Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Państwo (dziewczyna z ojcem) mają jutro wyjechać o 7.00 z Katowic, ok. południa będą u nas. A ze wegetarianie, przygotuję na jutro coś na ząb - paszteciki drożdżowe z nadzieniem: kasza gryczana z grzybkami. 

• Like 3
Posted
Dnia 17.12.2021 o 16:44, Tyśka) napisał:

Aż z Katowic!:) Trzymam kciuki za spotkanie, a obiad taki pyszny, że sama bym przyjechała;)

Widzisz? 400 km w jedną stronę to nie problem, a czasem 10 km do odległość nie do pokonania!...

W gminnym kojcu kolejna bieda-śliczne suczka a la wyżełka, po szczeniakach 😞

Posted
Dnia 18.12.2021 o 11:48, wiolhelm170 napisał:

Skąd się wzięło?

jak to na wsi - przyszła do gospodarstwa, głodna, po szczeniakach. Facet zgłosił to Tomkowi, ten poprosił, by dał jeść suczce i poczekał, może pokaze, czy i gdzie ma dzieci. Nie pokazała, nie ruszyła się z obejścia przez 3 dni, to trafiła do gminnego kojca.

A Emi pojechała na swoje!! Na Śląsk! Cudni ludzie, mam nadzieję, że będzie dobrze!

• Like 1
Posted
Dnia 18.12.2021 o 13:04, malagos napisał:

Czasem tacy zdarzają się~!A Emi pojechała na swoje!! Na Śląsk! Cudni ludzie, mam nadzieję, że będzie dobrze!

Czasem i tacy się trafią! Oby było ich więcej.

Posted

jak to na wsi - przyszła do gospodarstwa, głodna, po szczeniakach. Facet zgłosił to Tomkowi, ten poprosił, by dał jeść suczce i poczekał, może pokaze, czy i gdzie ma dzieci. Nie pokazała, nie ruszyła się z obejścia przez 3 dni, to trafiła do gminnego kojca.

A Emi pojechała na swoje!! Na Śląsk! Cudni ludzie, mam nadzieję, że będzie dobrze!

będzie dobrze!!! :) bardzo dobrze !!! ❤️ 

Dnia 18.12.2021 o 13:08, rozi napisał:

Dużo zjedli?

hahaha :) dobre pytanie :) pewnie dużo zjedli, bo pyszne, no i zasłużyli na dokładkę takim przyjazdem :) :)

• Like 1
Posted
Dnia 18.12.2021 o 13:08, rozi napisał:

Dużo zjedli?

Ale numer, nie zdążyłam zrobić tych pasztecików! ... Rano poszłam po zakupy, potem porządki, i SMS od pani: będziemy o 11.00 🙂 ani się obejrzałam, już trzeba było otwierać bramę. Dobrze, że kupiłam pączki i drożdżówki do kawy. Ale młoda osoba była tak przejęta, ze tylko filiżankę kawy wypiła. Emkę zamknęłam w małym kojcu w sadzie, byśmy mogli spokojnie pogadać i nie pilnować: uważaj, kot idzie! Wiktoria siedziała na podłodze obłożona psami i -o dziwo! - dwiema koteczkami, a zwierzyna garnęła się do niej prawie że nachalnie.

Ale paszteciki po ich wyjeździe zrobiłam i są niezłe 🙂 Już większa część spożyta z czerwonym barszczykiem 🙂

No, to teraz jeszcze kilka dni nerwówki (wieści z ze Śląska...) i mozna zacząć święta 🙂

• Upvote 1
Posted

Żona Pana Stasia robiła specjalnie dla mnie gołąbki z pekińskiej z takim farszem, tylko jaglana, nie gryczana. Na spotkania brydżowe.

Lubię jak ktoś bierze terriera. Znaczy cienki nie jest  :).

• Like 1
Posted
Dnia 18.12.2021 o 16:30, rozi napisał:

Żona Pana Stasia robiła specjalnie dla mnie gołąbki z pekińskiej z takim farszem, tylko jaglana, nie gryczana. Na spotkania brydżowe.

Lubię jak ktoś bierze terriera. Znaczy cienki nie jest  :).

Ten farsz zrobiłyśmy w październiku w naszym kole gospodyń wiejskich właśnie do gołąbków z parzonych liści kapusty włoskiej na konkurs kulinarny, ale zostało i miałam zamrożony. Podobno tu na wsi się tak robiło, w Warszawie nie znane...

Posted
Dnia 18.12.2021 o 10:02, Mazowszanka13 napisał:

Na wyżełki ją daj. Pamiętasz kolejkę po Lunę, właśnie z wyżełków ?

Ta wyżełka w kojcu gminnym... Małgoś, mam ogromną prośbę ... Daj proszę tę sunię na wyżełki! Nic o niej nie wiem, oprócz tego, ze bardzo łagodna, ufna i młodziutka! 

Bardzo się boje, że ktoś ją weźmie, na łańcuch i kłusowania. Już tak bywało, gminie w to graj, ze nie musi dłużej utrzymywać psa w kojcu.

My się nią zajmiemy, ale jak już będzie gotowa na sterylizację po tych szczeniakach - i jak zawsze do domu po operacji, sprawdzenie na koty i inne psy i szukanie domu. Obyśmy tylko zdążyli. Stąd gorąca prośba o te ogłoszenia gdzie się da, poza naszą wsią 😞 Moze ktoś się skusi, by dać jej dom albo chociaż tymczas. Nawet, jeśli to miało być po świętach, czy jakoś niedługo, to ją zabezpieczę w naszym małym kojcu. naprawdę się boję, ze jej jutro może juz nie być 😞

Posted
Dnia 19.12.2021 o 10:11, Tyśka) napisał:

malagos, a co ze szczeniętami? Znalazły domki?

Dnia 19.12.2021 o 10:14, Mazowszanka13 napisał:

O, właśnie. Pokażcie ich zdjęcia.