Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.12.2021 o 17:23, Tyśka) napisał:

Mogę ogłosić szczeniaki, jakby co.

Tysiaku, Sprawdź proszę, czy w Twoim ogłoszeniu o Caro jest podane, ze mieszkamy koło Makowa Mazowieckiego? Był drugi telefon w jego sprawę, ale te osoby nie wiedziały, ze mieszkamy 99 km od Warszawy...

Posted
Dnia 6.12.2021 o 09:48, malagos napisał:

Tysiaku, Sprawdź proszę, czy w Twoim ogłoszeniu o Caro jest podane, ze mieszkamy koło Makowa Mazowieckiego? Był drugi telefon w jego sprawę, ale te osoby nie wiedziały, ze mieszkamy 99 km od Warszawy...

Jest napisane 😉 Podaję lokalizację zawsze, chyba że ktoś prosi, żeby pominąć.

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2021 o 11:10, Tyśka) napisał:

Jest napisane 😉 Podaję lokalizację zawsze, chyba że ktoś prosi, żeby pominąć.

tak, przepraszam za kłopot, właśnie sprawdziłam...czyli kolejny raz, gdy ludzie nie czytają ogłoszenia 😞

Posted
Dnia 6.12.2021 o 11:11, malagos napisał:

tak, przepraszam za kłopot, właśnie sprawdziłam...czyli kolejny raz, gdy ludzie nie czytają ogłoszenia 😞

Mogę to zdanie jakoś oddzielić od innych, ale obawiam się, że i tak będą ludzie, którzy przeczytają tylko tytuł.

• Like 1
Posted
Dnia 6.12.2021 o 09:48, malagos napisał:

Kciuki !!prosimy o kciuki - dzis Caro pojedzie do domku! Jak pojedzie, to napiszę, na razie "trwam w oczekiwaniu"... Dom nie z ogłoszenia, ale pocztą pantoflową

• Like 3
Posted
Dnia 8.12.2021 o 09:07, malagos napisał:

Kciuki !!prosimy o kciuki - dzis Caro pojedzie do domku! Jak pojedzie, to napiszę, na razie "trwam w oczekiwaniu"... Dom nie z ogłoszenia, ale pocztą pantoflową

Trzymam kciuki bardzo mocno!!!!

Posted
Dnia 8.12.2021 o 09:07, malagos napisał:

Takie "pantoflowe" domki z polecenia najlepsze :)

Trzymam kciuki i tez "trwam w oczekiwaniu"...na dobre wieści :)

• Like 1
Posted

Kciuki pomogły i maluch pojechał do Warszawy na Wolę. To znajoma znajomej Tomka, która znalazła Caro i do nas przywiozła. Potem pytała, czy może go adoptować, ale był inny dom, ten od dr Magdy, i tak jakoś ucichło. Wczoraj Tomek zadzwonił z pytaniem, czy ta osoba jest może nadal zainteresowana! Okazało się, że tak i Caro będzie Warszawiakiem 🙂

A my przywieźliśmy właśnie terierkę Emkę do naszego kojca. Jutro dr Magda wyznaczyła sterylizację na 14.00. Ja mam rano trzecia dawkę szczepienia, i mam nadzieję, ze minie nie sieknie, i dam radę towarzyszyć Tomkowi do Makowa.

Emka nie jest taka cichutka jak poprzedniczka, słychać ją w całej wsi 😞 Na koty ostra niestety!

• Like 1
Posted
Dnia 8.12.2021 o 16:53, Tyśka) napisał:

Caro ma wyróżnienie do 26.12. Czy mogę podmienić ogłoszenie na któregoś Szczebrzeszyniaka? 

tak, oczywiście! dziękuje Tysiu za Twoją nieocenioną pomoc!

Posted

Emka jest młoda, energiczna, pogodna, wesoła, ciągnie na smyczy, szczeka  - no cóż, taka cichutka jak jej poprzedniczka to nie jest...

Przed 14.00 ruszamy do Makowa.

Posted

Operacja przebiegła bardzo sprawnie, po godzinie wracaliśmy do domu z Emką śpiącą w moich ramionach. Wniosłam ją do domu, nasze suczki ją obwąchały i jeszcze chwilę okazały zainteresowanie. Dr Magda określiła wiek Emki na rok, nawet niecały.

Emi sobie leżała pod kocem, i po jakichś 2 godzinach wstała, pospacerowała i niestety - zbystrzała na widok Szarej Koty, która jak na złość uwielbia wpatrywać się w psy z odległości metra. Ale dla pewności Emi ma cały czas przypiętą krótką smyczkę jak kuchnia jest otwarta, a psy i koty wchodzą i wychodzą. Na spacerze zrobiła siusiu, a po godzinie się bardzo kręciła, i jak wyszłyśmy - szybciutko załatwiła co trzeba i jeszcze szybciej wróciła do domu.

Noc spokojna, cichutka i suchutka. Rano spacer i nawet zabawa z Bezią! 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 10.12.2021 o 09:13, Tyśka) napisał:

Wracaj szybko do formy, Emciu 🙂 I nie jedz kotków.

malagos, a Ty jak się czujesz?

Tysiaku, dziękuję za zainteresowanie. Chyba ok, trochę czuje rękę, ale dziś się oszczędzam i nawet poleżałam pod kocykiem ku uciesze psów i kotów 🙂 Na 14.00 znów do Makowa jedziemy, zdjąć szwy (takie metalowe klamerki) z grzbietu i brzuszka Dianki.

Tysiu, a Ty, Kochana? Wszystko dobrze u WAS?

Posted

Wypoczywaj razem z Emcią 🙂 Jak mnie odblokują na fb to wrzucę ją na terrierkowe grupy. 

U mnie, wszystko dobrze dziękuję. Co prawda nie jest idealnie, ale wypoczywam i biorę leki 🙂 I odliczamy.

• Like 1
Posted
Dnia 10.12.2021 o 20:35, Tyśka) napisał:

Wypoczywaj razem z Emcią 🙂 Jak mnie odblokują na fb to wrzucę ją na terrierkowe grupy. 

U mnie, wszystko dobrze dziękuję. Co prawda nie jest idealnie, ale wypoczywam i biorę leki 🙂 I odliczamy.

Emka jest na Terierkowie i na kilku grupach miejscowych (Maków, Ostrołęka) na fb.