Ewa Marta Posted August 22, 2025 Author Posted August 22, 2025 Kasia napisała, że na spacerze cos tam poniuchał, ale to nie ten sam chlopak, który biegał i myszkowal po lesie:( Martwię się bardzo o niego:( Quote
maarit Posted August 24, 2025 Posted August 24, 2025 O mateńko, nie wiedziałam o Bonuskowych kłopotach. Ostatnio mniej zaglądam... Coś też mi się "potentegesowało" i nie dostaję żadnych powiadomień z dogo, pewnie coś znowu poprzestawiałam... Trzymam kciuki chłopaku! 2 Quote
mari23 Posted August 25, 2025 Posted August 25, 2025 Dnia 18.08.2025 o 07:21, Aska7 napisał: Trzymam kciuki za Bonuska . I ja trzymam mocno 2 Quote
Ewa Marta Posted August 25, 2025 Author Posted August 25, 2025 Niestety wieści są złe Wiadomość od Kasi: "Byłam dzisiaj z Bonuskiem w innej klinice. Tak żeby sprawdzić jeszcze u innego lekarza. Rozsiany nowotwór na całej wątrobie i jednej nerce. Nic sensownego nie mogą mu tak naprawdę zaproponować oprócz tych leków wspierających, które juz dostaje. " 1 Quote
Ewa Marta Posted August 26, 2025 Author Posted August 26, 2025 Dnia 26.08.2025 o 01:06, Aldrumka napisał: O jej, biedak On i Kasia - oboje biedni:( Dnia 26.08.2025 o 08:10, Aska7 napisał: Czyli leczenie paliatywne Niestety tak:( Dnia 26.08.2025 o 08:24, Tola napisał: Smutno Bardzo:( Bardzo serdecznie dziękujemy mari23 za nieoczekiwaną wpłatę 100 zł na leczenie Bonuska W tej chwili trzeba mu zapewnić maksimum komfortu.Ten czas, który mu został musi spędzić bez bólu. 2 Quote
Kate1 Posted August 26, 2025 Posted August 26, 2025 Bonusku ... Tak mi przykro. Przytulam Cię wirtualnie, bo tylko tak mogę i Ciebie Kasiu też, Ty jesteś najbliżej. 1 Quote
Ewa Marta Posted August 27, 2025 Author Posted August 27, 2025 Chyba wolałabym brak wiadomości od tych obecnych:( Miałam zawsze takie poczucie, że Kasia nic nie pisze, więc u Bonusa wszystko dobrze:( Quote
mari23 Posted August 27, 2025 Posted August 27, 2025 Dnia 26.08.2025 o 00:16, Ewa Marta napisał: Niestety wieści są złe Wiadomość od Kasi: "Byłam dzisiaj z Bonuskiem w innej klinice. Tak żeby sprawdzić jeszcze u innego lekarza. Rozsiany nowotwór na całej wątrobie i jednej nerce. Nic sensownego nie mogą mu tak naprawdę zaproponować oprócz tych leków wspierających, które już dostaje. " Kolejna zła wiadomość Dnia 26.08.2025 o 10:23, Ewa Marta napisał: On i Kasia - oboje biedni:( Niestety tak:( Bardzo:( Bardzo serdecznie dziękujemy mari23 za nieoczekiwaną wpłatę 100 zł na leczenie Bonuska W tej chwili trzeba mu zapewnić maksimum komfortu.Ten czas, który mu został musi spędzić bez bólu. To najważniejsze, żeby bez bólu przeżył ten ostatni etap postaram się cos jeszcze dorzucić, tylko tyle mogę dla "mojego" Bonuska zrobić to dla mnie drugi pies, który w tej chwili... nie potrafię tego napisać! Kasiu - przytulam całym sercem,oj, jak dobrze wiem, co czujesz.... Mam w domu owczarkę o cudownym charakterze, z nieoperacyjnym czerniakem na języku dopiero rok minął, jak do mnie trafiła... 1 Quote
Ewa Marta Posted August 27, 2025 Author Posted August 27, 2025 Dnia 27.08.2025 o 11:54, mari23 napisał: Kolejna zła wiadomość To najważniejsze, żeby bez bólu przeżył ten ostatni etap postaram się cos jeszcze dorzucić, tylko tyle mogę dla "mojego" Bonuska zrobić to dla mnie drugi pies, który w tej chwili... nie potrafię tego napisać! Kasiu - przytulam całym sercem,oj, jak dobrze wiem, co czujesz.... Mam w domu owczarkę o cudownym charakterze, z nieoperacyjnym czerniakem na języku dopiero rok minął, jak do mnie trafiła... Marysiu kochana, nie wpłacaj więcej. Masz tyle swoich psiaków na utrzymaniu. Jakoś damy radę, Bonus musi mieć komfort w tej chwili. 1 Quote
