NightQueen Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 imię: Kłapuś płeć: pies wiek: 10 lat 2 miesiące rasa: mieszaniec miasto: Oświęcim sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: tak charakter i opis: Kłapuś trafił do schroniska w fatalnym stanie. Wychudzony, smutny, słaby.. Gdy przywieziono go do schroniska , sprawiał wrażenie jakby niebo się przed nim uchyliło. Gdy wyścieliliśmy budę nowymi poduchami i kocykami, pod zadaszeniem budy umieściliśmy miskę z ciepłym , gotowanym i miękkim jedzeniem, Kłapuś był tak bardzo szczęśliwy, że chciało się nam płakać ze wzruszenia. Po napełnieniu brzusia, zwinął się w kłębek i ani myślał wychodzić z budy. Ze szczęścia tarzał się i ocierał w kocyki:) Teraz powoli nabiera ciała, został odpchlony i odrobaczony, więc nic mu już nie dokucza. Ostatnio odbył wizytę w gabinecie fryzjerskim dla psów, gdzie otrzymał gratisową kąpiel w super szamponach i balsamach:) Teraz jest pachnący, i zdrowy. To cudowny pies! Ma w sobie tyle miłości, łagodności i wdzięczności, że jeśli tylko dacie mu szansę, to zapełni Wasze serca najpiękniejszymi uczuciami. Przy nim odkryjecie prawdziwą przyjaźń i wierność. Dajcie mu szansę, bo naprawdę warto. Dlaczego tyle o nim piszemy?Ponieważ chcemy abyście poznali jego los, który w każdej chwili może się diametralnie zmienić.. Boimy się, że przy tym wielkim przepełnieniu w schronisku, ktoś uzna, że tak stary pies nie ma szans na adopcję i trzeba go uśpić. Nie wyobrażamy sobie tego, ale nie mamy wpływu na wszystkie decyzje w schronisku:( Błagamy Was o litość dla tego pieska, zapewne przeszedł w życiu już dosyć krzywd. Czy pomożecie nam znaleźć dla Kłapusia dom? Na razie Kłapuś ma wirtualnego opiekuna. DOM JEST PILNIE POSZUKIWANY !!! Starsze psy, które nie mają szans na znalezienie domu są usypiane, nad Kłapusiem też wisi taka mało optymistyczna przyszłość, ze względu na jego wiek :-( Quote
majqa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Potrzeba, jak rozumiem pomocy ogłoszeniowej? Jeśli tak, podaj proszę dane kontaktowe (kom, mail) do tekstu ogłoszeniowego (postaram się go w miarę możliwości zrobić szybko; dziś mogę się nie wyrobić). Odpowiedz (o ile masz pewność, że znasz odpowiedzi) na takie pytania: 1. Czy sądzisz, że on był psem domowym? (Pytam pod kątem ewentualnej adopcji do mieszkania, by ująć to w tekście.) Podwórkowym? 2. Czy jest typem szczekutka, czy to spokojny, nie hałaśliwy piesio? 3. Czy potrafi chodzić na smyczce? 4. Miałaś może okazję przewieźć go autkiem, a jeśli tak, jak to zniósł? 5. Czy można mu pogrzebać w miseczce, zabrać coś ulubionego, czy lepiej nie ryzykować? 6. Do jakiego domu go polecasz/ jaki na bank odpada? 7. Czy sprawdzałaś, czy może przypadkiem coś Kłapuś potrafi - np. podać łapkę itp.? 8. Jak wygląda jego stan zdrowia? 9. Czy ogłoszenia życzysz sobie na rejon Oświęcimia, czy można poszerzyć zakres z szansą na pomoc transportową? 10. Czy wiadomo, skąd był zabrany (w znaczeniu wiedzy o jakiejś jego przeszłości)? Jak to się stało, że trafił do schronu? 11. Jaki on jest wobec innych psiaków/ suczek? 12. Inne "istotności", które przyjdą Ci do głowy, a mnie umknęły. Im więcej konkretów tym większa jego szansa na domek. Quote
