:: FiGa :: Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [SIZE="4"]Zwracam się do Was z OGROMNĄ prośbą o pomoc temu psu. Przebywa obecnie w klinice w Warszawie, gdzie koszty wynoszą 50zł za dobę. Dodatkowo kroją się dla niego zabiegi. Finansowo nie damy rady!! To młodziutki psiak, trzeba go ratować! Jeśli można wyleczyć to trzeba to zrobić - trzeba walczyć o niego do końca. Pies nie miał łatwego życia, prawdopodobnie przebywał na łańcuchu. Trzeba to zmienić, dać mu szanse na lepsze życie!!! Czeka go operacja, zobaczcie sami... http://i44.tinypic.com/28gr32g.jpg Na głowie ma ślad po uderzeniu jakimś tępym narzędziem http://i44.tinypic.com/el634l.jpg Skąd się wziął u niego ten ''wytrzeszcz''? Czyżby miało to związek ze zdjęciem powyżej? Możemy się tylko domyślać... :-( http://i42.tinypic.com/358q7ab.jpg To wspaniały psiak, zasługuje na tę szansę... http://i42.tinypic.com/11rc8x5.jpg Błagamy o pomoc!!! :-( http://i40.tinypic.com/2j0cumq.jpg Każdy grosz się przyda. Wpłat można dokonywać na kropkowe konto: INFO TU Quote
:: FiGa :: Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Banerki Do wyboru, do koloru... A może ktoś zrobi lepsze? Ja nie mam pomysłu... Quote
:: FiGa :: Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Bazarek dla młodziaka http://www.dogomania.pl/forum/f99/swietne-nowe-modne-ciuszki-zajrzyj-135200/#post12099729 Quote
malagos Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Możliwe, wyglada to na pourazowe przekrwienie gałek ocznych... Quote
kajkoowa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ale bida... Śliczny piesek:loveu: Popnieważ się nie łapię, z jakiego powodu bedzie operacja? Jaka choroba dopadła kropka:-( Quote
Abrakadabra Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 :: FiGa :: napisał(a):Jak będę mieć jakieś wieści - napiszę. Co to jest "wołomińska umieralnia"? Gdzie się mieści? Quote
:: FiGa :: Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Abrakadabra napisał(a):Co to jest "wołomińska umieralnia"? Gdzie się mieści?Wołomin. Schronisko, którego nie powinno być. Quote
Patisa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 ****, co oni mu zrobili?:angryy::angryy::angryy: Kurde... może bardziej bym mogła pomóc , gdybym swojej bidy nie miała na karku :roll: Bea mi o nim opowiadała, ale nie sadziłam,z ę to az tak! :placz: Quote
GoskaGoska Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 jutro dziewczyny pomysle nad bazarkiem narazie ile juz macie dlugo? Quote
diuna_wro Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Czy on nie jest czasem mixem kropka z astem? Spójrzcie na pysio, no i mały jest. Czy mi się wydaje? Quote
kajkoowa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Zrpbiłby ktoś taki bannerek ale kwadratowy, bo chciałąbym miec kropka w podpise a długośc px przekracza regulamin :) Quote
:: FiGa :: Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 GoskaGoska napisał(a):jutro dziewczyny pomysle nad bazarkiem narazie ile juz macie dlugo?Ponad 1000zł :shake: I rośnie... Quote
bea_m Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Psiak opóścił dzisiaj klinikę. Nie mam jeszcze informacji na temat leczenia ale koszty wyszły 1250 zł . (leczenie z hotelowaniem). W dniu dzisiejszym psiak podleczony opóścił klinikę (święta) i pojechał do hoteliku w Radomiu. Musieliśmy go zabrać na już i w tym wszystkim pomogła nam Paros :loveu: podajac mi na gwałt telefon do Patrycji w sprawie transportu. Udało się. Psiak jest w hotelu :multi: Z obserwacji kliniki pies jest: ugodowy w stosunku do innych psów i kocha ludzi. Jest nieco nadpobudliwy ale mamy nadzieję że i to dojdzie do normy. Quote
kate11 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Może i jest miksem....ale mi wyglada raczej na psa, który od szczeniaka byl karmiony chlebem, lub tym co znalazł na podwórku, dostał sorry: parę kopów i taki już pokręcony został....nie ważne, bardzo potrzebujemy pomocy. zrobiłam mu allegro, sprzedaję też jakieś słowniki i albumy żeby mu pomóc. Każdy pomysl mile widziany, my już nie wyrabiamy:shake: Quote
GoskaGoska Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 ja bazarek zrobie -ale juz po swietach, dziewczyny zmiencie tytul- napiszcie ze potrzebna kasa na szpital -bo ten tytul jakos nie mowi jak jest ciezko :shake: Quote
bea_m Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dostałam maila: We krwi był ogromny stan zapalny,bardzo silne zapalenie pęcherza ( ból potworny przy oddawaniu moczu) juz odkryto jakieś pałeczki w nerkach ale było ich jeszcze niewiele więc kroplówki i antybiotyki dały efekt , zapalenie odbytu i nie wiem co jeszcze , źle było . Pani dr Piotrowska powiedziała ze za tydzień byłoby po sprawie bo poszłyby już nerki . Oczy nie do końca wiem bo okulista powiedział ze nie widzi tam nic ale najprawdopodobniej to od bólu przy załatwianiu się miał takie czerwone oczy Lekarka powiedziała że jest bardzo miły dla ludzi i zwierzat , podobno wczoraj warszczał na psa Patrycji ale tamten się nie odezwała i on tez przestał , może to odruch strachu , bo tam w Wołominie coś działo się z psami , chyba go gryzły, ma rany i braki w ciele. Jest w Radomiu u Magdy w hotelu , ale Magda jest tez psim psychologiem więc moze będzie dobrze , nie wiem co dalej z nim. Mam nadzieję że będzie nas stać na to żeby przeżył. i Przekierowanie maila od weta: Szanowna Pani, w załączniku przesyłam rozliczenie kosztów oraz fakturę za wykonane usługi z terminem płatności 3 dni. W związku z powyższym bardzo proszę o uregulowanie płatności do piątku i przesłanie nam potwierdzenia zapłaty, abyśmy mogli wydać pieska osobie przez Panią wskazanej. Przykro mi, że termin płatności jest dość krótki, ale jest to dość duża kwota, a piesek będzie odbierany przez osobę trzecię a nie przez właściciela. Gdyby jednak odbierała Pani pieska osobiście w piątek , co umożliwi Pani odbiór osobisty faktury i jej podpisanie to istnieje możliowść przedłużenia terminu płatności. W razie jakichkolwiek pytań proszę o telefon. Z poważeniem Ewa XXXXXX Klinika Weterynaryjna Elwet Wykrzyżykowałam nazwisko p. Wet. bo nie wiem czy powinno się to tu wstawiać. Jestem w posiadaniou faktury na mailu ale tam są dane osobowoe więc chbya nie powinnam ich powielać. Rozliczenie wygląda tak: Podliczenie kosztów leczenia i pobytu w szpitalu: 95,00 badanie USG 70,00 badanie krwi + mocz 29,00 badanie moczu 60,00 konsultacja okulistyczna 599,00 pobyt w szpitalu + leki 400,00 zabieg operacyjny – kastracja psa 73,50 karma 1326,50 razem -100,00 zaliczka 1226,50 pozostaje do zapłaty Na to żeby psa odebrać z kliniki pożyczyłyśmy pieniądze. To jest koszt mojej miesięcznej wypłaty. Quote
GoskaGoska Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 kto moze niech pomoze - nawet drobne wplaty czy tez bazarkowanie - nie mozemy tego tak zostawic :-( Quote
bea_m Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 GoskaGoska napisał(a):kto moze niech pomoze:-( Dziewczyny zróbcie allegro cegiełkowe. On jest w płatnym hotelu więc na bieżąco też musi być opłacany. Quote
GoskaGoska Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 zrobilam bazarek - moze sie ktos przylaczy Quote
Patisa Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 GoskaGoska napisał(a):zrobilam bazarek - moze sie ktos przylaczy A daj link do bazarku :cool3: Quote
GoskaGoska Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 a proszę : http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-torebkie-z-londynu-wys-z-pl-na-leczenie-zycie-psa-do-17-04-godz20-135527/#post12126800 Quote
Recommended Posts