Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eria']masakra, tyle wkuwałam w szkole o świniach i ich rozrodzie i co z tego pamiętam ? kompletnie nic ;) zakuć -zdać-zapomnieć[/QUOTE]

Ja pamietam ze 3-3-3 3miesiace, tygdonie i dni trwa ciąża :lol: a nawet powtarzałam rpzedmiot :lol:

Posted

ja se mysle ze uczylyscie sie o swiniach w oborach z klatkami co to widzialy czleka ino jak im jesc dawal i malo ruchu -mozliwosci schowania sie i wyzywienia we wlasnym zakresie mialy a moja swinia to .... prawie dzika swinia , prawie samowystarczalna i mysle ze o jej zwyczajach to w ksiazkach malo stoi, bo jej do calkeim dzikiej swini tyz nie idzie przyrownac wiec ich znaczy dzikich dzikow zwyczaje tyz sa inne jak tej mojej.
nie mam wyjscia jak ino czekac co dalej bedzie, tak mnie tyz mowia te moje znawce co to porod przewidzieli pod koniec czerwca , wiec moze ja sie ich jednak poslucham mimo ze poslizg maja to jednak w koncu wyszlo na ich hihihi
wieczorkiem znowu zakradne sie spojrzec czy zyja choc bo meczy mnie to strasznie

Posted

taki se domek wymoscila i wypatrz ja w tym

nie zlapalam strzelania szczekami ni nie slychac jakie odglosy wydawala cobym wiecej nie podchodzila ale ja ze tak pwoiem pietra mialam a i Irek tyz hihihi

Posted

[quote name='Tekla64']i co z tego jak i tak nic mi powiedziec nie mozesz hihihi[/QUOTE]

bo one w domkach mieszkały i ludzi tez nie bardzo znały ;)nie były takie Domowe przez wielkie D :)

Posted

[quote name='Tekla64']
nie zlapalam strzelania szczekami ni nie slychac jakie odglosy wydawala cobym wiecej nie podchodzila ale ja ze tak pwoiem pietra mialam a i Irek tyz hihihi[/QUOTE]

o masakra, ale macie pupila :lol: wiałabym ojjjj

Posted

to jest dzikoswin, wzieta z duzego stada prawie wolnozyjacych swinurow, nikt sie nimi poza zarciem za mocno nie zajmowal i na to zeby ja bardziej do siebie przywiazac nie ma szans ale moze uda sie z jakims ciekawszym prosiakiem, jak juz w koncu wyliza z tej jamy , ale tyz za mocno nie bede walczyla coby uzaleznic swiniaki od siebie.
ja naprawde mam co robic i kogo glaskac , mysle ze przede wszytskim Dona z Nikusiem mieliby wiele przeciwko temu by nastal nastepny takowy do glaskania i to w postaci swiniaka hihihi toleruja w ograniczonych granicach koty a to juz sporo jak na te dwa zazdrosniki
od paru dni odpuscilo nam niebo tyn skwar i wszystko zaczelo intensywniej zyc z czego jestem zadowlona bo mnie oosbiscie jest lepiej, nigdy nie lubilam tropikow dlatego mieszkam w Polsce a nie gdzies gdzie jest cieplej a tu mi funduje aura tropiki bez wyjazdu , nieprzystosowana jestem do wiekszych temperatur jak 25stopni
Irek sie upiera ze dzis w nocy Pigi byla jesc ale ja nie jestem przekonana bo kury juz wypatrzyly ze u niej sie mozna super dozywic i glowy nie daje ze to nie one zamaist niej , wsyztsko sie okaze mysle ze juz za pare dni wszytsko bedzie wiadomo ile ich jest i bedzie mozna je pofocic

Posted

a nie trzeba było sobie wziąć jakiegoś młodego osobnika, takiego co by się go dało przyzwyczaić do obecności człowieka, nie mówię żeby robić z niego kolejnego pupilka do głaskania, no ale żeby dał dojść do siebie i nie trzeba było się go obawiać?

Posted

ale tak z innej beczki , to ja nie mam problemu z nia, mnie juz daniele nauczyly ze nie zawsze jest pozadana moja ingerencja w zycie poldzikich zwierzakow

ino ciekawosc mnie zzera hihihi ale mysle ze jeszcze chwila i juz wsio bede wiedziec

Posted

a dzis przyuwazylismy ze w tej chwili u Pigi sie dozywia cala masa zwierzat poza kotakmi, kurami ,srokami okazalo sie ze w misce sidzi jez i ... zre tak ze nawet nie zwrocil uwagi na nas