Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 a na jaki nr konta wysłać ?? nie podałyście dla Erniego:placz: Quote
anett Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Szok:crazyeye: Dziewczyny, Leyla:loveu::loveu: SUPER-AKCJA, po prostu brak słów..:loveu::loveu: DT czy hotelik dla Erniego to tylko taki domowy; u Renatki miałby extra ale jeżeli nie będzie już miała miejsc to z tych domowych to jeszcze Pati, Murka, Moria..a może Magda:lol::lol: Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Leyla napisał(a):a na jaki nr konta wysłać ?? nie podałyście dla Erniego:placz: Leyla konta na narazie mysle nie ma sensu podawać, póki nie ma miejsca nigdzie zarezerwowanego , bo najlepiej bedzie przelewać pieniążki docelowo do osoby, która wezmie Erniego co do Sati i Fionki to daj spokój, Ty już i tak płacąc za Erniego odwalasz kawał ogromnej roboty, bo prawda taka, że gdyby nie Twoja deklaracja nie miał by szans opuścic schroniska zaraz jedziemy do niego to beda nowe fotki...i przy okazji usłyszy radosna nowine:multi::multi: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Super że jedziecie:sweetCyb: A co do Fiony i Sai to mówiłam, że jak dam radę, bo obiecać nie mogę. ale będę się starała:razz: Huuurrrraaaaaaa!!!!! zdsjęcia będą!!!:sweetCyb::bigcool::Cool!: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 wiecie co...tak sobie myślę teraz....i może ten właściciel Erniego miał jakieś kłopoty? może jest śmiertelnie chory i bał sie o los psa. Miał nadzieję że to dobre wyjście, bo wiele ludzi nie wie jak jest źle psom w schronie... czytałam ,że zostawił mu jedzenie i wodę.....może mu było żal i wstyd?? Nie miał sumienia poddać go eutanazji choć weterynarz by go mógł uspić, bo jest stary i chory.....choroba wie:roll: No nie miesci mi się to w głowie żeby go wywalił ot tak bo stary....nie zostawiłby mu jedzenia i wody:shake: Quote
anett Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 w sprawie hoteliku napisałam do Pati ale kwestią na już jest diagnostyka i ewentualna operacja tej przepukliny czy porządne leczenie - co myślicie o tym, żeby umieścić Erniego w lecznicy z hotelikiem - może w Radomsku? doba chyba 20zł, opieka weta super. Tydzień - dwa na leczenie i w tym czasie dograć hotelik? Quote
anett Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Leyla napisał(a): no a jeśli chodzi o mieszkanie jakiś czas w lecznicy...to może i to dobry pomysł. Lekarz by Erniego zdiagnozował... Leyla w Radomsku jest hotelik dla psów przy lecznicy wet., mieszkała tam trochę Sati - więc sprawdzony. Lekarze super, psiaki mają świetną opiekę. Erni musi mieć trochę badań i to jak najszybciej - zobaczymy czy konieczna jest operacja - tam miałby kompleksową opiekę... I jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI:loveu::loveu: za ogromne SERCE:loveu: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Dogo07 napisał(a):Ale jak to mu zostawił jedzenie i wodę ? No tak, zostawił mu jedzenie i wodę:cool1: Dziwne to trochę... no a jeśli chodzi o mieszkanie jakiś czas w lecznicy...to może i to dobry pomysł. Lekarz by Erniego zdiagnozował...może coś go boli?? te dziąsła i krew w siuśkach.... ja pomoge jak mówiłam w zakwaterowaniu, ale jak trzeba będzie leczyć to też. Dzis rozmawiałam z moim mężuniem kochanym i powiedział że popiera mój pomysł i że się napewno nie wykręci. Wzruszył sie...bo on taki kochaniutki jest. Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 zdjecia beda jak wiq dotrze na komp, bo pocykała dzis troche co do samego Erniego to nieciekawie wyglada.... ta przepuklina to mu sie chyba przemieszcza bo ostatnio jak byłam czyli w sobote tak nie wygladał....nie chciał wyjść z budy wywabiłysmy go na suke od wiq, generalnie jest bardzo przybity widać na oko, że chyba najchetniej to by zasnął na zawsze...ale jak juz wyszedł to przychodził poprzytulać sie do nas, także widać, że brakuje mu tego...biedny porzucony, chory pies:shake: Leyla :loveu::loveu: co tu dużo mówić w takim razie tworzycie z mężem idealna pare ludzi o OGROMNIASTYCH SERCACH:Rose::Rose::Rose: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 a tam..jesteśmy tylko tacy dla zwierząt, dalej się nie wypowiadam bo napewno nie mamy wielkich serc jak mówisz. Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Leyla napisał(a):wiecie co...tak sobie myślę teraz....i może ten właściciel Erniego miał jakieś kłopoty? może jest śmiertelnie chory i bał sie o los psa. Miał nadzieję że to dobre wyjście, bo wiele ludzi nie wie jak jest źle psom w schronie... czytałam ,że zostawił mu jedzenie i wodę.....może mu było żal i wstyd?? Nie miał sumienia poddać go eutanazji choć weterynarz by go mógł uspić, bo jest stary i chory.....choroba wie:roll: No nie miesci mi się to w głowie żeby go wywalił ot tak bo stary....nie zostawiłby mu jedzenia i wody:shake: dokładnie tak samo myśle, wstyd mu bylo psa oddać, uspic może nie miał sumienia ale i tak w żaden sposób go nie tłumacze bo fakt jest taki że pies dopiero teraz cierpi i to bardzo, uwierzcie to widac!!! Zreszta nie dziwne, skoro nagle z domu gdzie żył tyle lat został wsadzony do małej klatki, nikt go nie przytuli, nikt sie nie odezwie i jeszcze cierpi fizycznie.... ale dzieki Bogu juz niedługo!!! najwazniejsze teraz go wyciagnać i podleczyc /niewiem, ale bez operacji tej przepukliny to sie chyba nie obejdzie/ Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 mam 0446823455, to jest mały pies wiec tam mały pies kosztuje 10zł za dobe, średni 15zł, duży 20zł Quote
anett Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):mam 0446823455 rozumiem, że mam zadzwonić;) mały 10zł to byłoby super! jutro dzwonię:lol: właśnie gdzieś przeczytałam, że u Pati nie ma miejsc ale czekam na jej odpowiedź Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 anett napisał(a):rozumiem, że mam zadzwonić;) mały 10zł to byłoby super! jutro dzwonię:lol: znaczy myślałam, ze chcesz skoro pytasz o telefon:evil_lol::evil_lol: co do operacji to mysle, musza sie wypowiedzieć weci, tam jest o tyle fajnie, że wszytsko na miejscu, a to co Ci weterynarze zrobili kiedyś dla jednego psa z poderżnietym gardłem, jak go wyleczyli to mistrzostwo, także polecam tą lecznice i warunki i ludzie super Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Tak bardzo bym chciała żeby mu było lżej....może się uda go wyciągnąć z tej depresji, pierwsze dni są najgorsze, ale potem ,jak już będzie przytulany to może zapomni...:-( też mi się zdaje że operacja musi być skoro to taka duża przepuklina. Ja tego właściciela tylko chcę zrozumieć. Jedno wiem, wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy że zwierzę tak kocha. Ja też kiedyś nie wiedziałam, ale jeden pies mi to pokazał i zmieniło sie moje życie. To co z tą operacją?? Quote
Lu_Gosiak Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Leyla napisał(a):Achaaa..albo posty skaczą ,albo ja jestem slepa:eviltong: bo pytam co z operacją a wyżej jest napisane:oops: wszystko w porządku z Twoim wzrokiem:evil_lol::evil_lol: - posty skacza w takim razie plan jest taki, że jutro anett dzwoni do Radomska i dowie sie czy sa miejsca i czy może Erni tam pojechac a w tym czasie szukamy jakiegoś dt domowego Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Achaaa..albo posty skaczą ,albo ja jestem slepa:eviltong: bo pytam co z operacją a wyżej jest napisane:oops: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ha ha ale śmiesznie jakby trochę niepełnosprytni rozmawiali:razz::mad::diabloti: Quote
Leyla Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Plan działania jest spoko, im szybciej tym lepiej bo on czeka :-( Quote
Kamila_s Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 dziewczyny jestescie cud malina:loveu::loveu: Erni jeszcze na pewno nie wie co go czeka....zeby jak najsyzbciej z ta przepuklina mu zrobic porzadek...:shake::shake: Leyla Ty detektywie!!!:lol::evil_lol::evil_lol:;);) ale masz fajne te swoje psiiulki...w jednej kwestii sie zgadzam z Toba....serce ja tez mam najwieksze dla zwierzat...co do ludzi..to tylko niektorych:evil_lol::evil_lol: Quote
anett Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Erni może jechać do Radomska:multi: doba 15zł, hmm może coś uda się jeszcze potargować..; koszt operacji rzędu 250zł - oczywiście najpierw wet musi psinkę zobaczyć, zrobić podstawowe badania - ale chciałam znać koszt tak mniej więcej, jeżeli będzie konieczna;) Pan doktor wypytywał się o Sati:loveu: i przesyła pozdrowienia:lol: Quote
Kamila_s Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 moze by tak trzasnac cegielki ????zeby miec na ten zabieg....:roll: kto tam z Was umie cegowki robic???:mad:;);) Quote
Recommended Posts