Tekla64 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 " class="ipsImage" alt=""> bardzo lubie kopiowane uszy i jakbym sie uparla to na tym zdjeciu mam sznupa ze stojacymi uszami " class="ipsImage" alt=""> troche gospdarstwa kurzego " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
sota36 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Boziu - Ty mas zZoo - u mnie skromniutko 2 psy, 2 papugi, 1 krolik, 2 konie pod opieka ( byly - teraz sa na emeryturze) , ale marze o fryzie - zreszta tam na mojej wsi, gdzie przeprowadzam sie latem z psami - maz dojezdzajacy jest - jest hodowla fryzow - i tam se tak troszke pobywam. Quote
sota36 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Bede wiejska nauczycielka z fryzem!!!! Daj Boziu! daj! Quote
Tekla64 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> a tak wygladaly dzis moje piekne begonie " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> wygladaly bo juz zostaly ino bulwy w skrzyneczce i scha w przedpokoju a tu moje psy na strazy " class="ipsImage" alt=""> Quote
Tekla64 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 hm bedziemy miec na co pokrzyczec czy nie bardzo???? " class="ipsImage" alt=""> a moze stad lepiej bedzie widac? " class="ipsImage" alt=""> zawsze to oczy wyzej i moze sie pomyla i wezma mnie za olbrzyma? " class="ipsImage" alt=""> eehh chyba se poszli w inna strone:shake: " class="ipsImage" alt=""> ;) Quote
sota36 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Chyba trza nalot na Ciebie zrobic dogomaniacki:) by te cuda zobaczyc!!! Quote
Tekla64 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Sota co do nalotu tom otwarta! co do zoo , juz nie , kiedys mialam troche roznistych ptakow od kanarkow, zeberek, roselli ,amazonki niebieskoczolej, mialam tyz piec wlasnych koni ale to za ciezko dla mnie samej, dlatego sa daniele, no i mialam piekne rybki w dwoch oczkach ale te tyz niestety jakos po latach uzywania srodka pewnej wiosny sie potruly i czekam na wene [i kase] by zmodyfikowac i zahodowac nowe. a ja jestem poprostu drobnym rolnikiem-hodowca no to troche inwentarza mam sila rzeczy. a tobie zycze spelnienia marzen, fryz to jest cos!!! ino nie bardzo powinien sam stac [zaden kon] a juz kiedys komus pisalam ze znalam ludkow co mieli konia i koze i kun nie szedl w teren jesli koza nie szla z nimi hihihi ale to ewenementy, nasze chodzily razem i pojedynczo. Quote
sota36 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Fakt - fryz to fryz:) Do tej pory mialam wielkopolaka i slazaka i czasem SP. Kocham wielkopolaki - ale co fryz, to fryz, tylko ta kasa.... Quote
sota36 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Aaaa - no fakt - uzylam skrotu - ja mysle o 2 koniach- juz mam miejsce do przerobienia na cudowne ogromne boksy!!!! Quote
NATKA Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 To na początek wszystkiej naj naj dla Nikusia Dwulatka :BIG: Kurki domek mają wypaśny, ogólnie kurki same w sobie są urocze, fajne jarzębiate umaszczenie mają czy jak to się u kur mówi ;) A Dona to by się dogadała z Aresem w kwestii jedzenia, ten mój hrabia też na leżąco preferuje posiłki spożywać hi hi :evil_lol: Quote
zuzolandia Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 http://images8.fotosik.pl/495/8454ae2fdc737ff1med.jpg oooo patrzcie go PAN NA WŁOŚCIACH hihihihi moje bidne też kwiatki popadały buuuuuuuuuuuu.........cholira nie zdazylam okryc klonów jakponskich com je w tym roku posadziła mam nadzieje ze mi nie zmarzły bo sie załamie ......... buzianki;-) Quote
eria Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Jolcia to bierymy Zuzola i robimy nalot na Ownice !!!!!!!!! Quote
sota36 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='eria']Jolcia to bierymy Zuzola i robimy nalot na Ownice !!!!!!!!![/QUOTE] Niom wiec: Foxi, Zuzolinda z Fruziolinda, G(l)utek i Buffy do Ownic. Anula- Teklunia sie przerazi!!!!! nie wpusci nas!!! Quote
Tekla64 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 lece spawac bramy! :diabloti: mowta ino kiedy:razz: sama ciekawa jestem jak Dona na taki zlot futrow zareaguje ? i moze byc fajowo:evil_lol: Quote
