Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!Jestem wlascicielka przpieknej shih tzu,sunia ma 10tyg,jest przeurocza,ale nie wiem jak sobie poradzic z brudem:):):)???
Mianowicie po kazdym spacerku ,musialabym ja myc....
Prosze pomozcie,jak Wy(wlasciciele malych wlochatych pieskow w jasnym kolorze) sobie z tym radzicie ?Czy sa moze jakies kubraczki ,co ochronily by przed brudem choc brzuszek, a tym samym nie powodowalby ,ze mimo lata nie bedzie im goraco?No o bucikach juz nie mysle:evil_lol::crazyeye::eviltong:,ale niech choc uchronie brzusio.....
Piszcie wiarcia.......

Posted

nigdy nie mialam psiaka typu shi(patrz-z mega dlugim wlosem),ale moje kolezanki ,ktore maja yorki wiaza im wlosy w takie koczki i zabezpieczaja folia. ;)

Posted

:eviltong:

miska napisał(a):
Witam!Jestem wlascicielka przpieknej shih tzu,sunia ma 10tyg,jest przeurocza,ale nie wiem jak sobie poradzic z brudem:):):)???
Prosze pomozcie,jak Wy(wlasciciele malych wlochatych pieskow w jasnym kolorze) sobie z tym radzicie ?Czy sa moze jakies kubraczki ,co ochronily by przed brudem choc brzuszek, a tym samym nie powodowalby ,ze mimo lata nie bedzie im goraco?No o bucikach juz nie mysle:evil_lol::crazyeye::eviltong:,ale niech choc uchronie brzusio.....
Piszcie wiarcia.......

No wiesz... ja jestem panią mojego ślicznego Yorkusia
Cocita [ czytaj Kokita ] :cool3:
Mam dla niego płaszczyk, 2 kubraczki i golfik.
Ale i tak łapki ma brudne po spacerku

Posted

Siemka ;P
Ja mam Yorka.
Nazywa się Coco.
Gdy jest sucho to sami pisaliście, że się nie brudzi ; )
A gdy jest mokro to uchronia go buciki i kubraczek <serduszka>
On bardzo lubi taplać się w ziemi lub w piachu, a nawet i błocie.
Po takiej zabawie jest myty w całości #evil_lol

Posted

miska napisał(a):
Piszcie wiarcia.......

Ja też mam długowłose psy , chociaż nie z włosem do ziemi (na szczęście). Dla mnie najważniejsze jest żeby włos pomiędzy kąpielami (raz na dwa tygodnie) był dobrze naoliwiony , to go zabezpiecza i mniej się niszczy nawet jak się zbrudzi. Mogłabyś wypróbować ubranko ale z jakiegoś śliskiego i przewiewnego materiału albo papiloty ale tu uważaj bo skoro to jeszcze szczeniak to papiloty będą w niebezpieczeństwie. Też musi być na nie ubranko. Zajrzyj na temat jorkowy bo tam chyba było sporo o papilotach.

Posted

Miska, a ja z drugiej strony :eviltong:.
Czy aby za mocno nie przesadzasz z ta pedanteria i posiadaniem psa? To nie pluszak, jesli sie wybrudzi, to albo opluczesz woda i wytrzesz podwozie, albo poczekasz, az sam w domu wyschnie i piach sie wykruszy, zamieciesz / odkurzysz mieszkanie i po klopocie.
Z latajacymi klakami, wiekszym balaganem trzeba sie liczyc, jesli jakiekolwiek inne stworzenie sie w domu pojawi, obojetnie, czy to pies, kot, dziecko, facet itp. :evil_lol:

Posted

[quote name='karjo2']Miska, a ja z drugiej strony :eviltong:.
Czy aby za mocno nie przesadzasz z ta pedanteria i posiadaniem psa? To nie pluszak, jesli sie wybrudzi, to albo opluczesz woda i wytrzesz podwozie, albo poczekasz, az sam w domu wyschnie i piach sie wykruszy, zamieciesz / odkurzysz mieszkanie i po klopocie.
Z latajacymi klakami, wiekszym balaganem trzeba sie liczyc, jesli jakiekolwiek inne stworzenie sie w domu pojawi, obojetnie, czy to pies, kot, dziecko, facet itp. :evil_lol:
Zgadza sie.
Miska, wiecej luzu!

Zamień sie psami na tydzien to przestaniesz narzekać :evil_lol::evil_lol:

Posted

Zawsze jak moja sunia się wybrudzi, myślę sobie - dobrze że to nie puli :evil_lol:

Brud, piach, liście, igły, trawy które ona znosi do domu po spacerze to jeszcze nic w porównaniu z rzepami :shake:

Posted

joanika napisał(a):
Widziałam charta afg. w siateczkowym kombinezonie.
Taki kombinezon to dobra sprawa jeśli chodzi o rzepy, liście, trawy i inne takie

Lecz cóż z błotem?

Posted

Nie mam pojęcia jak sobie radzą z brudem, pewnie po każdym spacerze kąpiel.
Prawdziwą zmorą w moim przypadku nie jest brud czy piach - bo to można raz dwa w wanny spłukać, nawet nie trzeba kąpać; tylko właśnie rzepy, igły, trawy, liście itp które trudno wyciągnąć

Posted

Karjo2,Ty to mnie nie lubisz:mad::cool1:
BArdzo wszystkim dziekuje,hmmm musze sie porozgladac za wlasciwymi mundurkami dla mojej niuni:eviltong:,no i moze" Rylko "odwiedze, co by wybrac dla niej odpowiednie buciki:):):):):evil_lol:

Posted

A, marudzicie troche. Przecież jak sierść jest zdrowa i błyszcząca to i błoto sie da wyczesać. Ja z mojego potwora wyczesałam pokaźne ilośći błota po ostatnim spacerze i obyło sie bez moczenia.
Oczywiście pies, jak to większość spanieli, kąpiele uwielbia, ale reszta domowników mokrego potwora z obłędem w oczach już mniej...