esperanza Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 W drodze do schroniska w Kruszewie praktycznie przed samą maską samochodu przebiegła nam zaniedbana suka wraz z dwoma maluchami. Ruch był duży i bałyśmy się, że psiaki skończą życie pod kołami samochodów. Matka z jednym maluchem uciekła, a my ponad 20 minut ganiałyśmy po polu przerażonego szczeniaka. W złapaniu go pomogły nam... pekińczyki, które wybiegły pobliskiego podwórka. Szczeniak był przerażony. Najpierw zobaczył oddalającą się matkę, potem musiał walczyć o życie (bynajmniej tak mu się zdawało), następnie spędził 6 godzin w transporterze. Awaryjnie trafił do Bazyliah, jednak w środę musimy go zabrać do innego dt. Wczoraj psiak prawie się nie ruszał z posłania, dziś jest lepiej, nawet podchodził ostrożnie do Bazyliah. Psiak ma niecałe 3 miesiące i jest niewielki. Czy ktoś może go do siebie przyjąć? Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Czy ktoś może podarować małemu tymczasowe schronienie? :placz: Quote
Owieczka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 jesli maluch nie znajdzie tymczasu do środy to co my z nim zrobimy ?? :shake: Ciekawe jak Bazyliah go nazwała ;) Quote
jayo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Owieczka napisał(a):jesli maluch nie znajdzie tymczasu do środy to co my z nim zrobimy ?? :shake: Ciekawe jak Bazyliah go nazwała ;) tez jestem ciekawa... :roll: i w jednym i w drugim temacie.. Quote
wanda szostek Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Jak duży będzie szczeniak docelowo? Żeby to było do przyszłej środy może coś bym mogła pomóc. Na działkę jednak wybieram się dopiero po świętach. W mieszkaniu trudna sprawa. Nie dam rady. Mąż na działce nie upilnuje, żeby nie utopił się w oczku. Zamknąć go do kojca z Pufim do towarzystwa nie mam wolnej budy. Nie dobra pora. Quote
malagos Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Moją budkę nadal okupuje Linka, w kazdym razie wraca do niej za 2 dni.... Quote
Puszysta Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Pozwolilam sobie zainteresowac sie tematem tego biedactwa.Na poczatek dodam,ze osoby ktore tu napisaly zeby takie malenstwo dac do budy-powinny sie udac na badania czy maja wszystko po kolei w glowie.Szczeniaczek ewidentnie potrzebuje bliskosci czlowieka-powinnien byc w domu.Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam. Quote
esperanza Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Za mamą i drugim też chciałyśmy poganiać, ale gdy trwała akcja łapania brzdąca, suka rozpłynęła się po prostu :-( Za to my dwa razy wypychałyśmy auto z błota jeżdżąc po polach wypatrując ich. Jayo bała się, gdzie znajdziemy traktor do wyciągania auta w Niedzielę Palmową, ale dałyśmy z Owieczką radę bez traktora :cool: :p Quote
halbina Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 a gdzie on jest?... miejscowość?... ja mogę brać tylko po podaniu surowicy... miałąm parwo... Quote
jayo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Puszysta']Pozwolilam sobie zainteresowac sie tematem tego biedactwa.Na poczatek dodam,ze osoby ktore tu napisaly zeby takie malenstwo dac do budy-powinny sie udac na badania czy maja wszystko po kolei w glowie.Szczeniaczek ewidentnie potrzebuje bliskosci czlowieka-powinnien byc w domu.Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam. A gdzie mieszkasz ? Moze dowieziemy ? ;) Quote
beam6 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Puszysta']Malopolska. Jayo - znaczy się na kierunku Twoich przelotów :evil_lol: Quote
jayo Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Puszysta']Malopolska. W czwartek rano jedziemy do Krakowa...... Puszysta - przyjmiesz malucha ? :oops::oops::oops: mozemy jakos zorganizowac dostawe na terenie Malopolski - odezwij sie jesli mozesz nam pomoc (tel.601420789, gg 1809972). :roll: Quote
Owieczka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 wanda szostek napisał(a):Jak duży będzie szczeniak docelowo? Nie dobra pora. szczeniak docelowo bedzie głową do połowy łydki :roll: Mały taki szkrab. Juz tyeraz ma między 3 a 4 miesiące jak nie starszy ( tak mysle bo kłapał zębami i ciężko wiek mu ocenić) Jego mama w sumie bardzo ładna sunia ( z głową pod łydke - do łydki ) z długim włosem ( pełnym kołtunów) Quote
Qti Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 I co z maluchem? Jedzie do małopolski? :multi: Czy znów ktoś robi dym i udaje, że coś pomoże by później zniknąć?:mad::angryy: Quote
jayo Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Nie mam zadnego odzewu od Puszystej poki co, moze sie zastanawia :oops: I domu tez nie ma. Rozgladamy sie juz bardzo nerwowo, ja juz jestem zapchana do niemozliwosci - a niewidomy maluch zabierze mi juz reszte czasu - kropelki, masci, kropeli i dokarmianie co pare godzin (niewidomy od urodzenia czy tylko chory? szczeniaczek Klopsik i jego rodzinka - Strona 2 - Dogomania Forum ). DOM TYMCZASOWY DLA MALUCHA POTRZEBNY OD JUTRA !!!! Dowioze gdzie dam rade.. Quote
esperanza Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Dziś trzeba odebrać malucha. Gdzie go mamy zawieźć? Do kojca, gdzie nie będzie jakikolwiek postępów w oswajaniu?? :placz: To mały, niekłopotliwy brzdąc... Quote
beam6 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='Puszysta']Szkoda,ze to taka odleglosc bo bardzo chetnie bym wziela maluszka na DT-mam swojego pieska ktory ma roczek i dobrze by bylo jakby szczeniaczek mial wsparcie w mlodej krwi.Mam nadzieje,ze znajdziecie dla niego jak najszybciej domek.pozdrawiam. Czy to była poważna deklaracja ? Mały naprawdę BARDZO potrzebuje DT i to NATYCHMIAST :shake: Quote
Owieczka Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Podnoszę. Maluch musi do środy wyjść od Bazyliah :shake: A jesli sie nikt nie znajdzie żeby go wziąść na DT to co z nim zrobimy ?? :placz: Quote
auraa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 podnoszę małego. Teraz jest fatalny czas na nowe tymczasy. Święta i wyjazdy. Quote
Recommended Posts