sota36 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Tekla64']lece spawac bramy! :diabloti: mowta ino kiedy:razz: sama ciekawa jestem jak Dona na taki zlot futrow zareaguje ? i moze byc fajowo:evil_lol:[/QUOTE] No my tez ciekawi...kto przezyje:)))) Quote
eria Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='sota36']No my tez ciekawi...kto przezyje:))))[/QUOTE] :diabloti::diabloti::diabloti: [quote name='Tekla64']lece spawac bramy! :diabloti: [/QUOTE] :roflt::roflt::roflt: Quote
Tekla64 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 deer Gustawus ma areszt i siedzi w kojcu , on jeden ma jajcy i jak juz pisalam odbija mu totalnie na starosc, chyba jednak nie tylko panowie maja" kryzys wieku sredniego". zreszta patrzac na jego ojca wlasnie sie potwierdza regula, Mefisto zginal 2,5 roku temu wlasnie na babach razem z Wackem [ ale temu nie odbijalo, on taki byl od poczatku "autysta"znaczy mowie o Wacku] bo Mefisto dopiero pod koniec sie taki idiota zrobil ,zupelnie jak teraz Gustaw swiruje , no i z tego powodu siedzi i drze ryja na rozne sposoby w kojcu, nie je , nie pije ale zyje!!!! i ma sie calkiem dobrze . przeczekamy i odtuczymy , krzywda mu sie nie stanie, to twardy pies. Quote
weszka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Kurki mają wypasiony domek. Fajnie że masz swoje jajusia. Ja muszę chodzić i szukać wolnowybiegowych 1 albo eko 0 bo innych nie jem ;) Całe szczęście w sklepie koło mnie już cały czas są 1 więc mam blisko. Ale jak wezmę sobie czasem od sąsiadki znajomych takie prawdziwe wiejskie jajusia to jednak jest wspaniałość i co innego niż sklepowe. A propos jedzenia Dony na leżąco to może jej po prostu niewygodnie? Może postaw jej miskę na jakimś taboreciku albo kup takie na stojaku? Zresztą to zdrowiej dla duzych psów jak jedzą z wysokości. Quote
Tekla64 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 moja przyjaciolka jak jest u mnie i bierze ode mnie jajka[ a nie za czesto bywa u mnie z powodu odleglosci] to ma je TYLKO na kogielmogiel i do niczego wiecej nie uzywa ich. fakt ja tez mysle ,ze takie od paru kur i to nie na sprzedaz hodowanych , jajka sa zupelnie inne a twierdze nawet ze bardziej "tresciwe". Moze masz racje Weszko i sprawde czy jej bedzie bardziej pasowalo wyzej postawione zarelko, ale ona tak "energicznie" zreze miska najczesciej lata po kuchni. Tokio tez sie kladla do jedzenia Quote
taxelina Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Tekla64 napisał(a):deer Gustawus ma areszt i siedzi w kojcu , on jeden ma jajcy i jak juz pisalam odbija mu totalnie na starosc, chyba jednak nie tylko panowie maja" kryzys wieku sredniego". zreszta patrzac na jego ojca wlasnie sie potwierdza regula, Mefisto zginal 2,5 roku temu wlasnie na babach razem z Wackem [ ale temu nie odbijalo, on taki byl od poczatku "autysta"znaczy mowie o Wacku] bo Mefisto dopiero pod koniec sie taki idiota zrobil ,zupelnie jak teraz Gustaw swiruje , no i z tego powodu siedzi i drze ryja na rozne sposoby w kojcu, nie je , nie pije ale zyje!!!! i ma sie calkiem dobrze . przeczekamy i odtuczymy , krzywda mu sie nie stanie, to twardy pies. No to musicie poczekac, ale glaski dla niego bo jamnisie to moja ukochana rasa :loveu: Quote
Doginka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ale nagadałyście przez ten czas jak mnie nie było:crazyeye: przebrnęłam przez wszystkie posty, ale zapamiętałam najbardziej ten kogel mogel z jajusiek własnego howu - pychotka:eating: Quote
zuzolandia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 oooooooooooooooo a gdzie wywialo gospodynie??? Kochana nie bój sie nie zdemolujemy Ci gospodarstwa jakby cuś hihihihih Quote
Saththa Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ah z tym nagadaniem to się zgadzam ;) z 10 stron miałam do nadrobienia :) W między czasie spacer z psem jedzenie papierosek płatki ale już skończyłam ;) Ahh jak ja zazdroszczę Ci tej sfory... I tych jajek a jajek to już w ogóle :) Pozdrawiam i przesyłam głaski ;) Quote
eria Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Fotki od Tekli z Nikona jej przyjaciółki :) wstawiam ja hihihihi Quote
Recommended Posts