ulana Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Obejrzałam wypadowe zaległości. Nikodem mnie powalił - zadzior jeden. :) Prosiaczki cudne, tylko poprzytulać normalnie. Zawłaszcza ten czarny pysio mi się podoba. Weekendy rodzinne to super sprawa. Wnusiaki w duecie :) A żurawie... Rozmarzyły mnie zaraz dzwonię do męża, że chcę w weekend na Mazury. Zwalę na Ciebie. ;) Quote
Tekla64 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 chyba musisz sie spieszyc z zurawiami i cala reszta bo cos mnie sie zdaje ze sie w tym roku syzbciej ptaki zabieraja od nas, jakos tak dziwnie jesiennie sie robi mimo ze to jeszcze w zasadzie nie czas szpaki w lawicach lataja, bociany zebraly sie w kupe i napewno od nas juz se polecialy, zurawie najadaja sie dra i chyba tez szykuja do dlotu, jaskolki siedzialy na drutach w ogromnych ilosciach i znikly nietoperze na gwalt zeruja nocami no i mgly ranne i zimne poranki sa mocno jesiennie sie zrobilo Quote
malawaszka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 za szybko... u nas też czuć jesień... z lata niewiele dało się skorzystać przez te straszne upały, a teraz od razu jesień... mogłoby być jeszcze z miesiąc normalne lato Quote
ulana Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Dzwoniłam i okazało się, że mężowi to samo chodziło po głowie. Jeśli tylko nasza aura nie wywinie jakiegoś numeru i do jutra po południu utrzyma się słoneczko, to będziemy nocować na łódeczce. :multi: Nie o łapanie żurawi mi chodzi, ale o odetchnięcie choć raz jeszcze przed nadchodzącą jesienią tamtym mazurskim powietrzem. O ten całkowity spokój, jakiego nie uświadczysz w mieście... Quote
wilczy zew Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 malawaszka napisał(a):za szybko... u nas też czuć jesień... z lata niewiele dało się skorzystać przez te straszne upały, a teraz od razu jesień... mogłoby być jeszcze z miesiąc normalne lato popieram albo cieplutka jesień Quote
Franca81 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 też bym tak chciała.... Mi w sumie to zima nawet potrzebna zbytnio nie jest... Quote
Tekla64 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 tak wygladala moja suka jeszcze przed wczoraj Quote
Tekla64 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 jakis tydzien temu lub troche wiecej maluchy rosna rozrabiaja i zacyznaja przychodzic na wolanie koniec sesji , wystarczy! Quote
Tekla64 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 no i chyba ostatnie zdjecia tegorocznych bocianow rano jak robilam obchod, oczywiscie bez aparatu bylo ich 6 na zielonym u sasiada za plotem a w poludnie odpoczywaly se dwa na mojej stodole i dwa na sasiedniej Quote
Tekla64 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 to bylo tydzien temu i od tamtego zdarzenia ni widu ni slychu bocianow Quote
Saththa Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Oooooj a co Ci się Dona tak hmmmm powygniatała?:) Już widze ogolona dziewczyna :) Bociany super ;) znaczy odleciały.... Prosiaczki na Twoje wołanie przychodzą?:) Quote
Doginka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Te wyglądają jak sztuczne:lol: http://images52.fotosik.pl/48/56bb7a9b248a2f83.jpg Madziu, coraz ładniejsze foty robisz;-):klacz: Quote
Tekla64 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 nie nie zgodze sie z tym ze robie lepsze, mam ino deczko lepszy sprzet ktory jak na razie robi sam wsio i to nie zawsze to co i jak ja bym to chciala hihihi ale moze keidys w koncu zaczne sie bawic i moze keidys w koncu choc troche te zdejcia beda takie jak ja chce na razie ciesze sie ze jakosciowo sa duzo lepsze i to na razie mi stracza Quote
ulana Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Fajne fotki. Jak to prosiaczki na wołanie? Po imieniu je wołasz? Czy 'cip, cip'? ;) Quote
Tekla64 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 na kury dzwonie miska od pszenicy i czasem wolam cip icp , na daniele wolam " chodzie, chodzie" [juz nie dodaje Kasia-Basia bo ich juz nie ma] , na psy gwizdze a na swiniaki fakt wolam po imieniu i chodzcie , chodzcie zwlaszcza Tera reaguje jest najciekawsza najbardziej ruchliwa najszybsza i najchudsza a takze najmniejsza za to Pigi majestatycznie podchodzi na wolanie powolny zstanawiajcym sie krokiem hihihi, na koty kici kici chyba ze do konkretnego sie zwracam to po imieniu Quote
Doginka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Tera najbardziej kontaktowa- moja ulubienica;-) Quote
ulana Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Tekla64 napisał(a):na kury dzwonie miska od pszenicy i czasem wolam cip icp , na daniele wolam " chodzie, chodzie" [juz nie dodaje Kasia-Basia bo ich juz nie ma] , na psy gwizdze a na swiniaki fakt wolam po imieniu i chodzcie , chodzcie zwlaszcza Tera reaguje jest najciekawsza najbardziej ruchliwa najszybsza i najchudsza a takze najmniejsza za to Pigi majestatycznie podchodzi na wolanie powolny zstanawiajcym sie krokiem hihihi, na koty kici kici chyba ze do konkretnego sie zwracam to po imieniu To cały kod sygnałowy masz :) Pokazałam mężowi prosiaczki, a jemu na wspominki się wzięło i mówi, że w dalekiej swej młodości na wakacjach poznał świnkę, którą człowiek trzymał jak psiaka. Przychodziła na imię, bawiła się w chowanego i berka, i takie tam. Podobno właściciel nie wyobrażał sobie żeby ją dać pod nóż. I to na wsi. Inni mieli go za dziwaka. Quote
Doginka Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Witam się już z Wawkie. Wakacje były super, ale czas wracać do rzeczywistości - dla mnie dalej wakacje, tylko pod nazwą zwolnienie chorobowe:cool3: :hand: Quote
Recommended Posts