NightQueen Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 ogłoszenia koniecznie ;) tel. kontaktowy 691485682, smallpati@buziaczek.pl, gg 7797975 1. Trudno powiedzieć bo nie wiemy gdzie żył wcześniej, myślę jednak że zaaklimatyzowałby się w mieszkaniu, jest grzecznym psem, do budy raczej się nie nadaje ze względu na siersc i jego wiek. 2. Ja za mało z nim przebywam i trudno mi to określić, troszkę szczeka ale nie przesadnie dużo. 3. ja go nie wyprowadzałam, ale z tego co mi wiadomo to raczej tak, choć pociągnąć potrafi ;) 4.W samochodzie jest grzeczny, był wożony do weta i do fryzjera. bardzo ładnie się zachowuje :loveu: 5.Nikt nie próbował tego robić, jak karmią psy to przy żadnym nie siedzą z racji tego że za dużo jest pracy w schronie, trzeba by było to sprawdzić, na razie nie wiadomo 6. Myślę że odpada raczej do domu z małymi dziećmi, to starszy pies więc najlepszy byłby spokojny dom, jest żywiołowy, ale nie przesadnie, więc dla ludzi bardzo aktywnych którzy oczekują od psa biegu na 7 km to też odpada 7.Nie jest nauczony komend 8. Już jest dobrze, on dochodzi do siebie, jak trafił do schroniska był wychudzony, ale ogólnie jego stan jest dobry jak na jego wiek ;) 9. Niech będzie na całą Pl, bo z Ośw. już wiele razy transporotwaliśmy psy, więc jest szansa że i teraz się udałoby :p 10. Nic nie wiadmo o przeszłości, prawdopodobnie ktoś go wyrzucił na ulice i tam go znaleziono :shake: 11. Raczej łagodny, na tyle na ile było to możliwe sprawdzic, nie wywołuje konfliktów 12. Pomyślę jeszcze ;) dziki za pomoc Quote
majqa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 O super, to już jest coś! Postaram się juterkiem ruszyć sprawę. Hm...genialnie by było zdobyć jeszcze parę (dodatkowe 3-5) jego fotek. Quote
NightQueen Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 majqa napisał(a):O super, to już jest coś! Postaram się juterkiem ruszyć sprawę. Hm...genialnie by było zdobyć jeszcze parę (dodatkowe 3-5) jego fotek. to może byc problem, bo ja jak na razie nie dam rady wybrać się do schronu (praca :razz:) a na pracowników schronu to nie mam co liczyć :roll: Quote
majqa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Postaram się dziś, późnym wieczorkiem podziałać z tekstem dla Ciebie biedaku, a póki co...w górę. Quote
NightQueen Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 to będziemy czekać do wieczora ;) Może uda mi się wybrać do schroniska w tym tyg. , bo muszę koce tam zawieźć (mam 3 worki koców :evil_lol:) to zrobię mu zdjęcie jak już tam będę Quote
majqa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Piekło czekania na... Uroczy Kłapcio. Ma tylko imię i bagaż lat, a wraz z nimi ciężar złych doświadczeń, które przywiodły go do bram schroniska. Odrzucony, zapewne przez kogoś, komu wiernie służył, sponiewierany bólem samotności, głodem, pragnieniem i Bóg jeden wie, jak usilnymi próbami przetrwania, złożył na powrót swój los w ludzkie ręce. Światem Kłapusia stała się ograniczona do paru metrów przestrzeń boksu, domem buda. Dawne, utracone szczęście zostało zamienione na jego namiastkę, ochłap rzucony przez los. Czy grzechem są marzenia psiaka, że wydarzy się cud i ktoś wyciągnie do niego dłoń, przypomni mu delikatność jej dotyku i poprowadzi na smyczy to ciężko doświadczone psie serce do nowego domu? Dla takiego stworzenia niebem stanie się mały kącik, w którym będzie mogło zwinąć się w kłębuszek, pełna miseczka i miękki tembr głosu. Wystarczy zaledwie uchylić tę niebiańską furtkę, by przekonać się, że Kłapcio bez chwili wahania zechce ją przekroczyć. Jeszcze jest na to czas... Przyłączamy się do tych marzeń, wierząc, że kogoś będzie w stanie urzec mądrość jego spojrzenia, łagodność, brązem, czernią i bielą zdobione umaszczenie. W osądzie niektórych z nas, te atuty nie są niczym nadzwyczajnym. Trudno się nie zgodzić. Tym jednak, co karmi, chciałoby się rzec, mało realną mrzonkę o nagłym zwrocie w życiu Kłapusia, jest fakt, że uczucia nie poddają się logice argumentacji. Gdzieś więc, z całą pewnością, jest czyjeś wrażliwe serce, które zechce zabić mocniej dla czterołapka. Potrzeba tylko i aż jednego - pomóc odnaleźć się tym dwóch istotom. Zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i łaknący bliskości człowieka Kłapusiek czeka... Osoby zainteresowane adopcją Kłapusia proszone są o kontakt, pisząc na adres mailowy smallpati@buziaczek.pl lub dzwoniąc na numer 0-691485682 Quote
