malawaszka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 wow! dzięcioł cudo!!!! nie wiedziałam, ze mamy takie :oops: http://images8.fotosik.pl/201/c502c10a1028b68emed.jpg a to co? też chyba jakiś rarytasik co? Quote
zerduszko Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Doginka napisał(a):A ten ptak to czasem nie uwięziony w gatkach TZa?:lol: Szalona kobieto.... prawie się udusiłam. Quote
taxelina Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 http://images8.fotosik.pl/194/b18c962f7bc6390cmed.jpg oo juz masz bazie kotki na drzewach hahaha Quote
Tekla64 Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 deer -1987 jak tylko sloneczko przygrzeje to takie mi sie na krzewach pojawiaja. co do ptakow to juz wspolnymi silami z Eria znalazlysmy co to sie u mnie stoluje ten wiekszy brunatny to pani kosowa, ten tak pieknie ubarwiony a wiekszy to grubodziob, sa tez wroble zwykle i mazurki, sa sikory i to wiele bo do zwyklych i modre i ubogie ,jest zielony dzwoniec,sa zieby i rodzime i te zimujace jery[ta co padla bidna] no ale jeszcze zobaczymy co sie zalapie na moje zarelko w ptasiej stolowce. a Gustaw mnie wpienia juz dokladnie!!!!! uparciuch Quote
weszka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Wielki ruch w ptasiej stołówce :) A dzięcioł rzeczywiście przepiękny! Jak na obrazkach w atlasie zwierząt ;) Quote
marako Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ja zrobiłam w tym roku 2 karmniki, zakupiłam ziarno i słonecznik, ale niestety nikt mnie nie odwiedza. Nawet próbowałam wysypywać ścieżki prowadzące do karmnika z miejsc, gdzie czasem widziałam zabłąkanego ptaka. Zazdroszczę widoków stołującej się hałastry. Dużo u nas drapieżnych ptaków, dużych, więc może dlatego nie widać innych. Albo nie lubią już nas (w ubiegłym roku bywały, a jesienią często skubały niedokładnie wyczyszczone z jądra łupki po orzechach, które gromadziliśmy na tarasie przed spalenkem w ognisku). Quote
Tekla64 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 nie wierze ze nie ma u was sikor ?! wywiesilas sloninke???? one powinny sciagnac reszte i tylko cierpliwie czekac, zleca sie w koncu bo ciezka dla nich ta zima, gleboki snieg i mroz wiec znajda droge w koncu do zarelka. Moje stolowkowicze od switu okupuja krzewy i drzewa z wielka wrzawa i teraz juz nie nastarczme z zarciem ,zbankrutuje hihihi ale co insze mnie dzis wpienilo, na wsi rozniste ludzie sa i rozniste psy, mamtakiego jednego czleczka co to ma zawsze psisko latajace po wsi i polach i zrace inne psy przy cieczkach[normalka na wsi] ale od mometu jak zginely Mefisto i Wacek naparlam sie na czleczka i troche mandatow naplacil ale to go niczego nie nauczylo i kolejny pies se lata po wsi i zre sie dalej{Gustaw} no i dzis sie mairka przebrala w srodku wsi na wjezdzie obok mnie zazarly te psy sarenke a kraza juz od dawna w kolo moich danieli, a dobiera se zawsze luzne mniejsze psiny wiejskie i taka sfora 4 -5 lata se po polach i wsi dniami i nocami, dzis sie zajeli tym i mysliwi i policjanci ,dostal znowu mandat i nakaz likwidacji psa a przy nastepnych jesli beda znowu skargi to bedzie sprawa u prokuratora , mam nadzieje ze znowu na jakis czas bedzie choc troche spokoju. Jak dotrzec do ludzi tego typu nie mam pojecia Quote
Tekla64 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 a tak se odpoczywaly dzis me sznaucery po rannym spacerze w swiezym bialym puchu Quote
Tekla64 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 no i teraz sa juz wszystkie sznupki w jednym miejscu a kazdy ma swoje!!!! Quote
Doginka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ale fajnie te sznupki razem wyglądają w psiej sypialni:lol: A padniętego ptaszka szkoda:-( Quote
eria Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 http://images8.fotosik.pl/205/799c8f7cf59898c5med.jpg hahahaha rewelka !!! :D świetnie wyglądają w tych fotelach ! Quote
M&S Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hello :) cudne http://images8.fotosik.pl/205/b8d3e13cd02349ecmed.jpg Quote
weszka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Cudne fotelowe towarzystwo :) Niestety wsiowa mentalność jest koszmarna. Ale co to znaczy że dostał nakaz likwidacji psa? Zabrzmiało dość ostatecznie... oczywiście winę za ludzką głupotę poniesie pies :( Quote
Tekla64 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 no niestety wlasnie zawsze u niego pies ponosi konsekwencje ,samoobrony,samowyzywienia i samozachowawczego instynktu, nie dopytywalam sie policji co konkretnie ma sie stac z psem, bardziej mnie interesowalo jak maja zamiar zapobiec by nie nastal nastepny, bo zawsze zaraz po"stracie" byl nastepny i jak jest szczeniakiem to jeszcze jakos jest ale jak tylko dojrzeje musi w wiekszosci zadbac sam o siebie. niestety to nie jest odosobniony wypadek a nie ma z kim gadac. dla mnie zaczyna byc to grozne bo stworzyl sobie wlasna sfore i zaczal na zywca polowac na plowa zwierzyne i inne psy. nie mam pojecia jak dotrzec by choc troche sie zmienilo bo ..... nie ma z kim i nie ma tematu Quote
Tekla64 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Witam dzis sloneczka wcale u nas nie bylo ino na sam koniec sie tak pieknie pokazalo!!!! wiem ze moje zdjecia sa kiepski i nie dalo sie tak w calosci pokazac tej ogromnej szarosci a na jej tle ten okragly czerwony krazek. " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
M&S Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 śliczne :) http://images8.fotosik.pl/211/fd95f816120775bdmed.jpg A. Quote
Tekla64 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> szkoda ze nie umiem takich zdjec robic coby naprawde bylo widac na zdjeciu to co ja widzialam na zywo!!!! Quote
Tekla64 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 witaj Maks i Spark!!!! dawno cie nie bylo a ciebie juz idzie znalezc ???? bo wiesz ze ja malo kumata i musze miec latwo i dla mnie prosto hihihi!!!!! Quote
Tekla64 Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 witaj Maks i Spark!!!! dawno cie nie bylo a ciebie juz idzie znalezc ???? bo wiesz ze ja malo kumata i musze miec latwo i dla mnie prosto hihihi!!!!! :crazyeye:;) Quote
M&S Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Tekla64 napisał(a):witaj Maks i Spark!!!! dawno cie nie bylo a ciebie juz idzie znalezc ???? bo wiesz ze ja malo kumata i musze miec latwo i dla mnie prosto hihihi!!!!! :crazyeye:;) ...Hm, przez subskrybowane tematy, bo baner nipodlinkowany A. Quote
Tekla64 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 dzisiaj troche sloneczka, zamglonego i niepewnego ale jednak sloneczka , wiec mam troche zdjec " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
M&S Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 ale przystojniacha :) http://images8.fotosik.pl/212/f253ac80f58e4c6emed.jpg A. Quote
Recommended Posts