówką! Gorzej się nie dało XD Cóż, trzeba się przeprowadzić :evil_lol:

Posted

Fretka napisał(a):
Ale trafiłaś z miejscówką! Gorzej się nie dało XD Cóż, trzeba się przeprowadzić :evil_lol:

:evil_lol: ja żałuję że do wszystkich mam tak daleko :angryy:

Posted

[quote name='karolina1']Jesteśmy z powrotem! :multi:

Czekam na fooooootki :razz:
Witamy ponownie! :multi:

Zatytułujmy: Super zainteresowanie osobistością pańci...

Posted

Saga200 napisał(a):
Freta... czy ja mam ciebie kiedyś uderzyć? Czemu żeś wstawiła to zdjęcie z ogniska, w tym filmiku?! :shake:

Haha! Bo było bardzo ładne :evil_lol:

Posted

Oglądam to forum z otwartymi ustami :crazyeye: Nero rewelacyjnie wykonuje wszystkie polecenia , niesamowite , szkoda że ja zaniedbałam tresurę mojego Onka :placz: czy pies w każdym wieku może nauczyć sie sztuczek ?? ;)

Posted

[quote name='mala90210']czy pies w każdym wieku może nauczyć sie sztuczek ?? ;)

Oczywiście, że może, o ile nie przeszkadza mu w tym zdrowie. Naukę najlepiej podjąć od okresu szczenięctwa, ale najlepiej, nie wyłącznie. Możliwe że będziesz miała trochę trudniej, chociaż w sumie będzie z tego jeszcze większa frajda. Wystarczy cierpliwość.
Mój drugi pies, Pirat, ma 12 lat a nauczyłam go "papa". Wiara, smaki i cierpliwość i pies opanuje nawet wymarzone 100 sztuczek ;):razz:

Posted

Oglądam to forum z otwartymi ustami :crazyeye: Nero rewelacyjnie wykonuje wszystkie polecenia , niesamowite , szkoda że ja zaniedbałam tresurę mojego Onka :placz: czy pies w każdym wieku może nauczyć sie sztuczek ??

Ja mojego psa zaczełam szkolić od ok.6 roku życia i świetnie się uczy :) Umie według mnie dużo ;) Trzeba tylko chęci i cierpliwości :cool3:
Myśle że frytek się nie obrazi jak dam Nerowego na slalomie :diabloti:
http://i32.tinypic.com/2e21m4x.png

Posted

karola&gacek napisał(a):
Ja mojego psa zaczełam szkolić od ok.6 roku życia i świetnie się uczy :) Umie według mnie dużo ;) Trzeba tylko chęci i cierpliwości :cool3:

Mój pies ma 2 lata i 10 miesięcy i muszę przyznać że też dość dużo chwyta , ale kiedy jesteśmy sami ,bo jak dochodzi kolejny pies to już nie ma tresury , od razu zabawa i nic innego go nie interesuję ;)
a Nero jest rewelacyjny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Mój pies ma 2 lata i 10 miesięcy i muszę przyznać że też dość dużo chwyta , ale kiedy jesteśmy sami ,bo jak dochodzi kolejny pies to już nie ma tresury , od razu zabawa i nic innego go nie interesuję ;)
a Nero jest rewelacyjny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

Więc to też trzeba przećwiczyć. Najpierw skupianie uwagi, potem skupianie uwagi przy psie daleko daleko, aż w końcu zacząć się zbliżać. Także mam z tym problem, ale idzie nam coraz lepiej, i o ile pies nie jest super ciekawy Nero potrafi przejść nawet na luźnej smyczy, wykonać każdą sztuczkę itd.

Posted

Fretka napisał(a):
Więc to też trzeba przećwiczyć. Najpierw skupianie uwagi, potem skupianie uwagi przy psie daleko daleko, aż w końcu zacząć się zbliżać. Także mam z tym problem, ale idzie nam coraz lepiej, i o ile pies nie jest super ciekawy Nero potrafi przejść nawet na luźnej smyczy, wykonać każdą sztuczkę itd.

Właśnie pracuję nad skupieniem uwagi u mojego psa , idzie dość ciężko chociaż muszę powiedzieć że jak są obce psy w pobliżu to jakoś to idzie ale jak jest przy nas znajomy mu pies to można do niego mówić i jak by głuchy był , zależy mu wtedy tylko na zabawie :shake:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Właśnie pracuję nad skupieniem uwagi u mojego psa , idzie dość ciężko chociaż muszę powiedzieć że jak są obce psy w pobliżu to jakoś to idzie ale jak jest przy nas znajomy mu pies to można do niego mówić i jak by głuchy był , zależy mu wtedy tylko na zabawie :shake:

Pozwolę sobie na wtrącenie się w rozmowę:diabloti: Ja mam/miałam podobnie, wykorzystaj to ostanie, piszesz ze zależy mu tylko na zabawie z innymi psami-to wspaniała nagroda! Każ psu coś zrobić-początkowo coś b.prostego, jeśli zrobi puść i pozwól się bawić, jeśli nie-bez słowa odejdź z miejsca razem z psem, przejdź się kawałek, wróć i spróbuj jeszcze raz:cool3:

ps. Może jakieś nowe fotki:cool3::cool3:

Posted

BellaLab napisał(a):
Pozwolę sobie na wtrącenie się w rozmowę:diabloti: Ja mam/miałam podobnie, wykorzystaj to ostanie, piszesz ze zależy mu tylko na zabawie z innymi psami-to wspaniała nagroda! Każ psu coś zrobić-początkowo coś b.prostego, jeśli zrobi puść i pozwól się bawić, jeśli nie-bez słowa odejdź z miejsca razem z psem, przejdź się kawałek, wróć i spróbuj jeszcze raz:cool3:

Dziękuję za radę ;) wypróbuję ją :multi: