Kostek Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 bico daruj sobie bo to Benzowi w niczym nie pomoze!domu mu na pewno nie przyblizy zabralismy dzisiaj Benza i zawiezlismy na kastracje jutro rano wraca do azylu Quote
madcat1981 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Bumel:loveu: Witaj, mam nadzieję, że szybko wracasz do zdrowia:loveu: Quote
bumel Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Ale cisza u Benza... czy ktoś, kto ostatnio był w azylu, może napisać coś o nim? O tym, jak psiak znosi rekonwalescencję po zabiegu? Kostek, myślę, że w środę będę w stanie wziąć Benza, zgodnie z tym, co proponowałaś i rozejrzeć się po okolicy. Pisałaś o ul. Lucerny...rozumiem, że tam mamy chodzić, rozglądać się... Jeżeli ktoś, kto zna dobrze okolicę może coś dodać, zasugerować, na jakim obszarze najlepiej się skupić, to będę wdzięczna. Quote
hankag Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Dziewczyny ...tak mysle ...mam " zapotrzebowanie " na dwa psy do pilnowania terenu zakladu poligraficznego na Grochowskiej . Przyszedł pracownik tego zakladu i powiedzial ze , ze starości odeszły dwa psy , ktore tam były i chce zeby Iwona dała mu jakąs bide , ale taka wieksza ( respekt musi być ;)) bez wzgledu na wiek ...ale zeby poszczekal w razie co ...Iwona spytała ze moze dwa jesli były dwa ...moga byc dwa . Bedą na terenie , bez łańcucha w budzie . Trzeba spawdzić warunki bo tak jakby miejsce dla dwoch w dwoch budach czy to jest jedna duza dla dwóch . Iwona spytala co bedzie z psami jak zamkną zaklad . Nie zamkną . Własciciel podobno kocha zwierzeta i nie da zrobic na pewno krzywdy . Tak mysle moze Benzik ? Kostek a z kim on jest w boksie w Azylu ...moze dobrze zyje z jakimś psiną i poszly by dwa ? Tak tylko luzno mysle ....zastanowmy sie czy dobrze gadam ....nie myslalam o Benziku dopóki nie przeczytalam informacji ze tak jakby nie chcial byc w mieszkaniu wolal dwór .Ale moze rzeczywiscie szuka on włascicela ...zeby nie dal z tamtąd dyla Quote
pumcia02 Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 ja osobiscie nie dam zadnego zwierzaka do firmy zakladu itp. Zbyt duzo takich psów po zamknieciu trafiało do nas. Benz miał odwiedziny jedej rodziny i jutro przyjezdza druga (bumel ci co byli, to nie ci, z którymi rozmawiałam ;) ). zobaczymy. Ci jutrzjsi bardzo mi sie podobają. dom z ogrodem, dwa psy. Psy zawsze w domu, ale ostatnio boks wybudowali. Nie wyobrazaja sobie i tak psa trzymac w boksie ;) Ale w przypadku bniszczenia pod nieobecnosc to byloby dobre wyjscie. No coz zobaczymy. trzymac kciuki Quote
bumel Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 mariolka napisał(a): Benz miał odwiedziny jedej rodziny i jutro przyjezdza druga (bumel ci co byli, to nie ci, z którymi rozmawiałam ;) ). zobaczymy. Ci jutrzjsi bardzo mi sie podobają. dom z ogrodem, dwa psy. Bardzo się cieszę, że jest zainteresowanie Benzem i zaciskam mocno kciuki za dobry domek. Dzisiaj pospacerowaliśmy troszkę, z Benzika straszna chudzinka, troszkę po zabiegu apetyt stracił, no ale pewnie za chwilę mu sie odmieni. Jutro też będę u niego. Quote
mysza 1 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Dopiero znalazłam wątek, mieszkam w tamtej okolicy, widziałam ogłoszenia o znalezieniu Benza na słupach przy Lucerny. Mogę jakoś pomóc jesli jest taka potrzeba. Dziś lub jutro zrobię plakaty i porozwieszam na szerszym terenie. Moim skromnym zdaniem on mieszkał gdzieś dalej niż został znaleziony, tutaj było sporo ogłoszeń i właściciel by zauważył. Quote
bumel Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Tych plakatów rozwiesiłam w okolicy ok. 20. I nic... Też myślę, że Benz został porzucony daleko od miejsca zamieszkania, ale oczywiście istnieje cień szansy, że komuś uciekł.... Nie zabrałam Benza wczoraj na spacer po Wawrze ze względu na paskudną pogodę, poszliśmy tylko na krótki spacer w okolicy azylu. Jeżeli będzie trzeba, zrobię to w przyszłym tygodniu (jak znowu będę miała auto do dyspozycji). Quote
bumel Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Mariolka, jak tylko będziesz coś wiedziała, to wiesz co...:p Quote
siekowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 :loveu: Trzymam za niego kciuki. bumel napisał(a):Tych plakatów rozwiesiłam w okolicy ok. 20. I nic... Też myślę, że Benz został porzucony daleko od miejsca zamieszkania, ale oczywiście istnieje cień szansy, że komuś uciekł.... Nie zabrałam Benza wczoraj na spacer po Wawrze ze względu na paskudną pogodę, poszliśmy tylko na krótki spacer w okolicy azylu. Jeżeli będzie trzeba, zrobię to w przyszłym tygodniu (jak znowu będę miała auto do dyspozycji). Lucerny to nie jest jakaś super ruchliwa ulica by miał tam kto spacerującego Benza rozpoznawać. Jeśli już to można plakatów dorobić. Jak ja go prowadziłam z tego przystanku to ładnie szedł ze mną, nie chciał sam gdzieś iść. Jeśli Benz mógł komuś uciec to pewnie tylko jakimś starszym ludziom ale też w to wątpię. Hankag nie wiesz czy to nadal aktualne? Nie myślę o Benizku ale o innych psach. Quote
izzie1983 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Benz bez smyczy na zdjęciach czy gdzieś sprytnie ją ukryłaś? :lol: Quote
siekowa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Jakie ładne zdjęcia Benzika :) przydadzą się do ogłoszeń. Quote
bumel Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 No właśnie robi się plakat dla Benza na bazie nowych zdjęć:p, tak więc niedługo będzie mogła ruszyć akcja plakatowania... zresztą to jest tak cudowny, spokojny pies, poprostu ANIOŁ, że smycz całkiem zbędna...nawet tłusty rudy kot maszerujący mu przed nosem dosłownie na odległość dwóch metrów nie był w stanie wyprowadzić go z równowagi... Quote
Kostek Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 30 maja w dolince sluzewieckiej odbywa sie event dla psow,masz czas wpasc tam z Benzem?bedziemy mieli swoje stoisko i pomagamy Fundacji Przytul Psa przy prowadzeniu adopcji Quote
Kostek Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 super:multi: na stronie Fundacji Przytul Psa jest wszystko napisane co jak i gdzie Quote
mru Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 to jest jednak czadowy pies ten Benz :) no i bumel taka kochana, że z nim wszędzie biega... pozwolę sobie :) Quote
izzie1983 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 mru napisał(a):ej ona sie sama ujawniła stronę temu :):):) Bo ja taka bystra jestem :shake: Quote
bumel Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 mru napisał(a):ej ona sie sama ujawniła stronę temu No ładnie, tamto miało być na chwilę dla Ciebie Izzie, bo żeś się martwiła, że Benz bez smyczy lata, a Ty nawet nie przyuważyłaś zdjęcia...:evil_lol: Quote
mru Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 izzie1983 napisał(a)::crazyeye: Ujawniłaś Bumel światu :eviltong: ej ona sie sama ujawniła stronę temu :):):) poza tym chodzi o to jak im ślicznie razem i jak Benz ufnie śpi Quote
Recommended Posts