Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O mateńko, nie wiedziałam o Bonuskowych kłopotach. Ostatnio mniej zaglądam...

Coś też mi się "potentegesowało" i nie dostaję żadnych powiadomień z dogo, pewnie coś znowu poprzestawiałam...

Trzymam kciuki chłopaku!

• Like 2
Posted

Niestety wieści są złe 😔 Wiadomość od Kasi:

"Byłam dzisiaj z Bonuskiem w innej klinice. Tak żeby sprawdzić jeszcze u innego lekarza. Rozsiany nowotwór na całej wątrobie i jednej nerce. Nic sensownego nie mogą mu tak naprawdę zaproponować oprócz tych leków wspierających, które juz dostaje. ☹️"

• Like 1
Posted
Dnia 26.08.2025 o 01:06, Aldrumka napisał:

O jej, biedak

On i Kasia - oboje biedni:(

Dnia 26.08.2025 o 08:10, Aska7 napisał:

Czyli leczenie paliatywne 😟

Niestety tak:(

Dnia 26.08.2025 o 08:24, Tola napisał:

Smutno 😥

Bardzo:(

Bardzo serdecznie dziękujemy mari23 za nieoczekiwaną wpłatę 100 zł na leczenie Bonuska ❤️ W tej chwili trzeba mu zapewnić maksimum komfortu.Ten czas, który mu został musi spędzić bez bólu.

• Like 2
Posted
Dnia 26.08.2025 o 00:16, Ewa Marta napisał:

Niestety wieści są złe 😔 Wiadomość od Kasi:

"Byłam dzisiaj z Bonuskiem w innej klinice. Tak żeby sprawdzić jeszcze u innego lekarza. Rozsiany nowotwór na całej wątrobie i jednej nerce. Nic sensownego nie mogą mu tak naprawdę zaproponować oprócz tych leków wspierających, które już dostaje. ☹️"

Kolejna zła wiadomość 😞 😞😞

Dnia 26.08.2025 o 10:23, Ewa Marta napisał:

On i Kasia - oboje biedni:(

Niestety tak:(

Bardzo:(

Bardzo serdecznie dziękujemy mari23 za nieoczekiwaną wpłatę 100 zł na leczenie Bonuska ❤️ W tej chwili trzeba mu zapewnić maksimum komfortu.Ten czas, który mu został musi spędzić bez bólu.

To najważniejsze, żeby bez bólu przeżył ten ostatni etap ❤️ postaram się cos jeszcze dorzucić, tylko tyle mogę dla "mojego" Bonuska zrobić 😞 

to dla mnie drugi pies, który w tej chwili... nie potrafię tego napisać!

Kasiu - przytulam całym sercem,oj, jak dobrze wiem, co czujesz....

Mam w domu owczarkę o cudownym charakterze, z nieoperacyjnym czerniakem na języku 😞 😞 😞dopiero rok minął, jak do mnie trafiła...

• Like 1
Posted
Dnia 27.08.2025 o 11:54, mari23 napisał:

Kolejna zła wiadomość 😞 😞😞

To najważniejsze, żeby bez bólu przeżył ten ostatni etap ❤️ postaram się cos jeszcze dorzucić, tylko tyle mogę dla "mojego" Bonuska zrobić 😞 

to dla mnie drugi pies, który w tej chwili... nie potrafię tego napisać!

Kasiu - przytulam całym sercem,oj, jak dobrze wiem, co czujesz....

Mam w domu owczarkę o cudownym charakterze, z nieoperacyjnym czerniakem na języku 😞 😞 😞dopiero rok minął, jak do mnie trafiła...

Marysiu kochana, nie wpłacaj więcej. Masz tyle swoich psiaków na utrzymaniu. Jakoś damy radę, Bonus musi mieć komfort w tej chwili.

• Like 1
Posted

Kasia była dzisiaj u kolejnego weta na USG. On jest specjalistą znacznie lepszym niż wetka, która badała Bonuska na początku. Niestety diagnoza straszna - to naczyniakomięsak - szybko rosnący złośliwy nowotwór. W tej chwili część guzów i ścianki wątroby pękły i krwawi, stąd tak słabe wyniki krwi. 

Wet zalecił eutanazję:( Bonusek został dzisiaj zabezpieczony przeciwbólowo i prawdopodobnie jutro Kasia pojedzie z nim do weta:( Podobno dzisiaj się ożywił, poszczekal nawet i chciał wyjść na dwór. Dlatego Kasia poprosila o ten jeden dzień, żeby się pożegnać.

Bardzo to smutne, niesprawiedliwe:( Bardzo współczuję Kasi, bo ona go pokochała. Rozmawiałyśmy dzisiaj i slyszałam jaka jest zdołowana:(

• Like 1
Posted

Straszne to Ewuniu, co piszesz 😢. Ja traktuję Bonuska jakby to w jakiejś części był i mój psiak, choć tak wirtualnie. Od czasu jak przeczytałam o jego problemach, martwię się o niego, a teraz moje serce jest zdruzgotane. Nie wiem co napisać, chciałoby się, żeby mógł jeszcze cieszyć się tą zieloną trawką pod łapkami, zapachami i dźwiękami tego świata, ale rozum podpowiada, że to byłoby straszne skazywać go na ból i cierpienie, które on, jak każdy pies byłby  ukrywał, o ile już tego nie robił...

• Like 1
Posted
Dnia 28.08.2025 o 17:11, Kate1 napisał:

Straszne to Ewuniu, co piszesz 😢. Ja traktuję Bonuska jakby to w jakiejś części był i mój psiak, choć tak wirtualnie. Od czasu jak przeczytałam o jego problemach, martwię się o niego, a teraz moje serce jest zdruzgotane. Nie wiem co napisać, chciałoby się, żeby mógł jeszcze cieszyć się tą zieloną trawką pod łapkami, zapachami i dźwiękami tego świata, ale rozum podpowiada, że to byłoby straszne skazywać go na ból i cierpienie, które on, jak każdy pies byłby  ukrywał, o ile już tego nie robił...

Mnie te wiadomości załamują. Dopiero odeszła Bajeczką, teraz Bonus. On nawet nie ukrywa gorszego samopoczucia. Ożywił się dzisiaj, a ostatnie dni jest markotny i słaby…

Posted

Wieści od Kasi Hej, przełożyłam jeszcze to na poniedziałek bo on mi sie jeszcze ustawia do jedzonka i do spacerków jak zwykle. Jest osłabiony, człapie powoli ale boleści nie ma bo jeszcze chce uczestniczyć w normalnym domowym  życiu.

• Like 5
Posted

Kasia jest najbliżej i najlepiej zna Bonuska. Mam nadzieję, że on dostaje środki przeciwbólowe bo w tym momencie jego komfort jest najważniejszy. 

• Like 2
Posted
Dnia 30.08.2025 o 10:54, Kate1 napisał:

Kasia jest najbliżej i najlepiej zna Bonuska. Mam nadzieję, że on dostaje środki przeciwbólowe bo w tym momencie jego komfort jest najważniejszy. 

Jest zabezpieczony przeciwbólowo. Dlatego nie odczuwa bólu. To się może w każdej chwili zmienić niestety☹️

Posted
Dnia 30.08.2025 o 10:10, Ewa Marta napisał:

Wieści od Kasi Hej, przełożyłam jeszcze to na poniedziałek bo on mi sie jeszcze ustawia do jedzonka i do spacerków jak zwykle. Jest osłabiony, człapie powoli ale boleści nie ma bo jeszcze chce uczestniczyć w normalnym domowym  życiu.

Jak ja to rozumiem.... 

• Like 1