Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W drodze do schroniska w Kruszewie praktycznie przed samą maską samochodu przebiegła nam zaniedbana suka wraz z dwoma maluchami.
Ruch był duży i bałyśmy się, że psiaki skończą życie pod kołami samochodów.
Matka z jednym maluchem uciekła, a my ponad 20 minut ganiałyśmy po polu przerażonego szczeniaka. W złapaniu go pomogły nam... pekińczyki, które wybiegły pobliskiego podwórka.
Szczeniak był przerażony. Najpierw zobaczył oddalającą się matkę, potem musiał walczyć o życie (bynajmniej tak mu się zdawało), następnie spędził 6 godzin w transporterze.
Awaryjnie trafił do Bazyliah, jednak w środę musimy go zabrać do innego dt. Wczoraj psiak prawie się nie ruszał z posłania, dziś jest lepiej, nawet podchodził ostrożnie do Bazyliah.

Psiak ma niecałe 3 miesiące i jest niewielki.
Czy ktoś może go do siebie przyjąć?

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Owieczka napisał(a):
jesli maluch nie znajdzie tymczasu do środy to co my z nim zrobimy ?? :shake:

Ciekawe jak Bazyliah go nazwała ;)

tez jestem ciekawa... :roll: i w jednym i w drugim temacie..

Posted

Jak duży będzie szczeniak docelowo? Żeby to było do przyszłej środy może coś bym mogła pomóc. Na działkę jednak wybieram się dopiero po świętach.
W mieszkaniu trudna sprawa. Nie dam rady. Mąż na działce nie upilnuje, żeby nie utopił się w oczku. Zamknąć go do kojca z Pufim do towarzystwa nie mam wolnej budy. Nie dobra pora.

Posted

Pozwolilam sobie zainteresowac sie tematem tego biedactwa.Na poczatek dodam,ze osoby ktore tu napisaly zeby takie malenstwo dac do budy-powinny sie udac na badania czy maja wszystko po kolei w glowie.Szczeniaczek ewidentnie potrzebuje bliskosci czlowieka-powinnien byc w domu.Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam.

Posted

Za mamą i drugim też chciałyśmy poganiać, ale gdy trwała akcja łapania brzdąca, suka rozpłynęła się po prostu :-(
Za to my dwa razy wypychałyśmy auto z błota jeżdżąc po polach wypatrując ich. Jayo bała się, gdzie znajdziemy traktor do wyciągania auta w Niedzielę Palmową, ale dałyśmy z Owieczką radę bez traktora :cool: :p

Posted

[quote name='Puszysta']Pozwolilam sobie zainteresowac sie tematem tego biedactwa.Na poczatek dodam,ze osoby ktore tu napisaly zeby takie malenstwo dac do budy-powinny sie udac na badania czy maja wszystko po kolei w glowie.Szczeniaczek ewidentnie potrzebuje bliskosci czlowieka-powinnien byc w domu.Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam.

A gdzie mieszkasz ? Moze dowieziemy ? ;)

Posted

[quote name='Puszysta']Malopolska.

W czwartek rano jedziemy do Krakowa......
Puszysta - przyjmiesz malucha ? :oops::oops::oops: mozemy jakos zorganizowac dostawe na terenie Malopolski - odezwij sie jesli mozesz nam pomoc (tel.601420789, gg 1809972). :roll:

Posted

wanda szostek napisał(a):
Jak duży będzie szczeniak docelowo? Nie dobra pora.

szczeniak docelowo bedzie głową do połowy łydki :roll: Mały taki szkrab. Juz tyeraz ma między 3 a 4 miesiące jak nie starszy ( tak mysle bo kłapał zębami i ciężko wiek mu ocenić)
Jego mama w sumie bardzo ładna sunia ( z głową pod łydke - do łydki ) z długim włosem ( pełnym kołtunów)

Posted

I co z maluchem?
Jedzie do małopolski? :multi:
Czy znów ktoś robi dym i udaje, że coś pomoże by później zniknąć?:mad::angryy:

Posted

Nie mam zadnego odzewu od Puszystej poki co, moze sie zastanawia :oops:
I domu tez nie ma.

Rozgladamy sie juz bardzo nerwowo, ja juz jestem zapchana do niemozliwosci - a niewidomy maluch zabierze mi juz reszte czasu - kropelki, masci, kropeli i dokarmianie co pare godzin (niewidomy od urodzenia czy tylko chory? szczeniaczek Klopsik i jego rodzinka - Strona 2 - Dogomania Forum ).

DOM TYMCZASOWY DLA MALUCHA POTRZEBNY OD JUTRA !!!!

Dowioze gdzie dam rade..

Posted

[quote name='Puszysta']Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam.

Czy to była poważna deklaracja ? Mały naprawdę BARDZO potrzebuje DT i to NATYCHMIAST :shake: