Magdarynka Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Siedzi w naszej kuchni, wciśnięty pod kaloryfer i udaje, że go nie ma... :roll: Quote
beam6 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Magdarynka napisał(a):Siedzi w naszej kuchni, wciśnięty pod kaloryfer i udaje, że go nie ma... :roll: Biedny maluch - jaką on musi mieć traumę :shake: Ma już chociaż imię :razz: ? Quote
Qti Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 beam6 napisał(a):Biedny maluch - jaką on musi mieć traumę :shake: Ma już chociaż imię :razz: ? To facet czy dziewczynka? Quote
Owieczka Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Magdarynko masz jakiś pomysł na imię dla niego ?? :razz: Quote
Qti Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 beam6 napisał(a):Mały przerażony chłopak :shake: Thx - tej informacji od początq brakowało. Quote
beam6 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Qti napisał(a):To facet czy dziewczynka? Mały przerażony chłopak :shake: Quote
Puszysta Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Witam.Moze cos wyjasnie.Niesiedze caly czas na internecie i dlatego mnie niebylo.Pozatym zdarzaja sie problemy w rodzinie-i trzeba w takich sytuacjach pomoc.Nierobilam zadnego dymu.Jak odpowiedzialm,ze jestem z Malopolski to nikt w tym czasie sie do mnie nieodezwal-choc czekalam na jakis znak na dogo. Quote
mortikia Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Witajcie. Trzymam kciuki, żeby coś się dla malucha znalazło. Mam pytanie: czy szczeniak jest zaszczepiony? Czy jest zdrowy? (Chodzi mi o choroby zakaźne przede wszystkim...) Quote
esperanza Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Maluch nie jest szczepiony- na razie ma być odrobaczony i odpchlony. Jest bardzo zestresowany, więc jeszcze wizyty u weta nie było. Quote
Magdarynka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Byliśmy dziś u weta. Miki ma mniej więcej 4 miesiące i waży 3,5 kg. Został bardzo dokładnie zbadany, pobrano też krew i zbadano pod kątem babeszjozy. Wynik negatywny. Zrobiono też morfologię. Wyniki w normie. Jutro zostanie odrobaczony. Dziś ze względu na to, że trudno było przewidzieć wyniki badań nie podano mu żadnych specyfików żeby w razie czego nie obciążać organizmu. Quote
jayo Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Patrzac na wage i wielkosc matki - bedzie na pewno maly - w przeciwienstwie do niewidomego Klopsa, ktory ma tez 4, ale tygodnie i wazy 3 kg :evil_lol: Czy przestal juz wyc zostawiany sam...? :oops: Zastanawiam sie, jak do niego podejsc - Gabrysiowi dalismy spokoj przez jakis czas (pare dni) - tylko dawalam mu miske, a potem karmilam z reki - i pies powolutku zaczal sie z nami oswajac.. Nic na sile, niestety.. Quote
Magdarynka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 On nie wyje dlatego, że zostaje sam. On wyje np. gdy jedzie coś na sygnale... Poza tym ulubiona pora na wycie to między 4 nad ranem a 10 rano... w ciągu dnia i wieczorem też, ale rzadziej. Zobaczymy, czy dziś da pospać, czy niekoniecznie... Wieczorem zjadł mi z ręki kilka kawałeczków sopockiej... Quote
esperanza Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Cieszę się z postępów. Jak minęła noc? Quote
Magdarynka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 W nocy albo nie wył albo ja byłam tak padnięta, że nie słyszałam... A rano okazało się, że ręcznik był wywalony z transporterka i gazeta się "sama" podarła na drobne paseczki... :evil_lol: Do tej pory rano wszystko w kuchni wyglądało tak samo jak wieczorem poprzedniego dnia... Quote
Qti Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 mortikia napisał(a):Mam pytanie: czy szczeniak jest zaszczepiony? Czy jest zdrowy? (Chodzi mi o choroby zakaźne przede wszystkim...) Jayo, ja się nie czepiam ale sama widzisz - może ktoś chciałby pomóc, dać mu dom, nawet tymczasowy ale .... ja do siebie też bym psa niepewnego nie wprowadził. Raz - mam swoje zwierzaki, dwa - również posiadam dzieci. Quote
Magdarynka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Wczorajsze wyniki: Psiak ma już założoną książeczkę zdrowia i został odrobaczony [Drontal Junior]. Za tydzień powtarzamy odrobaczanie i za kolejny tydzień lub 2 szczepienie. Quote
Recommended Posts