Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]Zwracam się do Was z OGROMNĄ prośbą o pomoc temu psu.

Przebywa obecnie w klinice w Warszawie, gdzie koszty wynoszą 50zł za dobę. Dodatkowo kroją się dla niego zabiegi. Finansowo nie damy rady!!
To młodziutki psiak, trzeba go ratować!
Jeśli można wyleczyć to trzeba to zrobić - trzeba walczyć o niego do końca.

Pies nie miał łatwego życia, prawdopodobnie przebywał na łańcuchu. Trzeba to zmienić, dać mu szanse na lepsze życie!!!

Czeka go operacja, zobaczcie sami...
http://i44.tinypic.com/28gr32g.jpg

Na głowie ma ślad po uderzeniu jakimś tępym narzędziem
http://i44.tinypic.com/el634l.jpg

Skąd się wziął u niego ten ''wytrzeszcz''? Czyżby miało to związek ze zdjęciem powyżej? Możemy się tylko domyślać... :-(
http://i42.tinypic.com/358q7ab.jpg

To wspaniały psiak, zasługuje na tę szansę...
http://i42.tinypic.com/11rc8x5.jpg

Błagamy o pomoc!!! :-(

http://i40.tinypic.com/2j0cumq.jpg

Każdy grosz się przyda.
Wpłat można dokonywać na kropkowe konto: INFO TU

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

****, co oni mu zrobili?:angryy::angryy::angryy:

Kurde... może bardziej bym mogła pomóc , gdybym swojej bidy nie miała na karku :roll:
Bea mi o nim opowiadała, ale nie sadziłam,z ę to az tak! :placz:

Posted

Psiak opóścił dzisiaj klinikę. Nie mam jeszcze informacji na temat leczenia ale koszty wyszły 1250 zł . (leczenie z hotelowaniem).

W dniu dzisiejszym psiak podleczony opóścił klinikę (święta) i pojechał do hoteliku w Radomiu. Musieliśmy go zabrać na już i w tym wszystkim pomogła nam Paros :loveu: podajac mi na gwałt telefon do Patrycji w sprawie transportu.
Udało się. Psiak jest w hotelu :multi:

Z obserwacji kliniki pies jest: ugodowy w stosunku do innych psów i kocha ludzi. Jest nieco nadpobudliwy ale mamy nadzieję że i to dojdzie do normy.

Posted

Może i jest miksem....ale mi wyglada raczej na psa, który od szczeniaka byl karmiony chlebem, lub tym co znalazł na podwórku, dostał sorry: parę kopów i taki już pokręcony został....nie ważne, bardzo potrzebujemy pomocy. zrobiłam mu allegro, sprzedaję też jakieś słowniki i albumy żeby mu pomóc. Każdy pomysl mile widziany, my już nie wyrabiamy:shake:

Posted

Dostałam maila:
We krwi był ogromny stan zapalny,bardzo silne zapalenie pęcherza ( ból potworny przy oddawaniu moczu) juz odkryto jakieś pałeczki w nerkach ale było ich jeszcze niewiele więc kroplówki i antybiotyki dały efekt , zapalenie odbytu i nie wiem co jeszcze , źle było . Pani dr Piotrowska powiedziała ze za tydzień byłoby po sprawie bo poszłyby już nerki . Oczy nie do końca wiem bo okulista powiedział ze nie widzi tam nic ale najprawdopodobniej to od bólu przy załatwianiu się miał takie czerwone oczy
Lekarka powiedziała że jest bardzo miły dla ludzi i zwierzat , podobno wczoraj warszczał na psa Patrycji ale tamten się nie odezwała i on tez przestał , może to odruch strachu , bo tam w Wołominie coś działo się z psami , chyba go gryzły, ma rany i braki w ciele.

Jest w Radomiu u Magdy w hotelu , ale Magda jest tez psim psychologiem więc moze będzie dobrze , nie wiem co dalej z nim. Mam nadzieję że będzie nas stać na to żeby przeżył.

i Przekierowanie maila od weta:

Szanowna Pani,
w załączniku przesyłam rozliczenie kosztów oraz fakturę za wykonane usługi z terminem płatności 3 dni. W związku z powyższym bardzo proszę o uregulowanie płatności do piątku i przesłanie nam potwierdzenia zapłaty, abyśmy mogli wydać pieska osobie przez Panią wskazanej. Przykro mi, że termin płatności jest dość krótki, ale jest to dość duża kwota, a piesek będzie odbierany przez osobę trzecię a nie przez właściciela. Gdyby jednak odbierała Pani pieska osobiście w piątek , co umożliwi Pani odbiór osobisty faktury i jej podpisanie to istnieje możliowść przedłużenia terminu płatności.
W razie jakichkolwiek pytań proszę o telefon.
Z poważeniem
Ewa XXXXXX
Klinika Weterynaryjna Elwet

Wykrzyżykowałam nazwisko p. Wet. bo nie wiem czy powinno się to tu wstawiać. Jestem w posiadaniou faktury na mailu ale tam są dane osobowoe więc chbya nie powinnam ich powielać.
Rozliczenie wygląda tak:

Podliczenie kosztów leczenia i pobytu w szpitalu:

95,00 badanie USG
70,00 badanie krwi + mocz
29,00 badanie moczu
60,00 konsultacja okulistyczna
599,00 pobyt w szpitalu + leki
400,00 zabieg operacyjny – kastracja psa
73,50 karma

1326,50 razem
-100,00 zaliczka

1226,50 pozostaje do zapłaty

Na to żeby psa odebrać z kliniki pożyczyłyśmy pieniądze. To jest koszt mojej miesięcznej wypłaty.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
kto moze niech pomoze:-(

Dziewczyny zróbcie allegro cegiełkowe. On jest w płatnym hotelu więc na bieżąco też musi być opłacany.