Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Moja roczna suczka miała wykonaną sterylizację 6 dni temu. W pierwszych dwóch dniach była spokojna, przestrzegaliśmy wszystkich zaleceń lekarza dotyczących karmienia itd. Sprawdzaliśmy ranę, również do tej pory nie widać komplikacji. Po dwóch dniach wróciła jej energia i zachowywała się jak wcześniej przed zabiegiem. Jednak od wczoraj stan zwierzątka się pogorszył, zwymiotowała i rzadko się wypróżnia, co gorsze nie chce jeść a pije tylko w niewielkich ilościach. Dzisiaj cały dzień leży i nie ma sił aby wstać. Rana nadal jest ok, ale czy możliwe że dostała jakiegoś zakażenia? 

Posted
Przed chwilą, Alex123 napisał:

Witam. Moja roczna suczka miała wykonaną sterylizację 6 dni temu. W pierwszych dwóch dniach była spokojna, przestrzegaliśmy wszystkich zaleceń lekarza dotyczących karmienia itd. Sprawdzaliśmy ranę, również do tej pory nie widać komplikacji. Po dwóch dniach wróciła jej energia i zachowywała się jak wcześniej przed zabiegiem. Jednak od wczoraj stan zwierzątka się pogorszył, zwymiotowała i rzadko się wypróżnia, co gorsze nie chce jeść a pije tylko w niewielkich ilościach. Dzisiaj cały dzień leży i nie ma sił aby wstać. Rana nadal jest ok, ale czy możliwe że dostała jakiegoś zakażenia? 

Dodam, że wczoraj rozmawialiśmy z weterynarzem i zalecił nam żeby ją przegłodzić, bo mogła się zatruć, ale czy po zatruciu byłaby w takim stanie, że nie ma chęci wstać? Jutro wybieramy się na wizytę

Posted
14 minut temu, Alex123 napisał:

Jutro wybieramy się na wizytę

Jutro więc wszystko sie wyjaśni...mam nadzieję,że to nic groźnego.Poprosiłabym o sprawdzenie,czy nie zakaził ją kleszcz (babeszjoza).

Zatrucie może powodowac bardzo burzliwe objawy,ale nie sądzę,żebys nie miał/a  podejrzeń czym mogłaby się 'zatruć'...

Powikłania po sterylce 6 dni po  zabiegu są mozliwe,ale mało prawdopodobne.

Daj znać co z Sunią,trzymam kciuki!