ulana Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 No i jak tam dziś prosiaczki? Wodziałaś je już? Quote
weszka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Nic a nic nie znam się na świńskich zwyczajach porodowych. Ale mam nadzieję że prosiaczki całe i zdrowe. No i że je światu jednak pokaże. Quote
eria Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 masakra, tyle wkuwałam w szkole o świniach i ich rozrodzie i co z tego pamiętam ? kompletnie nic ;) zakuć -zdać-zapomnieć Quote
Saththa Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='eria']masakra, tyle wkuwałam w szkole o świniach i ich rozrodzie i co z tego pamiętam ? kompletnie nic ;) zakuć -zdać-zapomnieć[/QUOTE] Ja pamietam ze 3-3-3 3miesiace, tygdonie i dni trwa ciąża :lol: a nawet powtarzałam rpzedmiot :lol: Quote
Tekla64 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 ja se mysle ze uczylyscie sie o swiniach w oborach z klatkami co to widzialy czleka ino jak im jesc dawal i malo ruchu -mozliwosci schowania sie i wyzywienia we wlasnym zakresie mialy a moja swinia to .... prawie dzika swinia , prawie samowystarczalna i mysle ze o jej zwyczajach to w ksiazkach malo stoi, bo jej do calkeim dzikiej swini tyz nie idzie przyrownac wiec ich znaczy dzikich dzikow zwyczaje tyz sa inne jak tej mojej. nie mam wyjscia jak ino czekac co dalej bedzie, tak mnie tyz mowia te moje znawce co to porod przewidzieli pod koniec czerwca , wiec moze ja sie ich jednak poslucham mimo ze poslizg maja to jednak w koncu wyszlo na ich hihihi wieczorkiem znowu zakradne sie spojrzec czy zyja choc bo meczy mnie to strasznie Quote
Tekla64 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 taki se domek wymoscila i wypatrz ja w tym nie zlapalam strzelania szczekami ni nie slychac jakie odglosy wydawala cobym wiecej nie podchodzila ale ja ze tak pwoiem pietra mialam a i Irek tyz hihihi Quote
Saththa Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Miałam ekologiczn ywychów na pastwiskach :razz: to ona nawet nie w domku sie umosciła? i tak pada na nie?? Quote
Tekla64 Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 i co z tego jak i tak nic mi powiedziec nie mozesz hihihi Quote
Saththa Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Tekla64']i co z tego jak i tak nic mi powiedziec nie mozesz hihihi[/QUOTE] bo one w domkach mieszkały i ludzi tez nie bardzo znały ;)nie były takie Domowe przez wielkie D :) Quote
ulana Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Nie znam sie na świniach kompletnie. Myślałam, że wszystkie tak się w oborach hoduje. To co za świnka taka i nie dzika, i nie oswojona? Quote
Doginka Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Madziu, a będziesz próbowała ja bardziej oswoić, jak już wyjdzie z dzieckami bardziej na widokowość gapiów?:lol::hmmmm: Quote
malawaszka Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Tekla64'] nie zlapalam strzelania szczekami ni nie slychac jakie odglosy wydawala cobym wiecej nie podchodzila ale ja ze tak pwoiem pietra mialam a i Irek tyz hihihi[/QUOTE] o masakra, ale macie pupila :lol: wiałabym ojjjj Quote
Tekla64 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 to jest dzikoswin, wzieta z duzego stada prawie wolnozyjacych swinurow, nikt sie nimi poza zarciem za mocno nie zajmowal i na to zeby ja bardziej do siebie przywiazac nie ma szans ale moze uda sie z jakims ciekawszym prosiakiem, jak juz w koncu wyliza z tej jamy , ale tyz za mocno nie bede walczyla coby uzaleznic swiniaki od siebie. ja naprawde mam co robic i kogo glaskac , mysle ze przede wszytskim Dona z Nikusiem mieliby wiele przeciwko temu by nastal nastepny takowy do glaskania i to w postaci swiniaka hihihi toleruja w ograniczonych granicach koty a to juz sporo jak na te dwa zazdrosniki od paru dni odpuscilo nam niebo tyn skwar i wszystko zaczelo intensywniej zyc z czego jestem zadowlona bo mnie oosbiscie jest lepiej, nigdy nie lubilam tropikow dlatego mieszkam w Polsce a nie gdzies gdzie jest cieplej a tu mi funduje aura tropiki bez wyjazdu , nieprzystosowana jestem do wiekszych temperatur jak 25stopni Irek sie upiera ze dzis w nocy Pigi byla jesc ale ja nie jestem przekonana bo kury juz wypatrzyly ze u niej sie mozna super dozywic i glowy nie daje ze to nie one zamaist niej , wsyztsko sie okaze mysle ze juz za pare dni wszytsko bedzie wiadomo ile ich jest i bedzie mozna je pofocic Quote
Fides79 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 a nie trzeba było sobie wziąć jakiegoś młodego osobnika, takiego co by się go dało przyzwyczaić do obecności człowieka, nie mówię żeby robić z niego kolejnego pupilka do głaskania, no ale żeby dał dojść do siebie i nie trzeba było się go obawiać? Quote
Tekla64 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby Quote
Fides79 Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 no darowanemu to nie, ale jakoś wywnioskowałam z tego co pisałaś, że ją kupiliście, więc sądziłam, że mieliście jakiś wybór :roll: Quote
Tekla64 Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 ale tak z innej beczki , to ja nie mam problemu z nia, mnie juz daniele nauczyly ze nie zawsze jest pozadana moja ingerencja w zycie poldzikich zwierzakow ino ciekawosc mnie zzera hihihi ale mysle ze jeszcze chwila i juz wsio bede wiedziec Quote
natija Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 no to ja juz sie tej chwili doczekac nie moge;) Quote
Doginka Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='natija']no to ja juz sie tej chwili doczekac nie moge;)[/QUOTE] I nie jesteś osamotniona;-) Quote
ulana Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 I Wy też planujecie takie stadko świnek wolnochodzące? Quote
Tekla64 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 takich troche zaroslakow marudnych w te upaly Quote
Tekla64 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 i UWAGA DOBRZE PATRZEC BO TO PREMIERA TU JUZ TROCHE DALA ZNAC ZE ZA BLISKO JESTEM i Mopik wylegujacy sie w cieniu po ogromnym upale Quote
Tekla64 Posted August 3, 2013 Author Posted August 3, 2013 a dzis przyuwazylismy ze w tej chwili u Pigi sie dozywia cala masa zwierzat poza kotakmi, kurami ,srokami okazalo sie ze w misce sidzi jez i ... zre tak ze nawet nie zwrocil uwagi na nas Quote
Recommended Posts