Joy106 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Oprócz owczarka i teriera posiadam także dwa jamniki szorstkowłose - Pysię i Robin. Oby dwie pochodzą z hodowli HYCON, do tego Pysia jest matką Robin. Robin ma 6 lat, a Pysia - 10. Oby dwie lubią się ze sobą bawić (walczyć ;)) i rozszarpywać pluszaki. Robin lubi kopać także dziury i biegać na spacerach, choć ma zakaz tego pierwszego - reumatyzm . Jeśli chodzi o jej wywieszony wiecznie jęzor, to Robin ma taką wadę zgryzu od urodzenia. Ponadto Robin jest ogólnie bardzo dziwną jamniczką - warczy, piszczy, wykorzystuje, denerwuje. Oby dwie gryzą obcych ludzi, a że ugryźć nie umieją zbytnio (Robin - wada zgryzu, Pysia - brakuje jej paru ząbków) , to np. rzucają się na czyjść but i nie chcą puścić. Robin Pysia (zwana także Nesi) Quote
taxelina Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 http://i42.tinypic.com/jq73oi.png sliczny usmiech! Sherry pozdrawia i zaprasza! Quote
Joy106 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 dziękuje :grins: chociaż w sumie to te wredoty powinny dziękować za takie ładne komentarze :lol: Quote
Isadora7 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ja Wisełka wróći z urlopu muszę ją tuściągnąć. Od niedawna ma drugą szczotkę (na DT być może stanie się DS). A ja stwierdzam i potwierdzam ze jak jamole to dwie sztuki (ja tam bym chętnie więcej ale....). Quote
taxelina Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Bardzo ladnie pozuja, choc ja wole krotkowlose i dlugowlose ;) Quote
Recommended Posts