Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ano ta raza sie nasze meteorologi nie pomylily !!!!
wczoraj padal snieg z deszczem ale nic bialego sie nie utryzmalo za to teraz mamy prawdziwy mroz , woda psom, kurom itd, stawki, stawy pozamarzaly ale co dla mnie najwazniejsze mamy tez w koncu SLONCE i mnie bardzo to cieszy , jestem w stanie ten wiatr i to zimna wytrzymac byle swiecilo.

a ze zima idzie ,,, no kiedys musi nadejsc a ja zaczac sezon narciarski, juz za chwile jade na urlop , jade se poszusowac, zostawic wsio i poszalec na stokach a potem steskniona wrocic i znowu cieszyc sie swoim wszystkim!!!

dzis mnie sie duzo lepiej zrobilo i sie poprostu ciesze

Posted

Fides79 napisał(a):
u mnie też się biało zrobiło i zero na termometrze, rozpoczęłam sezon czapkowy :roll:

kurde dopiero teraz? Ty to twarda jesteś.
Ja najcięższy sprzęt - to jest najgrubszy płaszcz i czapę wyciągnęłam już około miesiąca temu !!!! ;)

Posted

eria napisał(a):
kurde dopiero teraz? Ty to twarda jesteś.
Ja najcięższy sprzęt - to jest najgrubszy płaszcz i czapę wyciągnęłam już około miesiąca temu !!!! ;)

Aniu to co Ty będziesz nosić jak będzie temperatura około -15 ??

Posted

Pada pierwszy zostajacy snieg i bialo sie zrobilo, wiec Nikusia tak energia rozniosla, ze poszedl sobie na prywatny spacer zupelnie innym szlakiem!!!
oczywista pod koniec mojej zwyklej trasy dobil do nas po naszych sladach i spokojnie siadl zdyszany przy nodze bym go mogla bez problemow zapiac na smycz/
To jest maupiszon nad mapiszonami ale wech ma niezawodny!

dziura przez ktora sobie zrobil prywatna furtke juz zatkana.

Posted

eria
Trzy grube swetry pod spodem.
Nienawidzę zimy

ja też nie cierpię tej pory roku, a szczególnie miejskiej taplaniny związanej z błotem pośniegowym :shake: i nie cierpię jak mi marzną stópki i dłonie :roll:

Tekla64
...wiec Nikusia tak energia rozniosla, ze poszedl sobie na prywatny spacer zupelnie innym szlakiem!!!...

a to spryciarz :evil_lol:

Posted

W Szczecinie dzis mróz i słonce ;) więc jasno jest ale zimno niemiłosiernie. A ja na wybiegi jeżdżę w leginsach i dwóch parach dresów i w dwóch bluzach i kurtce (jednej:P) dwóch parach skarpet i jednej wełnianej, i własnie się zastanawiam co ja zrobie jak jeszcze zimniej bedzie... chyba musze sobie jakies duże spodnie kupić coby pod nimi upchać to wszystko :D
Pozdrawiamy słonecznie;)

Posted

a moze sprobujecie zamiast na cebulke to se spodnie i kurteczke narciarska sprawic, na lodowcu super zadaje rgzamin wiec moze i zmarzlakom pomoze?
a teraz sa rozne rozniste bardzo gustowne i wedle mnie praktyczne [ zeszlej zimy sama starych spodni uzywalam do prac gospodarskch] ,a poza tym sa tez termospodnie i zupelnie wystarczaly zeszlej zimy na bycie na zewnatrz.
kazdy ma swoj eposo na zime ja ja polubilam na nowo!!!!
i mam taka sama radoche jak moje psy .

Posted

Tekla wzruszająco napisałaś o Borysie. Ale tak jak moje przedmówczynie absolutnie nie zgodzę się z tym, że go zawiodłaś. Dałaś mu ogrom, a on bierze ile jest w stanie. Niestety pewnych traum i śladów w psychice nie da się zatrzeć choćby się bardzo chciało.
U mnie też zimowo, lekki mróz, rano pięknie oszronione trawy i drzewa. Plus że obeschło błoto w polach i lepiej się spaceruje. Trzeba psychikę przygotować na zimę. Ja akurat zimę lubię choć w mieście nie jest to nic fajnego. Ale że mieszkamy właściwie poza miastem to tu zawsze ładniej, biało i nie ma tego błocka co w mieście na ulicach. A zmarzlakom polecam ciuchy z tego sklepu - w ubiegłą zimę kupiłam te ocieplane spodnie http://ipo-sklep.pl/index.php?p852,spodnie-nieprzemakalne-ocieplane-sc-kod-sc-11 i nic lepszego nie mogło mi się trafić. Super sprawa bo ciepło i nie przemakają, a jak psy uświnią to gąbką się przetrze i czyste.

Posted

Czesć kochanie ;-)
doczlapałam sie wreszcie do Ciebie...czytam tu o jakowych rozterkach Twoich ...nie bede sie tu rozpisywac powiem tylko zes WIELKIE SERCE i basta ...;-)

A widoki masz ......zaje2biste ...nic nowego pewnie nie napisałam ale wybacz...mało ostatnio uzywalam szarych komórek hihihii

Co do gatek narciarskich to ja mam takowe ..jak juz faktycznie zimnica to zakladam getry termoizolujace i wlasnie narciary ...i moge zasuwac aż sie moim kudłom w doopki zrobi zimno i chcą do domku hihihihihi

buziammmmmmmmmmmm!!!

Posted

ja mam jakies wlasnie termo-spodnie ze zwyklego lidla i tez sobie je chwale i nie nosze pod nie w zasadzie poza skarpetami nic innego ajesli to bardzo rzadko ale fakt ulatwiaja zycie z psami w zimne , mokre i wietrzne dni
a na bardzo zimen mam wlasnie jakies stare narciarskie.

dziewczyny ja nie jestem zalamana ale serdecczne dzieki za dobre slowa, ino wiem ze nie wszystko tak naprawde dla niego potrafie zrobic, porazek tak w ogole troche przezylam wiec wiem ze po kazdej trza sie podniesc
Borys tak naprawde ma momenty gdzie jest szczesliwy i coraz czesciej sie odwaza na calkiem samodzielne czyny[ z niektorych nie jestem zadowolona bo sa zbyt niebezpieczne ]ale skoro ma z tego radoche i na razie daje se rade to jest dobrze, tak naprawde to najwazneijsze ze Borys regularnie zaczal jadac[bo nie zawsze tak bylo] teraz codziennie je, czasem mniej czasem wiecej ale je i je wszystko!!!!

kiedys sie zawezme i opisze mego autyste Wacka co to go juz z nami nie ma, to byl model pokrecony ale za to bardzo szczesliwy!!!!

Posted

a teraz bedzie sesja mego pierworodnego wnuka

" class="ipsImage" alt="">

Posted

malinki, ostatnie co to ich kury nie pozarly