miska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Witam!Jestem wlascicielka przpieknej shih tzu,sunia ma 10tyg,jest przeurocza,ale nie wiem jak sobie poradzic z brudem:):):)??? Mianowicie po kazdym spacerku ,musialabym ja myc.... Prosze pomozcie,jak Wy(wlasciciele malych wlochatych pieskow w jasnym kolorze) sobie z tym radzicie ?Czy sa moze jakies kubraczki ,co ochronily by przed brudem choc brzuszek, a tym samym nie powodowalby ,ze mimo lata nie bedzie im goraco?No o bucikach juz nie mysle:evil_lol::crazyeye::eviltong:,ale niech choc uchronie brzusio..... Piszcie wiarcia....... Quote
wiska Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 nigdy nie mialam psiaka typu shi(patrz-z mega dlugim wlosem),ale moje kolezanki ,ktore maja yorki wiaza im wlosy w takie koczki i zabezpieczaja folia. ;) Quote
Emka&Cocito Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 :eviltong:miska napisał(a):Witam!Jestem wlascicielka przpieknej shih tzu,sunia ma 10tyg,jest przeurocza,ale nie wiem jak sobie poradzic z brudem:):):)??? Mianowicie po kazdym spacerku ,musialabym ja myc.... Prosze pomozcie,jak Wy(wlasciciele malych wlochatych pieskow w jasnym kolorze) sobie z tym radzicie ?Czy sa moze jakies kubraczki ,co ochronily by przed brudem choc brzuszek, a tym samym nie powodowalby ,ze mimo lata nie bedzie im goraco?No o bucikach juz nie mysle:evil_lol::crazyeye::eviltong:,ale niech choc uchronie brzusio..... Piszcie wiarcia....... No wiesz... ja jestem panią mojego ślicznego Yorkusia Cocita [ czytaj Kokita ] :cool3: Mam dla niego płaszczyk, 2 kubraczki i golfik. Ale i tak łapki ma brudne po spacerku Quote
Emka&Cocito Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Siemka ;P Ja mam Yorka. Nazywa się Coco. Gdy jest sucho to sami pisaliście, że się nie brudzi ; ) A gdy jest mokro to uchronia go buciki i kubraczek <serduszka> On bardzo lubi taplać się w ziemi lub w piachu, a nawet i błocie. Po takiej zabawie jest myty w całości #evil_lol Quote
Light of Shin-Ra Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 miska napisał(a):Witam!Jestem wlascicielka przpieknej shih tzu,sunia ma 10tyg,jest przeurocza,ale nie wiem jak sobie poradzic z brudem:):):)??? Mianowicie po kazdym spacerku ,musialabym ja myc.... Prosze pomozcie,jak Wy(wlasciciele malych wlochatych pieskow w jasnym kolorze) sobie z tym radzicie ?Czy sa moze jakies kubraczki ,co ochronily by przed brudem choc brzuszek, a tym samym nie powodowalby ,ze mimo lata nie bedzie im goraco?No o bucikach juz nie mysle:evil_lol::crazyeye::eviltong:,ale niech choc uchronie brzusio..... Piszcie wiarcia....... Ja też mam długowłose psy , chociaż nie z włosem do ziemi (na szczęście). Dla mnie najważniejsze jest żeby włos pomiędzy kąpielami (raz na dwa tygodnie) był dobrze naoliwiony , to go zabezpiecza i mniej się niszczy nawet jak się zbrudzi. Mogłabyś wypróbować ubranko ale z jakiegoś śliskiego i przewiewnego materiału albo papiloty ale tu uważaj bo skoro to jeszcze szczeniak to papiloty będą w niebezpieczeństwie. Też musi być na nie ubranko. Zajrzyj na temat jorkowy bo tam chyba było sporo o papilotach. Quote
karjo2 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Miska, a ja z drugiej strony :eviltong:. Czy aby za mocno nie przesadzasz z ta pedanteria i posiadaniem psa? To nie pluszak, jesli sie wybrudzi, to albo opluczesz woda i wytrzesz podwozie, albo poczekasz, az sam w domu wyschnie i piach sie wykruszy, zamieciesz / odkurzysz mieszkanie i po klopocie. Z latajacymi klakami, wiekszym balaganem trzeba sie liczyc, jesli jakiekolwiek inne stworzenie sie w domu pojawi, obojetnie, czy to pies, kot, dziecko, facet itp. :evil_lol: Quote
puli Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='karjo2']Miska, a ja z drugiej strony :eviltong:. Czy aby za mocno nie przesadzasz z ta pedanteria i posiadaniem psa? To nie pluszak, jesli sie wybrudzi, to albo opluczesz woda i wytrzesz podwozie, albo poczekasz, az sam w domu wyschnie i piach sie wykruszy, zamieciesz / odkurzysz mieszkanie i po klopocie. Z latajacymi klakami, wiekszym balaganem trzeba sie liczyc, jesli jakiekolwiek inne stworzenie sie w domu pojawi, obojetnie, czy to pies, kot, dziecko, facet itp. :evil_lol: Zgadza sie. Miska, wiecej luzu! Zamień sie psami na tydzien to przestaniesz narzekać :evil_lol::evil_lol: Quote
joanika Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Zawsze jak moja sunia się wybrudzi, myślę sobie - dobrze że to nie puli :evil_lol: Brud, piach, liście, igły, trawy które ona znosi do domu po spacerze to jeszcze nic w porównaniu z rzepami :shake: Quote
Qti Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Co w tym temacie powiedzą właściciele chartów afgańskich? :lol: Quote
joanika Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Widziałam charta afg. w siateczkowym kombinezonie. Taki kombinezon to dobra sprawa jeśli chodzi o rzepy, liście, trawy i inne takie Quote
Qti Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 joanika napisał(a):Widziałam charta afg. w siateczkowym kombinezonie. Taki kombinezon to dobra sprawa jeśli chodzi o rzepy, liście, trawy i inne takie Lecz cóż z błotem? Quote
joanika Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Nie mam pojęcia jak sobie radzą z brudem, pewnie po każdym spacerze kąpiel. Prawdziwą zmorą w moim przypadku nie jest brud czy piach - bo to można raz dwa w wanny spłukać, nawet nie trzeba kąpać; tylko właśnie rzepy, igły, trawy, liście itp które trudno wyciągnąć Quote
Light of Shin-Ra Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Jeśli chodzi o siatki to podobno włos się pod nimi strasznie kołtuni. Dlatego ja zrezygnowałam z siatki. Dobrze oliwię włos i to na razie wystarcza. Quote
miska Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Karjo2,Ty to mnie nie lubisz:mad::cool1: BArdzo wszystkim dziekuje,hmmm musze sie porozgladac za wlasciwymi mundurkami dla mojej niuni:eviltong:,no i moze" Rylko "odwiedze, co by wybrac dla niej odpowiednie buciki:):):):):evil_lol: Quote
Koreksonowa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 A, marudzicie troche. Przecież jak sierść jest zdrowa i błyszcząca to i błoto sie da wyczesać. Ja z mojego potwora wyczesałam pokaźne ilośći błota po ostatnim spacerze i obyło sie bez moczenia. Oczywiście pies, jak to większość spanieli, kąpiele uwielbia, ale reszta domowników mokrego potwora z obłędem w oczach już mniej... Quote
Recommended Posts