Ewa Marta Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Kasia była dzisiaj u kolejnego weta na USG. On jest specjalistą znacznie lepszym niż wetka, która badała Bonuska na początku. Niestety diagnoza straszna - to naczyniakomięsak - szybko rosnący złośliwy nowotwór. W tej chwili część guzów i ścianki wątroby pękły i krwawi, stąd tak słabe wyniki krwi. Wet zalecił eutanazję:( Bonusek został dzisiaj zabezpieczony przeciwbólowo i prawdopodobnie jutro Kasia pojedzie z nim do weta:( Podobno dzisiaj się ożywił, poszczekal nawet i chciał wyjść na dwór. Dlatego Kasia poprosila o ten jeden dzień, żeby się pożegnać. Bardzo to smutne, niesprawiedliwe:( Bardzo współczuję Kasi, bo ona go pokochała. Rozmawiałyśmy dzisiaj i slyszałam jaka jest zdołowana:( 1 Quote
Kate1 Posted August 28, 2025 Posted August 28, 2025 Straszne to Ewuniu, co piszesz . Ja traktuję Bonuska jakby to w jakiejś części był i mój psiak, choć tak wirtualnie. Od czasu jak przeczytałam o jego problemach, martwię się o niego, a teraz moje serce jest zdruzgotane. Nie wiem co napisać, chciałoby się, żeby mógł jeszcze cieszyć się tą zieloną trawką pod łapkami, zapachami i dźwiękami tego świata, ale rozum podpowiada, że to byłoby straszne skazywać go na ból i cierpienie, które on, jak każdy pies byłby ukrywał, o ile już tego nie robił... 1 Quote
Ewa Marta Posted August 28, 2025 Author Posted August 28, 2025 Dnia 28.08.2025 o 17:11, Kate1 napisał: Straszne to Ewuniu, co piszesz . Ja traktuję Bonuska jakby to w jakiejś części był i mój psiak, choć tak wirtualnie. Od czasu jak przeczytałam o jego problemach, martwię się o niego, a teraz moje serce jest zdruzgotane. Nie wiem co napisać, chciałoby się, żeby mógł jeszcze cieszyć się tą zieloną trawką pod łapkami, zapachami i dźwiękami tego świata, ale rozum podpowiada, że to byłoby straszne skazywać go na ból i cierpienie, które on, jak każdy pies byłby ukrywał, o ile już tego nie robił... Mnie te wiadomości załamują. Dopiero odeszła Bajeczką, teraz Bonus. On nawet nie ukrywa gorszego samopoczucia. Ożywił się dzisiaj, a ostatnie dni jest markotny i słaby… Quote
Aldrumka Posted August 29, 2025 Posted August 29, 2025 Bardzo szybko to paskudztwo czyni spustoszenie - przerażająco Bardzo, bardzo smutno 1 Quote
Ewa Marta Posted August 30, 2025 Author Posted August 30, 2025 Wieści od Kasi : Hej, przełożyłam jeszcze to na poniedziałek bo on mi sie jeszcze ustawia do jedzonka i do spacerków jak zwykle. Jest osłabiony, człapie powoli ale boleści nie ma bo jeszcze chce uczestniczyć w normalnym domowym życiu. 5 Quote
Kate1 Posted August 30, 2025 Posted August 30, 2025 Kasia jest najbliżej i najlepiej zna Bonuska. Mam nadzieję, że on dostaje środki przeciwbólowe bo w tym momencie jego komfort jest najważniejszy. 2 Quote
Ewa Marta Posted August 30, 2025 Author Posted August 30, 2025 Dnia 30.08.2025 o 10:54, Kate1 napisał: Kasia jest najbliżej i najlepiej zna Bonuska. Mam nadzieję, że on dostaje środki przeciwbólowe bo w tym momencie jego komfort jest najważniejszy. Jest zabezpieczony przeciwbólowo. Dlatego nie odczuwa bólu. To się może w każdej chwili zmienić niestety Quote
Aldrumka Posted August 30, 2025 Posted August 30, 2025 Dnia 30.08.2025 o 10:10, Ewa Marta napisał: Wieści od Kasi : Hej, przełożyłam jeszcze to na poniedziałek bo on mi sie jeszcze ustawia do jedzonka i do spacerków jak zwykle. Jest osłabiony, człapie powoli ale boleści nie ma bo jeszcze chce uczestniczyć w normalnym domowym życiu. Jak ja to rozumiem.... 1 Quote
Ewa Marta Posted August 30, 2025 Author Posted August 30, 2025 Dnia 30.08.2025 o 20:51, Aldrumka napisał: Jak ja to rozumiem.... no właśnie Quote
Recommended Posts