Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj wczesnym popołudniem wybraliśmy się z Kędziorem na spacer-a właściwie przejażdżkę.Mieliśmy jechać do parku,gdzie psiak wreszcie mógłby się wyszaleć.

Na miejsce nie dotarliśmy,bo..zapalił się nam samochód.
Centrum miasta,korek..na szczęście mieliśmy gaśnicę.
Wyskoczyłam z Kędziorem z auta, Jarek zaczął gasić.Pełno dymu,gapie.
Na szczęście nic nam się nie stało-auto za to zostało odstawione do mechanika i czeka nas spory wydatek.

Dobrą godzinę stałam z psem przed autem,podchodzili ludzie,dzieci.
W pewnej chwili Kędziorowi chyba zaczęła przeszkadzać publika i zaczął szczególnie ujadać na jakiegoś chłopca.Komendy na przywołanie do porządku nie działały,więc po raz pierwszy postanowiłam posłuchać mojego weta:"otwartą dłonią szturchnij psa w kufę; to nie ma zaboleć-ma odwrócić uwagę".I zrobiłam to.Pies oderwał się od ujadania i zaczął reagować na to co mówię.
I nagle wyskoczyła na mnie jakaś kobieta/dziewczyna starsza ode mnie może o parę lat/ z okrzykami co robię i że grozi mi kara więzienia do lat 3 za znęcanie się nad psem/tu padła ustawa ochrony środowiska-wynikła chyba z nadgorliwości/.Doznałam szoku.Pies spojrzał i nie wiedział o co chodzi.
Zrobiono ze mnie kata i potwora.

Jak w inny sposób w takiej sytuacji zareagować-jak oderwać psa?
Nie mam zamiaru po raz kolejny,gdy zdarzy się taka sytuacja-wysłuchiwać jak złym jestem człowiekiem..:-(

Posted

W takiej sytuacji jest dla mnie jedna odpowiedź: jeśli ktoś nie wie co znaczy słowo "znęcanie się" niech lepiej go nie używa, bo na publiczne zniesławianie też jest odpowiedni paragraf.