Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer -1987 jak tylko sloneczko przygrzeje to takie mi sie na krzewach pojawiaja.

co do ptakow to juz wspolnymi silami z Eria znalazlysmy co to sie u mnie stoluje
ten wiekszy brunatny to pani kosowa, ten tak pieknie ubarwiony a wiekszy to grubodziob, sa tez wroble zwykle i mazurki, sa sikory i to wiele bo do zwyklych i modre i ubogie ,jest zielony dzwoniec,sa zieby i rodzime i te zimujace jery[ta co padla bidna] no ale jeszcze zobaczymy co sie zalapie na moje zarelko w ptasiej stolowce.

a Gustaw mnie wpienia juz dokladnie!!!!! uparciuch

Posted

Ja zrobiłam w tym roku 2 karmniki, zakupiłam ziarno i słonecznik, ale niestety nikt mnie nie odwiedza. Nawet próbowałam wysypywać ścieżki prowadzące do karmnika z miejsc, gdzie czasem widziałam zabłąkanego ptaka. Zazdroszczę widoków stołującej się hałastry.
Dużo u nas drapieżnych ptaków, dużych, więc może dlatego nie widać innych. Albo nie lubią już nas (w ubiegłym roku bywały, a jesienią często skubały niedokładnie wyczyszczone z jądra łupki po orzechach, które gromadziliśmy na tarasie przed spalenkem w ognisku).

Posted

nie wierze ze nie ma u was sikor ?! wywiesilas sloninke???? one powinny sciagnac reszte i tylko cierpliwie czekac, zleca sie w koncu bo ciezka dla nich ta zima, gleboki snieg i mroz wiec znajda droge w koncu do zarelka. Moje stolowkowicze od switu okupuja krzewy i drzewa z wielka wrzawa i teraz juz nie nastarczme z zarciem ,zbankrutuje hihihi

ale co insze mnie dzis wpienilo, na wsi rozniste ludzie sa i rozniste psy, mamtakiego jednego czleczka co to ma zawsze psisko latajace po wsi i polach i zrace inne psy przy cieczkach[normalka na wsi] ale od mometu jak zginely Mefisto i Wacek naparlam sie na czleczka i troche mandatow naplacil ale to go niczego nie nauczylo i kolejny pies se lata po wsi i zre sie dalej{Gustaw} no i dzis sie mairka przebrala
w srodku wsi na wjezdzie obok mnie zazarly te psy sarenke a kraza juz od dawna w kolo moich danieli, a dobiera se zawsze luzne mniejsze psiny wiejskie i taka sfora 4 -5 lata se po polach i wsi dniami i nocami, dzis sie zajeli tym i mysliwi i policjanci ,dostal znowu mandat i nakaz likwidacji psa a przy nastepnych jesli beda znowu skargi to bedzie sprawa u prokuratora , mam nadzieje ze znowu na jakis czas bedzie choc troche spokoju.
Jak dotrzec do ludzi tego typu nie mam pojecia

Posted

Cudne fotelowe towarzystwo :)

Niestety wsiowa mentalność jest koszmarna. Ale co to znaczy że dostał nakaz likwidacji psa? Zabrzmiało dość ostatecznie... oczywiście winę za ludzką głupotę poniesie pies :(

Posted

no niestety wlasnie zawsze u niego pies ponosi konsekwencje ,samoobrony,samowyzywienia i samozachowawczego instynktu, nie dopytywalam sie policji co konkretnie ma sie stac z psem, bardziej mnie interesowalo jak maja zamiar zapobiec by nie nastal nastepny, bo zawsze zaraz po"stracie" byl nastepny i jak jest szczeniakiem to jeszcze jakos jest ale jak tylko dojrzeje musi w wiekszosci zadbac sam o siebie.
niestety to nie jest odosobniony wypadek a nie ma z kim gadac.
dla mnie zaczyna byc to grozne bo stworzyl sobie wlasna sfore i zaczal na zywca polowac na plowa zwierzyne i inne psy.
nie mam pojecia jak dotrzec by choc troche sie zmienilo bo ..... nie ma z kim i nie ma tematu

Posted

Witam dzis sloneczka wcale u nas nie bylo ino na sam koniec sie tak pieknie pokazalo!!!!
wiem ze moje zdjecia sa kiepski i nie dalo sie tak w calosci pokazac tej ogromnej szarosci a na jej tle ten okragly czerwony krazek.

" class="ipsImage" alt="">

Posted

szkoda ze nie umiem takich zdjec robic coby naprawde bylo widac na zdjeciu to co ja widzialam na zywo!!!!

Posted

Tekla64 napisał(a):
witaj Maks i Spark!!!!
dawno cie nie bylo a ciebie juz idzie znalezc ???? bo wiesz ze ja malo kumata i musze miec latwo i dla mnie prosto hihihi!!!!!
:crazyeye:;)

...Hm, przez subskrybowane tematy, bo baner nipodlinkowany

A.

Posted

dzisiaj troche sloneczka, zamglonego i niepewnego ale jednak sloneczka , wiec mam troche zdjec