Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.12.2021 o 15:27, Poker napisał:

A jak się zachowuje do futrzaków?

Do owczarki Dianki ma szacunek, nie zaczepia, Iga się jej trochę boi, a z Bezią sztama, zabawa, obwąchiwanie krzaczków itp. Do kotów - koszmar! W domu jest na smyczy, by do kuchni koty mogły wchodzić jak zawsze, na jedzenie, na posiedzenie na blacie pod oknem, i wtedy jest aż rwanie pazurkami paneli, tak chce dorwać 😞

To jest terier całą gębą- na spacerze wyrywa się do wrony, do wiewiórki, do kota sąsiadów...

Dziś pół dnia spędziła w kojcu w sadzie, a wtedy koty poczuły się znów jak u siebie 🙂

Najwyżej wróci do gminnego kojca, bo to pilnowanie jest ponad moje siły 😞

Posted
Dnia 12.12.2021 o 09:57, malagos napisał:

Emka wczoraj dostała antybiotyk w zastrzyku, jak przepisała dr Magda. Ranka malutka, ładnie się goi.

Czekamy na domek...

Oby domek jak najszybciej się znalazł, odetchną i koty, i malagos 

• Like 1
Posted
Dnia 12.12.2021 o 23:03, mari23 napisał:

Oby domek jak najszybciej się znalazł, odetchną i koty, i malagos 

Oj, tak...

Wczoraj było pytanie z olx, odpisałam, i pani zadzwoniła. Bardzo nam się dobrze rozmawiało. Młoda, energiczna, aktywna, i co ważne, miała poprzednio dwa foksteriery, ostatnia seniorka odeszła w maju. I już na mapie sprawdzona odległość, i nie jest problemem przyjazd 400 km w jedną stronę. Jeszcze mamy czas na decyzję, pani obiecała zadzwonić we wtorek.

Więc ja, goopi gupek, już czekam, bo ten dom by pasował i Emi, i mi.

Posted
Dnia 13.12.2021 o 11:15, malagos napisał:

Oj, tak...

Wczoraj było pytanie z olx, odpisałam, i pani zadzwoniła. Bardzo nam się dobrze rozmawiało. Młoda, energiczna, aktywna, i co ważne, miała poprzednio dwa foksteriery, ostatnia seniorka odeszła w maju. I już na mapie sprawdzona odległość, i nie jest problemem przyjazd 400 km w jedną stronę. Jeszcze mamy czas na decyzję, pani obiecała zadzwonić we wtorek.

to ja goopi gupek trzymam kciuki mocno!!!!!

• Like 1
Posted
Dnia 13.12.2021 o 11:15, malagos napisał:

Oj, tak...

O rany, brzmi ... dobrze, nie będę zapeszać 😄 Trzymam kciuki za właściwą decyzję.

• Like 1
Posted
Dnia 13.12.2021 o 13:11, Mazowszanka13 napisał:

Ekstra wiadomość:) Trzymam kciuki ? 400 km to skąd ?

Śląsk. A teraz był telefon z Wrocławia. Mieszkanie w bloku, 10-letnia charcica borzoj do towarzystwa. Brzmiało nieźle, ale ... kot w domu...Odpada!...

Posted

Jesteśmy po kolejne rozmowie telefonicznej.

Bardzo mi się ta dziewczyna i ten dom podoba.

Wypytane o wszystko; karmę, posłanie, adresatki, czekające zabiegi weterynaryjne (szczepienie na wirusówki), podane przepisy na pierniczki i takie tam babskie pogaduchy 🙂

No, to chyba Emi się pakuje... W sobotę akcja DOM.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 14.12.2021 o 15:30, malagos napisał:

Jesteśmy po kolejne rozmowie telefonicznej.

Bardzo mi się ta dziewczyna i ten dom podoba.

Wypytane o wszystko; karmę, posłanie, adresatki, czekające zabiegi weterynaryjne (szczepienie na wirusówki), podane przepisy na pierniczki i takie tam babskie pogaduchy 🙂

No, to chyba Emi się pakuje... W sobotę akcja DOM.

wooooow !!!!!!!!!!!

nie cieszę się jeszcze...nie cieszę się wcale :) :) :) 😉 kciuki za akcję DOM ! 

• Like 1
Posted

Kolejny telefon - tym razem JASŁO, Podkarpacie. Ale 2 koty w domu, i tak by sie Emka nie załapała. 

MOŻE POKAŻEMY PANI JAKIEŚ NIEDUZE PSIAKI, NIE SZCZENIAKI? Mamy jakieś watki z tego rejonu? Pani raczej nie fejsbukowa...

Posted
Dnia 15.12.2021 o 10:47, malagos napisał:

Kolejny telefon - tym razem JASŁO, Podkarpacie. Ale 2 koty w domu, i tak by sie Emka nie załapała. 

MOŻE POKAŻEMY PANI JAKIEŚ NIEDUZE PSIAKI, NIE SZCZENIAKI? Mamy jakieś watki z tego rejonu? Pani raczej nie fejsbukowa...

W Biłgoraju jest Misio vel Boczek (kocha jeść boczek :D). Roczny, kochany przytulak, jak prosi o głaskanko to robi susa (siada na pupie, kręgosłup wyprostowany i macha przednimi łapkami). Jest dłuższy niż wyższy. 

https://www.olx.pl/d/oferta/13-kg-roczny-samiec-w-typie-jamnika-szuka-domu-stalego-CID103-IDMQhFO.html#e6f34554d4;promoted

Posted
Dnia 15.12.2021 o 10:51, Tyśka) napisał:

W Biłgoraju jest Misio vel Boczek (kocha jeść boczek :D). Roczny, kochany przytulak, jak prosi o głaskanko to robi susa (siada na pupie, kręgosłup wyprostowany i macha przednimi łapkami). Jest dłuższy niż wyższy. 

https://www.olx.pl/d/oferta/13-kg-roczny-samiec-w-typie-jamnika-szuka-domu-stalego-CID103-IDMQhFO.html#e6f34554d4;promoted

niestety, za duży i samiec...

Posted
Dnia 15.12.2021 o 14:39, malagos napisał:

On jest niższy od Emci, poniżej połowy łydki. 😉 
Suczki nie znam... może któraś sunia, która jest u Jaagi np. Kofi?

Posted
Dnia 15.12.2021 o 16:33, malagos napisał:

Napisałam na fb, już coś ktoś pokazuje, ale właściwe to nie powinnam pośredniczyć, dopasowywać, rozmawiać... 

Faktycznie zaangażowałaś się mocno... a Pani nie może wybrać się do schroniska?.

Posted
Dnia 15.12.2021 o 14:39, malagos napisał:

mam taka sunię do pilnej adopcji, 10-miesięczna, traci dom razem z państwem... oni nowy znaleźli, ale psy już nie 😞

sunia 10 mcy.jpg

• Like 1