Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć. Zawsze chciałam mieć psa, po kilku latach się to spełniło. Od razu zaznaczę, że prosiłam o psa, mówiąc o jego pobycie w domu itp. Stało się, przywieźli szczeniaka. Był na początku z 2 miesiące w domu, a potem aż do tego momentu na zewnątrz. Próbowałam coś z tym zrobić chociażby, żeby pies wchodził tylko w dzień do domu. Argumenty są takie :

- za dużo wsadzają pieniędzy w dom 

- on zniszczy wszystko

Czy jest jakaś nadzieja? Psiak tęskni za człowiekiem i robi wszystko, żeby być ciągle przy nas. Zastanawiałam się nad pokazaniem, że wiele osób trzyma psy w domu z drogi wyposażeniem itp. Wytłumaczeniem, że pies nic nie robi na złość, nauczę go oraz kupieniem różnych rzeczy, które wyciszą. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. 

*pies 10 miesięczny, wielkości husky 

Posted
42 minuty temu, aduwo napisał:

Czy jest jakaś nadzieja?

nie wiem jaki masz kontakt z rodzicami,nie wiem ile masz lat,a masz do wykonania tytaniczną pracę.To nie na forum masz przekonywac,że będziesz z psem pracować,to rodziców masz o tym przekonać i oby Ci się to udało...A teraz pilnuj ,żeby pies miał nieustannie dostęp do wody i zacienione miejsce,gdzie może odpoczywać.Upaly sa b.groźne dla psa.Powodzenia.

Posted

Zacznij uczyć czegoś psa - poradników jest wiele, w internecie też. Jeśli rodzice zobaczą, że pies umie przyjść na zawołanie, umie siadać, warować, chodzić spokojnie przy nodze na smyczy i bez, może tak przekonasz, że pies potrafi zachować się także w domu.