MyrkurDagur Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Wspaniałe wieści :multi: Dobrze wiedzieć, że jesteś już bezpieczny piesku :multi: Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 No witajcie.:loveu: Gosia/Krzyś nawet nie wiecie jak jestem Wam wdzięczna.:loveu: Wszystkim jeszcze raz berdzo dziękuję.:loveu: A teraz Albert. Rozmawiałam z doktorem Dobrowolskim. Zapytałam o Alberta jak ogólnie ocenia jego stan i o jego biegunki. Albert nie chce suchej karmy więc wet powiedział,że dostanie gotowane.Poprosiłam o pełną diagnostykę. Jeszcze dzisiaj będzie miał zrobione podstawowe badania.A potem sukcesywnie pozostałe. Poprosiłam także o RTG kręgosłupa bo nie miał zrobionego albo miał ale nie dostaliśmy zdjęcia. No bo nie dostaliśmy chociaż zapewniano mnie ,że dostaniemy zdjęciaRTG. Wet powiedział,że wszystko powinno być zrobione do końca tygodnia. Więcej będę wiedzieć jak zadzwonię do niego później. Tak sie umówiliśmy. Zobaczymy jakie będą koszty badań no i do boju. Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Gazzy jak przyjdzie ze szkoły to uzupełni pierwszy post.Do tej pory mamy 220 złotych. Mało ale damy radę. teraz najwazniejsze jest podjęcie prawidłowego leczenia. Quote
taks Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 dzis po pracy wysyłam 200 zł (tak jak obiecałam -pierwsza z 2 rat na hotel) ale niestety będzie to przelew przez pocztę więc 2-3 dni pewno minie zanim dotrze Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Dzięki Taks. Cioteczki a macie jakieś pomysły jak uzbierać pieniążki na badania???????? Quote
sonikowa Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Jak się cieszę, że wszystko się udało! Majko, gratulacje, gdyby nie twoja determinacja, Albert dalej konałby w schroniskowym boksie.. Pieniądze - trochę trzeba pewnie pożebrać na dogo, plus może allegro cegiełkowe. _Lara chyba robi, nie wiem czy była na wątku. Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Leyla kochana serdecznie Ci dziękuję za zrobienie zdjęć. Mam nadzieję ,że Albert za jakiś czas polubi się piesem właścicieli. Musi chłop wiedzieć ,że ma być grzeczny:diabloti: Quote
Leyla Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Wysłałam na maila do Lu Gosiak zdjęcia Alberta, powinna wieczorem wkleić. Byłam tam u Ernisia i się spotkalismy:razz: Kochana psina i już ma super warunki. Z Ernim się przywitali bez warczenia...nosek,nosek i tyle, za to Albercik nie polubił psa właścicieli...jakoś tak nie przypasował mu:mad: Quote
Leyla Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 majka50 napisał(a):Leyla kochana serdecznie Ci dziękuję za zrobienie zdjęć. Mam nadzieję ,że Albert za jakiś czas polubi się piesem właścicieli. Musi chłop wiedzieć ,że ma być grzeczny:diabloti: ...Erniś go też nie lubi, warczy na niego. Tamten ma jakieś psie ADHD i nawet sie nie skapnął ze wnerwia resztę. Robiłam zdjęcia Ernestowi po kolei, czyli jak wychodzi z domku, ale nie są ostre bo ten psiak lekarza ciągle na mnie skakał i trząsł się aparat...i ja tez na niego nawarczałam;) Quote
Lu_Gosiak Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 juz wrzucam zdjecia kochanego Albercika:loveu: Quote
Lu_Gosiak Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Leyla napisał(a):...i ja tez na niego nawarczałam;) chciałabym to zobaczyc:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 No śliczny chłopak jestem. I mam tyle radości w oczach:loveu: A może to tylko ciotce majce tak się wydaje.Co Wy cioteczki myślicie???????? Gazzy uzupełniła 1 post jeżeli coś się nie zgadza to proszę krzyczeć.:diabloti: Quote
agata51 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Gwoli wyjaśnienia - Bolesław Malinowski to ja. :evil_lol: Pieniądze idą z konta firmowego mojego syna, więc pewnie dlatego. Chociaż w przelewie zawsze podawany jest mój nick. Może Albertowi się nie podoba? :oops: Trzymaj się, piesku. Będzie dobrze. Quote
gazzy Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Fajnie Agata , że powiedziałaś. Napiszę obok nick. Alberto wygląda ślicznie. Bardzo za nim tęsknie. Czekamy na wyniki badań. Ciekawe co tam wyjdzie. Widać , że bardzo szczęśliwy. Szczególnie na tym 2 zdjęciu od końca. Quote
Lu_Gosiak Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Albercik jak sie dogada z naszym Ernisiem to razem pewnie beda biegać po zielonej trawce, jak nie to pewnie na zmiane fragment ogrodu i nasz Erniś czekam na wyniki badań Albercika - teraz juz musi byc lepiej Quote
majka50 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Cioteczki kochane ja przelewy zobacze dopiero pewnie na początku czerwca.Wtedy naniesiemy nicki. :diabloti:dzięki dobrej woli pani w banku zdobyłam nazwiska.:loveu: Albert ma dopiero zrobioną morfologię bo wet nie mógł mu utoczyć krwi.Albert nie lubi jak się przy nim repeci:diabloti:więc do pomocy musi byćdruga osoba. Morfologia wyszła względnie dobrze.Są zmiany które wet wiąże ze stanem zapalnym dziąseł. Albert ma na zębach kamień.Trzeba bedzie się też zastanowić czy go usuwać bo oczywiście wiąże się to z usypianiem psa.:shake: Quote
marysia55 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Lu_Gosiak napisał(a): :lol::lol: świetną pozycję ma Albert na tym zdjęciu, nie mogę się napatrzeć :lol::lol: Quote
MyrkurDagur Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 marysia55 napisał(a)::lol::lol: świetną pozycję ma Albert na tym zdjęciu, nie mogę się napatrzeć :lol::lol: Faktycznie przezabawnie wygląda :loveu: Uroczy psiak :loveu: Quote
majka50 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Cioteczki Albertowe zobaczcie filmik od ,,chity,, w poście 150 co myslicie na ten teamt.??????? Słyszałyście coś o tym leku???????? A jeżeli tak to gdzie go zdobyć???????/. Quote
sonikowa Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 majka50 napisał(a):Cioteczki Albertowe zobaczcie filmik od ,,chity,, w poście 150 co myslicie na ten teamt.??????? Słyszałyście coś o tym leku???????? A jeżeli tak to gdzie go zdobyć???????/. Na filmiku efekty rzeczywiście niesamowite! Warto spróbować, ale myślę, że najpierw trzeba zapytać weta w jakich przypadkach się go stosuje. Pies może mieć kłopoty z chodzeniem z wielu powodów, jak sądzę. Ten na filmikiu tez jest stary, ale czy zespoł konskiego ogona pod to podchodzi? I czy Albert ma na pewno ten konski ogon? Majka, spróbuj popytać weta. A my spróbujmy sie dowiedzieć gdzie i za ile można dostać lek. Quote
taks Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 jest na dogo wątek o nim z polskim tłumaczeniem i w internecie wiele stron anglojęzycznych: http://www.dogomania.pl/forum/f1080/advanced-cetyl-m-czy-ktos-juz-uzywal-120946/ niestety bądźmy realistami - to bardzo kosztowny lek:shake: i nie sądzę aby udało sie jeszcze i na to uzbierać:-(. Quote
majka50 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 No to dalej czekamy na wyniki badań. Jjeszcze wczoraj wieczorem dzwoniłam do weta i ponowiłam prośbę o wszystkie badania i RTG kręgosłupa. Ma to zrobić do końca tygodnia i przesłać mi fakturę. mam nadzieję,że zrobi.Będę go napastować:diabloti: Nie dam mu spokoju. Musimy wreszcie wiedzieć na czym stoimy.Czy to syndrom końskiego ogona czy nie. Quote
majka50 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Myślę,że tak czy tak jakieś dobre odżywki na regenerację stawów musi dostawać. Quote
Recommended Posts