majqa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Na mazowieckie ogłoszenia są na: ale.gratka.pl zoonet.pl bono-polska.pl pajeczyna.pl przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl pineska.pl neeon.pl dwukropek.pl telezoo Na łódzkie na: graand.com anonseogloszenia.pl Na małopolskie na: animalia.pl vegie.pl petsy.pl eoferty.com.pl gumtree.pl petworld.pl adopcjapsa.pl ojoj.pl ojej.pl/ zwierzeta.i-bazar.pl wa.stacja.biz Quote
NightQueen Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Bardzo fajnie napisane :loveu: dziękuje za ogłoszenia. :loveu::loveu: Dziś byłam w schronisku ale tylko na 10 min, staruszek siedzi na łańcuchu bo miejsc w boksach nie ma, schronisko znów przepełnione :roll: U niego ogólnie dobrze, ładnie się przywitał ze mną :loveu: nie jest już taki wylewny w uczuciach jak młode psy, nie podskakuje, stoi i przygląda się ze smutkiem czy ktoś podejdzie do niego czy nie :-( widać że brakuje mu kontaktu z ludźmi. Jest w dobrej formie, przytył, powiedziałaby nawet że ma już boczki :evil_lol: nie ma jeszcze sierści na uszach, ma je prawie łyse, ma też lekkie ranki na ciele, w końcu to ta "starość" :razz: ale nie jest źle... Żal mi biedulka, wiadomo że jeśli coś w schronisku będzie nie tak, będzie mało miejsc itd. to on pójdzie pierwszy pod strzykawkę i do uśpienia, bo jest najstarszy i ma marne szanse na dom :placz: P.S mam zdjęcia, kilka zdjęc, dodam je później :) Quote
majqa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Czy możesz podlinkować banerki? Ja niestety nie potrafię. Quote
NightQueen Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 majqa napisał(a):Czy możesz podlinkować banerki? Ja niestety nie potrafię. [ url = adres, do ktorego będzie wysłany, ten kto kliknie w obrazek ][ img ]adres obrazka[ / img ] [ / url ] tylko bez spacji zaraz dam zdjęcia ;) Quote
majqa Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Ależ boskie, zwłaszcza to ostatnie!!! :loveu: Quote
NightQueen Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 on w ogóle jest rewelacyjny :loveu: dziadziuś kochany :loveu::loveu: Quote
zuzlikowa Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Jaki spokój jest w tych pychach staruszkowych! Są przecudne...co jeden staruszek,babinka,to jakiś urok...:loveu::loveu::loveu: Pozaglądam...jak złapię czas! Zaznaczyłam! Quote
NightQueen Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 tak, starsze psy ą niesamowite, takie majestatyczne :loveu: a Kłapuś to już hrabia w całej okazałości :loveu::loveu: Wesołych Świąt ;) Quote
Brysio Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Pati dorobiłam jeszcze pare ogłoszeń: www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=3028446&cid=170 www.zoonet.pl/mod/99/t/iP/cID/5/cPath/27_80/iID/1558 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=40150 www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/pieklo_czekania_na_uroczy_klapcio_23777.html www.spacerek.net www.wegetarianie.pl www.e-zwierzak.pl Quote
NightQueen Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 dziękuuje ci ślicznie :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts