Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

JEST!!!!!!!

BLADZIUSIENKIE, MIKRE A L E S W I E C I!!!!!!!!

wyszlo w koncu zaswiecilo i nadal jest !!! AZ MI SIE LEPIEJ ZROBILO , PRZED CHWILA SIE WYLONILO I ZACZELO DAWAC TE ZBAWCZE PROMIENIE

Dona nadal ma problem psychiczny ze smycza ale juz coraz mniej wchodzi miedzy nogi, poza tym chyba ma teraz faze dziwacznych lekow ale przezyjemy to

Posted

Dona już widzę obrasta. I jakie ma fajne futrzaste łapy, nie to co ten mój szary łysolek ;)
Fajnie że masz słonko - może się nastrój poprawi :)
Co do lęków.. taki etap dojrzewania jak to ładnie tu napisali:

Okres dojrzewania - od 6 do 14 miesięcy.
Zarówno w organizmie dorastających suk jak i psów zachodzą w tym okresie duże zmiany hormonalne. Analogicznie jak u ludzkich nastolatków przeżywających okres "burzy i naporu", psie nastolatki mają podobne problemy. Kiedy organizm zmaga się z ustaleniem nowej równowagi hormonalnej, mogą pojawić się wygórowane czy wręcz niezrozumiałe reakcje i zachowania. Obojętne dotąd praedmioty czy zjawiska mogą być przyczyną lęku lub agresji. Zachowanie właściciela w tym czasie może wpłynąć na póżniejsze skłonności pupila. Zarówno karanie psa, jak i próby ośmielenia czy uspokojenia go mogą spowodować utrwalenie niepożądanych zachowań, natomiast spokój i ignorowanie takich reakcji pokazują psy, że nie ma o co robić zamieszania. Jak to u nastolatków bywa, okres dojrzewania może przebiegać bez większych manifestacji.

(cyt. http://www.coape.pl/art_etapyrozwoju_pies.html)

Posted

rany ja nie mogę tu zaglądać - od wczoraj byłam chyba z 10 razy i tak bym chciała mieć taką swoją małą-dużą brodatą, że aż mnie sciska w dołku i :scared:

czemu Ci źle?

u nas też dziś było blade słonko - chciało się przebić ale nie dało rady - znowu pada śnieg :) ale zimę na wsi zdecydowanie bardziej lubię niż tą w mieście - tu jest biało :) nie szaro i brudno :)

Posted

jak Ty mozesz mieć chociaż zalążek dołka z takimi cudakami w domu co????? jakby moje się ze sobą chciały bawić to cały czas bym oglądała z uśmiechem :) póki co tylko koty mnie rozbawiają gonitwami :lol: