Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zajecia dwudniowe zaczely sie tropieniem na ktorym Dona zaskoczyla mnie bardzo

http://s1102.photobucket.com/user/kajusza/media/Pavel%20Markusek%20szkolenie/DSCF9267_zpsc6430174.jpg.html?sort=3&o=86

po raz pierwszy bawilysmy sie w takie tropienie na powaznie i co dla mniebylo dziwne w tak bliskich odleglosciach miedzy soba ale suka spisala sie na 3/4 medalu! zrobila 3/4 sladu polozonego wedle starej szkoly z przedmiotami przewodnika , 3 z przedmiotow podniosla i mi podala, sama z siebie, 3/4 sladu zrobila ze mnie oczy sie coraz wieksze robily ze zdziwenia, a ta 1/4 juz nam nie bardzo poszlo bo sie rozproszyla ze wzgledu na inne osobyi psy ale i tak ja jestem z niej w ym momencie bardzo dumna

Posted

do obrony podeszla ... na luzie i z dystansem ale od poczatku robila to co do niej nalezalo , tylko z wyjscia na wyjscie na plac robila to coraz lepiej z wiekszym zaangazowaniem i coraz wieksza pasja, piesa z kazdym wyjsciem coraz bardziej wierzyla w siebie coraz wiecej odkrywala ile ma sily i jakie mozliwosci dotad jej kompletnie niezane i obce.
na koniec zerwala rekawe i zaniosla do samochodu odczekla az otworze bagaznik i tam dopiero wypuscila [ a nie nalezy do noszacych na dyztanse ] ja odczytalam to zachowanie poza tym ze dobra robote zrobila , to jakby mi poiwedziala widzisz umiem juz wsio wiem a teraz do domu!
poza tym Dona mimo ze naprezona to nie wdawala sie w wielkie psyowki ni utarczki wystarczylo slowo i wiedziala ze nie o to mi chodzi i nie po to tam pojechalysmy a wiecie jak ona nie lubi z domu wyjezdzac i wsamochodzie czula sie najlepiej

jestem dumna jestem zdziwiona jakiego to ja mam psa i jestem zadowolona ze wyczeklam az okrzepnie

na kazde nastepne spotknaie my sie piszemy, Pavel jako szkolenowec bardzo do mnie dotarl , jest otwarty na wszelkie metody ale realny z wyjatkowym podejsciem do psa warto bylo wymarznac te dwa dni i teraz walczyc z katarem kaszlem i gardlem

Posted

Nie zauważyłam, że to dwa koty na początku :)

http://images10.fotosik.pl/3866/f854df7637f8b5cb.jpg Ależ on ma piękne oczy :loveu:

Nie wiedziałam, że taka utalentowana groomerka z Ciebie, proszę, proszę ;)

jestem dumna jestem zdziwiona jakiego to ja mam psa i jestem zadowolona ze wyczeklam az okrzepnie

Oj jak to potrafią nas zaskoczyć - dobrze, że pozytywnie :)

warto bylo wymarznac te dwa dni i teraz walczyc z katarem kaszlem i gardlem

Zdrówka Ci życzę w takim razie. Ale z poczuciem, że było warto, to chyba i kichać lżej? ;)

Tak myślę o tym zaskakiwaniu i bardzo jestem ciekawa czym by mnie mój malec zaskoczył w takiej sytuacji. Bo on niby ofiara boża, a ostatnio ONka samym spojrzeniem osadzil w miejscu, Niby nic nie czuje, ale dziś Wojtka wytropił, że w sąsiednim bloku jest... Takie jakby dwa psy w nim - który by wziął górę?

Posted

Nie wiedziałam, że taka utalentowana groomerka z Ciebie, proszę, proszę ;-)

Magda w tej dziedzinie od swoich pierwszych poczynań z maszynką rozwinęła się bardzo ! Pamiętam fotki gdzieś na początku galerii - sznaucery z portkami na udach i różne takie kwiatki :evil_lol:. A Dona teraz wygląda tak przyzwoicie ,że niekiedy 'groomer' zrobi dużo gorzej ;)

Posted

aaaa bo to taki pies w typie ras wielu w wiekszosci duzego jamnika ino nie wiem czy nie pomieszaly sie tez dlugo wlose z szorstkim a w ogole zupelnie inny niz byl moj Wacek

Posted

Filmik gdzieś przegapiłam:crazyeye: Ale foty super, jamnior fajnie odgruzowany - na bank mu lekko na duszy się zrobiło:lol: No i Ty robisz ogromne postępy w kwestii cięcia;-)

Posted

[quote name='Saththa']....Rozumiem, ze ta szmatka to przygotowanie do rękawa??
szmatka jest dla szczeniaków ogólnie ;-) tu była próba czy pies wogóle jest zainteresowany szarpaniem, gryzieniem itp. Gryzak czy rękaw mogą być za twarde ... ale Donka nie miała problemu z twardymi gryzakami :-)

[quote name='Doginka']Filmik gdzieś przegapiłam:crazyeye: Ale foty super, jamnior fajnie odgruzowany - na bank mu lekko na duszy się zrobiło:lol: No i Ty robisz ogromne postępy w kwestii cięcia;-)
[quote name='Kajusza']..... http://youtu.be/aWf4VbQb56M

Posted

ooo filmik super dzieki piekne!
no fakt ze najpierw musiala zlapac o co w tym chodzi ale z kazdym razem bylo coraz lepiej
mysle ze bedzie naprawde dobrym psem obronnym
w kazdym razie dzis juz nie mma obaw przed sasiadem wiem ze teraz juz se poradzi

Posted

no niestety na powaznie zwlaszcza jak sie napije sasiad a sie okazalo ze Tekla juz nie daje rady a mloda nie wiedziala ze zebami mozna sie obronic wiec trzeba bylo psu pokazac o co w zyciu chodzi naprawde

Posted

[quote name='Kajusza']szmatka jest dla szczeniaków ogólnie ;-) tu była próba czy pies wogóle jest zainteresowany szarpaniem, gryzieniem itp. Gryzak czy rękaw mogą być za twarde ... ale Donka nie miała problemu z twardymi gryzakami :-)[/QUOTE]

rozumiem :)

Posted

[quote name='Tekla64']no niestety na powaznie zwlaszcza jak sie napije sasiad a sie okazalo ze Tekla juz nie daje rady a mloda nie wiedziala ze zebami mozna sie obronic wiec trzeba bylo psu pokazac o co w zyciu chodzi naprawde[/QUOTE]

o kurde... co za dureń... współczuję sąsiedztwa... ale tak to na wsiach bywa - u nas też nieciekawie w sąsiedztwie bo złodziejstwo, gówniarstwo, nieróbstwo :angryy: