ULKA12 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Fakt śliczna, ale co z tego???:-( Najgorsza jest bezsilność:shake: Linda pomimo krzywdy jaka ją spotkała od człowieka strasznie się cieszy jak ją ktoś pogłaska, zero agresji. Quote
netka55 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Proszę o więcej informacji o Lindzie.Jest rzeczywiście kochana i śliczniutka:)W którym schronisku się znajduje?Można ją odwiedzić? Quote
ULKA12 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Gosia wstaw mój lub swój numer telefonu w pierwszym poście:lol:. W razie czego telefon do mnie 660436321. Netka wysłałam Ci pw. Sunia jest w okolicach Częstochowy, nie podaję dokładnie gdzie bo w tym schronisku psy wydają wszystkim, nie interesuje ich po co komu pies, dlatego większość psów trafia na łańcuch i obawiam się, że Linda też tak trafi. :shake: Quote
netka55 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ula, dziękuję za namiary na Lindę:)Jest b.sympatyczna i myślę, że to taki piesek, jakiego chcemy:multi:Chciałbym dowiedzieć się o niej jak najwięcej.Jeśli bedziesz miała chwilke pisz na priva+czekam na zdjęcia. Quote
Spinca Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ciotki, robić allegro czy czekamy? :) Widzę jakąś nieśmiałą sugestię, netka? Quote
netka55 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Jestem w kontakcie z Ulą, czekamy na termin wizyty przedadopcyjnej:)Może allegro dla jakiegoś innego piesia? Quote
ULKA12 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Tak jak pisała netka jesteśmy w kontakcie. Netka zakochała się w Lindzie i chce jej dać dom:lol: :lol::lol::lol: Szukamy więc szybko kogoś z okolic Niepołomic do wizyty przedadopcyjnej. Netka napisz tutaj to co mi mówiłaś jakie warunki mozesz zapewnić Lindzie. Quote
ULKA12 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Jeśli chodzi o allegro to w sprawie Lindy bym się wstrzymała, Netka to konkretna osoba i wydaje mi się, że jej zależy na adopcji Lindy, ale jutro przyjadą do mnie dwa szczeniaki braciszek i siostrzyczka i dla nich będę szukała nowych domów i allegro by się przydało. Ale to dopiero jutro bo nie mam fajnych zdjęć maluchów. Quote
netka55 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Jesteśmy młodym małżeństwem, narazie nie mamy dzieci, za to mamy 6-letnią, wysterlizowaną kotkę Mezunię:)Bardzo chcemy mieć miłego, spokojnego psa i jednocześnie cieszylibyśmy się mogąc adoptować psiaka ze schroniska.Mieszkamy pod Krakowem w szeregówce z niewielkim ogródkiem.Piesio miałby własny kawałek trawy:), niedaleko znajduje się Puszcza Niepołomicka, więc jest gdzie pobiegać.Linda mieszkałaby z nami w domu, w ciągu dnia musiałaby zostawać sama, ponieważ obydwoje pracujemy.Z ostatnim naszym psem-dogiem niemieckim byliśmy bardzo zżyci i chcemy żeby z następnym było tak samo. Quote
Spinca Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 No to trzymam kciuki za Lindę i netkę :) Ula, daj znać któremu sierściuchowi zrobić allegro, chętnie Wam pomogę. Offik: Uleńka, Pancho (ten maluszek od Ciebie) ma dom :multi: Quote
ULKA12 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Super, teraz jeszcze tylko Diunka:lol::lol::lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 netka55 napisał(a):Jesteśmy młodym małżeństwem, narazie nie mamy dzieci, za to mamy 6-letnią, wysterlizowaną kotkę Mezunię:)Bardzo chcemy mieć miłego, spokojnego psa i jednocześnie cieszylibyśmy się mogąc adoptować psiaka ze schroniska.Mieszkamy pod Krakowem w szeregówce z niewielkim ogródkiem.Piesio miałby własny kawałek trawy:), niedaleko znajduje się Puszcza Niepołomicka, więc jest gdzie pobiegać.Linda mieszkałaby z nami w domu, w ciągu dnia musiałaby zostawać sama, ponieważ obydwoje pracujemy.Z ostatnim naszym psem-dogiem niemieckim byliśmy bardzo zżyci i chcemy żeby z następnym było tak samo. wszystko to prawda ,a warunki dla psiaka super , ludzie mlodzi ale oodpowiedzilani ,chca pomoc psu i z nim pracowac . Z waszej strony musicie tylko w jakisc sposob sprawdzic suczke na koty bo oprocz wlasnej kotki przychodza do panstwa kotki sasiadow i lepiej zeby nic nie stalo sie zadnemu z nich, tym bardziej że wyjscie na taras i do ogrodka jest jedno i pies musi zyc w zgodzie z kotami.;) Quote
ULKA12 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Linda na koty sprawdzona, niestety w pobliżu schroniska żyją koty dzikie a one niechętnie współpracują. Test odbył się w ten sposób, że Linda na smyczy podeszła do kota, nie wyrywała się do niego, nie szczekała merdała tylko ogonem myślę, że test przeszła pozytywnie. Ale uprzedzałam netkę, że takie zachowanie może się zmienić w momencie jak pies poczuje się u siebie, może zacząć próbować rządzić albo może wręcz przeciwnie stać się przyjacielem kotów. Na odległość trudno wyrokować. Moim zdaniem najważniejsze jest wychowanie i dobre chęci. Każdą nawet najtrudniejszą sytuację można rozwiązać jak tylko się chce. Wszystko to przekazałam netce, zgodziła się ze mną i ma przyjechać do Lindy w piątek i mam nadzieję, że Linda pojedzie już z nimi do swojego nowego domu, ale nie chcę zapeszać więc na razie cichutko i czekamy do piątku. Trzymajcie kciuki. Quote
ULKA12 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Przepraszam za offa może znacie kogoś kto szuka szczeniaczka, lub chociaż pomożecie podnosić ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczki-2-pilnie-szukaja-domu-136243/#post12176708 Quote
netka55 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Ula, dziękuję za zdjęcia Lindy.Właśnie odwrotnie niż napisałaś:Linda prezentuje się świetnie na tych zdjęciach:) Quote
ULKA12 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Tak, Linda teraz Bajka pojechała wczoraj do nowego domu u netki. Wieści są pomyślne mam nadzieję, że ona sama napisze tutaj coś więcej na temat zachowania Bajki w nowym miejscu. Quote
netka55 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Linda, obecnie Bajka mieszka już z nami:multi:W podróży do nowego domu trochę się denerwowała, ale po jakimś czasie położyła się w samochodzie na kolanach.W domu poczuła się chyba bezpiecznie, bo po jakimś czasie połozyła się na środku salonu i zasnęła:)Noc minęła spokojnie, tylko nad ranem męczył biedaczkę kaszel.Bajeczka ma za sobą pierwszą wizytę u weterynarza.Rana po steryzlizacji nie zrasta się dobrze, więc Bajeczka otrzymała kołnierz i ubranko, żeby nie rozdrapywać szwów.Muszą ją pochwalić: w klinice zachowywała się b.grzecznie, nawet jak lekarz kłuł ją zastrzykami:(Dzisiaj rano przeżyła trochę stresu, ponieważ chyba boi się schodów i wysokości, a my chcielismy jej pokazać resztę domu.Pomogło ukochanie i zniesienie na bezpieczny parter.Wykonaliśmy też pierwszy test z zostawieniem jej na chwilkę w domu.Po powrocie...Bajeczka spała, a strat rzeczowych nie zanotowano:)Teraz Bajeczka śpi sobie smacznie, bo po lekach jest trochę ospała.Martwimy sie trochę o jej zdrowie:jest b. słaba i zapuszczona.Na szczęście ma apetyt i mamy nadzieję, że szybko wróci do zdrowia.Nasz kot jest trochę w szoku, ale Bajka tylko go podwąchuje, więc pewnie będzie dobrze.Chciałabym jeszcze wspomnieć słowo o osobach, które wykazują się wielką determinacją w szukaniu domków dla psów.Gdyby nie WY, Bajka i inne psiaki nie spałaby spokojnie w nowych domkach->Ula te słowa także do Ciebie:) Wkrótce prześlę zdjęcia,pozdrawiam Quote
Spinca Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Bardzo się cieszę, że sunia znalazła dom :) Netka, wszystkiego dobrego :) Ulcia jesteś Wariatka :) Quote
GameBoy Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Netka bardzo Ci dziękuję, że daliście jej dom, czekamy na fotki :cool3: Quote
ULKA12 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 A ja dostałam przed chwila mmsa i omało zawału nie dostałam, leży bidna Bajka w ubranku jak po operacji już miałam czarne wizje przed oczami, na szczęście weszłam na forum i doczytałam:evil_lol: a co do ludzi związanych z adopcjami psów to jest dwa w jednym, bo z jednej strony pomaga się bezdomniakom a z drugiej ilu ja wspaniałych ludzi przez to poznałam:lol: Myślę, że Bajka szybko dojdzie do siebie pod taką opieką, i za dwa miesiące to będzie po prostu inny pies:loveu: Quote
GameBoy Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 dziewczyny napiszcie do moda o przeniesienie watku lub dopiszcie w tytule, ze sunia w DS czekamy na fotki :cool3: Quote
:: FiGa :: Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Cudownie że Linda znalazła wspaniały, kochający dom :loveu: Wszystkiego najlepszego dla Was kochani :) :multi: Quote
Recommended Posts