nika100 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Witam. Niestety nie znalazłam podobnego tematu, jeśli przegapiłam przepraszam :oops: i proszę o linka. Znajomi mają problem z kotką w wieku obecnie 7,5 roku, jest po sterylizacji już ładnych kilka lat temu. Ogólnie bezproblemowa,zdrowa... Wszystko jest ok i nagle kocica zaczyna sikać na łóżko lub na fotele. Im się wydaje że ona wie iż źle robi ! Bo ucieka szybko i chowa się. Nie mogą sobie przypomnieć w jakim czasie zaczęło się to w poprzednim roku, ale teraz zaczęło się w marcu. Jakieś marcowanie? Czy znaczenie terenu? Znajomi prosili mnie o pomoc, ale ja jestem psiara :oops: na kocich sprawach się nie znam niestety :shake: Pomożecie ? Co robić? Co im poradzić ? Quote
Joanna KA Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 nika100, ja mam koty, ale nie potrafię Ci niestety pomóc... zawsze miałam psy, a na kocurki "przerzuciłam się" jakieś 2 lata temu... i powiem szczerze, że nie żałuję mogę Ci tylko poradzić, żebyś zalogowała się na forum na stronie kociarskiej miau.pl załóż wątek tak jak tutaj, a tam na 120% ktoś Ci pomoże powodzenia Quote
nika100 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 Dzięki :) Tak myślałam że tu psiarze raczej nie pomogą a zupełnie zapomniałam o kocim forum ! Liczyłam chyba że jednak psiarze mają też koty ;) Ja kocham psy i koty i najlepiej mieć i jedno i drugie :lol: W każdym razie sprawa z kotką jest dziwna, bo teraz jej przeszło i pewnie będzie długi spokój tak jak to było poprzednio. Ale zapytam jeszcze na miau. Dzięki i pozdrawiam ciepło !! Quote
mam psa Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 z tego co słyszałem tak zachowują się koty które mają jakiś stres, może to być bardzo różna przyczyna np. przeprowadzka (my mieliśmy taki kłopot po przeprowadzce) , nowy członek rodziny , jakaś zmiana w domu itd. ale może warto z takim pytaniem trafić na jakieś forum kocie :) , tam zapewne będzie ktoś mógł pomóc. Quote
Evas Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Kotka może mieć chory pęcherz albo cewkę moczową. To się zdarza nawet u kotów nie wychodzących. Moja kotka niezbyt starannie się myła i od tego dostała zakażenia. Dostawała furosemid i antybiotyk. Teraz jak zauważę, że jest przybrudzona, myję ją. No i jeszcze trzeba by zrobić badania pod kątem nerek. To najsłabszy organ u kotów. Ja też kocham psy i koty :) Quote
Recommended Posts