Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

18 listopada

Znaleziona razem z matką (?) i do tej pory siedzi w gminnym kojcu. 

Emka - wiek ok. 2 lat, waży 8 kg, zaniedbana sierść, uszy i noc łysawe. Sama wskakuje do samochodu, umie chodzić na smyczy, chętnie wraca do kojca, nie szczeka, nie piszczy. Nie ma czipa.

20211204_135140.jpg

• Like 1
Posted

Kurcze, ja bym ją chciała, ale mam remont totalny i potrwa przynajmniej trzy miesiące. Siedzę w wynajętym mieszkaniu w Warszawie.

Kocham jagdt'y

U mnie półroczna Perełka VEO, muszę jej wziąć do zabawy mocnego terriera, inna rasa nie wyrobi.

• Like 1
Posted

Podejrzewaliśmy ciążę - to znaczy ja, na jej widok w gminnym kojcu (Tomek badał przez powłoki i wątpił w ten stan, a suczka po prostu była objedzona jak bąk chrupkami). Ale dobrze się stało z tą sterylką, bo już mozna ogłaszać i szukać domu. I zabrać się za tę drugą, prawdopodobnie jej córkę.

Szczeniaki nada w kojcu, dwie małe suczki, swoja drogą śliczne. To osobna historia, szkoda nerwów.

Mazowszanko, też myślę, ze te uszy są takie z zaniedbania, niedożywienia.

Rozi - jak suczka już będzie na chodzie, to oceń swym okiem, ile w niej rasy. Wg wzorca jest trochę za duża, za ciężka. I ma dziwną sierść, na grzbiecie trochę się faluje.

Nadal leży sobie w kuchni, spokojnie patrzy na moje stado, które władowało się do kuchni na wieczorny rytuał karmienia chrupkami. Pod naszą nieobecność wstała i zrobiła kupę - bardzo suchą, aż sypką. Zaraz spróbuje ją wyprowadzić albo wezmę na ręce, na wieczorne siusiu.

• Like 1
Posted

Na wieczorny spacer jednaj jej nie wyniosłam - zupełnie nie chciała się ruszyć z posłania. Rano już o 6.00 byłyśmy na nogach - najpierw domowe wyszły, potem wzięłam Miłkę na ręce i ładnie zrobiła co trzeba na trawce. Sama podreptała po schodkach do domu. Siedzi w kącie w kuchni i bystrzej bardzo na widok kotów. Ma przypiętą krótką smyczkę, by złapać w każdym momencie. A Szara kota, jak to ona, najchętniej by się ocierała o kazdego psa.... Śniadanie zjadła w swoim kątku, miski rezydentek postawiłam prawie w holu, ale nie było scysji.

Miłka jest spokojna, taka bez emocji - patrzy na wszystko i milczy 🙂 

Posted

Zrobiłam Miłce ogłoszenie na OLX, wyróżniłam za 18,48 zł

https://www.olx.pl/d/oferta/suczka-terier-niemiecki-urocza-co-ona-robila-na-w-CID103-IDMJst2.html

Noc przespana dobrze, rano spacer w śniegu całym stadem. Bezia i Iga bawiły się jak szczeniaki! Miłka spokojna, wyciszona, na smyczy ślicznie chodzi. Gdyby nie te koty...jednak nie mogę jej puścić luzem po domu, bo wyrywa się do Szarej Koty i Lilusi. A, kurcze, na dodatek przecież w łazience nadal siedzi Caro, jako czwarty kot 😞 Trochę się narobiło kłopotu 😞

20211127_121732.jpg

20211127_120301.jpg

• Like 1
Posted

Był juz 1 telefon - sympatyczna pani, dom pod Warszawą, poprzedni pies Russell odszedł w wieku 13 lat w czerwcu, i rodzina dojrzewa do przyjęcia nowego członka rodziny. Umówiłyśmy się na telefon i kolejną rozmowę w poniedziałek.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.11.2021 o 16:29, malagos napisał:

Był juz 1 telefon - sympatyczna pani, dom pod Warszawą, poprzedni pies Russell odszedł w wieku 13 lat w czerwcu, i rodzina dojrzewa do przyjęcia nowego członka rodziny. Umówiłyśmy się na telefon i kolejną rozmowę w poniedziałek.

kurcze, może to moje twierdzenie, że pierwszy telefon nie będzie domem tym razem się nie sprawdzi....

Posted
Dnia 27.11.2021 o 22:10, malagos napisał:

kurcze, może to moje twierdzenie, że pierwszy telefon nie będzie domem tym razem się nie sprawdzi....

My byliśmy pierwszym telefonem o Dusię :)

Oglądałam wtedy zdjęcia szorściaków prawie do rana. I nawet se budzik nastawiłam, żeby nam jej nikt nie podebrał. 

• Like 3
  • malagos changed the title to ~ Miłka - śliczna terierka JUŻ NA SWOJEJ KANAPIE! ...
Posted
Dnia 28.11.2021 o 11:57, malagos napisał:

Ano, zobaczymy, czy będzie telefon w poniedziałek.

Wtedy zajmiemy się tą drugą sunieczką, córką?

Był, jak najbardziej! i umówienie się na dziś w południe.

Państwo przyjechali wcześniej, bo nie mogli się doczekać. To przeznaczenie - mówi pani, i ja też tak myślę, że tak i pies, i pani na siebie wpadli. Miłka (teraz Lunka) bardzo się do państwa garnęła, wręcz tuliła się do nich!...

Umowa podpisana, 100 uwag przekazanych, i Lunka pojechała sobie w objęciach pani do Radzymina.

• Like 8
  • Upvote 2