Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a witam niedzielnie

u nas pogoda calkiem oki, troche slonca mamy ale i chmur sporo
na razie spod matki Championa wygladaja dwa czarnozolte kurczaczki tylko! buuu
ale czekam dalej a i na twoje zdjecia tyz czekam a moze cos dzis i swego zrobie?!
milego dnia wszystkim

Posted

u nas bylo calkiem przyjemnie ale nestety zadnego czasu na zdjecia a szkoda, Nikus wywalil takiego dzwona goniac sie z Dona jak jak na stoku czasm odwalam hihihi szkoda ze tego nie zlapalam

Posted

A w Wawce słonko świeci od 3 dni:lol:
A qrkom jak już rosną piórka zamiast puchu mówimy dziękuję:lol: Brrrr, mam straszną fobię jeśli chodzi o pióra:scared:

Posted

witam
a dzis tylko troche ale za to Borys bedzie dla przypomnienia

" class="ipsImage" alt="">

Posted

tyz tak wlasnie se pomyslalam
i wstawilam te pare co dal se zrobic , bo oczywista potem dal noge i juz do wieczora nie wychodzil z malego podworka hihihi

Posted

pochmurno choc z samego ranka jakies niemrawe sloneczko probowalo sie przebic ale treaz zakryte w calosci, choc cieplej sie zrobilo w porownaniu do poprzednich dni.
zdjec zadnych bo brak pogody i czasu jakos malo a kuraki male lataja na zewnatrz na ktore zawziecie poluje Gustaw wiec malo wyjsc sie psiskom zrobilo niestety .
z tych 10 jajcow mam dwa czarno- zolte kuraczki ino ale co zrobic czasem i tak bywa.
milego dzionka wam zycze

Posted

z jakiegos powodu sie nie wykluly niestety
po sprawdezeniu sie okazalo ze bylyby jeszcze trzy duze kurczakii jeden liliputek ale jakos i dlaczegos sie nie wykluly.
wies madra ale nie bardzo mi umie powiedziec dlaczego, tak samo jak nie potrafili powiedziec ile kura siedzi na jajkach[ w necie tyz nie znalazlam ale to nic dziwnego wiedzac jak to ja sie umiem poslugiwac netem hihihi] najciekawsza odpowiedzia bylo < az sie wykluja> no moje sie nie wykluly

Posted

zimno , zimno pochmurno, pada , makabra!!!!!!
moja bidna magnolia chyba nie rozkwitnie tak do konca , nawet tulipany jeszcze mam i sa jeszcze w paczkach , niebywale o tej porze roku.piwonie stoja w paczkach i wypatruja slonca co go wcale nie ma.
w czwartek moja Championka stracila 5 swoich dzieci, paskudne sroki zwietrzyly latwy lup a ze ona niedoswiadczona to i maluchi rozpelzniete po calosci a to obrony nie ulatwia niestety . tarez juz pilnuje ich jak nalezy i chowa sie pod swierkami by z powietrza nie bylo jej widac, mamuska Championa czekala az jej dwa maluchi podrosna i dopiero teraz wyprowadza je z zagrody ale na krotko . szkoda ze az tak bolesna jest nauka zycia i bycia rodzicem !
psika maja sie calkiem nie zle ale zdjec nie chce mi sie robic w tak pasudna pogode

Posted

jooo
one nawet by skrupulatnie rozkaz wypelnily ,ale nie jestem pewna czy choc te 7 by przetrwalo hihihi, one jeszcze wilkiem patrza na maluchi ,jak na wszystko nowe u nas.
kurow duzych by bronily , choc by tym ze poganialyby ale maluchi moglyby w paszczach zwlaszcza Gustawowych skonczyc bo un az sie trzesie i hipnotyzuje je wzrokiem przez siatke coby podeszly na gryza, ale maluchi nie sa az takie gupie i wiedza co im grozi od wujka jamnika.

Posted

u nas tez leje leje i leje......i podtapia wszystkoo....moj biedny ogródek ...i moje kffiatki ....wszystko marnieje w oczach ..i tylko trawa rośnie jak goopia ......

buziam i mykam szlafen ;-)

Posted

witam serdecznie i zapraszam czesciej !!!
ale zazdroscic to ..... eee mam teren mam troche krzakow i malo checi do roboty zwlaszcza w taka pogode ale fakt lubie ten moj nieuporzadkowany kawalek zieleni bo szumnie ogrodem to ciezko nazwac , mam takie moje ulubione krzaczki, przekonalam sie do kwatkow i tyz ich troche mam ale jestem totalnym laikiem i chyba malo glowy w tym jest zupelnie inaczej jak w prawdziwych ogrodach hihihi
za to odczytuje to jako komplement i bardzo dziekuje

Posted

Ty się Tekla nie martw, że nieuporządkowany ogród masz - kffffffiatki sum - sum:multi: Więc ogród jest prawdziwy:lol:
Ja nie mam w ogródku żadnych kwiatków oprócz trawy - no mam koniczynę i mlecze:roflt:

Posted

a se powstawiam teraz moje kuraczki, a co

to sa te dwa od dropiatej