Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć sforo;-)

Ja swoje głodne ptaszki dokarmiam i jak tak dalej pójdzie, to nabawią się tłustych boczków i z ciężkości nie będą mogły latać:roflt: Nawet sójkom orzechy laskowe daję garściami, zamiast sama zjadać;-)

Posted

[quote name='Doginka']Cześć sforo;-)

Ja swoje głodne ptaszki dokarmiam i jak tak dalej pójdzie, to nabawią się tłustych boczków i z ciężkości nie będą mogły latać:roflt: Nawet sójkom orzechy laskowe daję garściami, zamiast sama zjadać;-)[/QUOTE]

A u mnie nikt nic nie chce.... z karmnika jeść :niewiem:

Posted

[quote name='Saththa']A u mnie nikt nic nie chce.... z karmnika jeść :niewiem:[/QUOTE]
Może nie dajesz tego co lubią;-)

Ja kupuję mieszankę ziaren na targu, a oprócz tego pestki słonecznika łuskane i niełuskane, pestki dyni łuskane, orzechy laskowe bez łupinek i słoninkę dla sikorek. Najbardziej lubią pestki słonecznika łuskane i orzechy laskowe, bo te znikają najszybciej:lol:

Posted

[quote name='Saththa']Hmmm nie wydaje mi się do tej pory jadły hmmmm :([/QUOTE]
Może nieregularnie im dajesz jedzonko:razz: Ja jak 2 dni nic nie dosypałam do karmnika, to miałam pusto przez następnych kilka dni;-)

Posted

[quote name='Doginka']Może nieregularnie im dajesz jedzonko:razz: Ja jak 2 dni nic nie dosypałam do karmnika, to miałam pusto przez następnych kilka dni;-)[/QUOTE]

hmmmmm może być to... ze dwa dni nic nie było bo sie skonczy lo

Posted

"moje" sikorki, rodzajów różnych tudzież wróble i mazurki pożarły już tej zimy CZTERNAŚCIE
kilogramów słonecznika łuskanego. Ze względów organizacyjnych żarełko jest monotematyczne, , ale mam taki karmnik niemieckiego wzoru, który mogę jednorazowo zapełnić, bo z głównego pojemnika w miarę ubywania ziaren na podstawce, one same się tam dosypują. No i oczywiście BEZ PRZERW. Sypało wczoraj, nocą i całe przedpołudnie - Śnieg, nie słonecznik

Posted

a moje tej zimy... chba maja gdzie indziej lepiej bo u mnie pelno wrblowatych i sikorek a malo kiedy co ciekawszego do karmnika przyleci za to u kur i u dnaieli roznego ptactwa coeniemiara, tam chyba jednak swobodniejsze sa

aaa no i ja nie ulatwiam zycia ptakom , dostaja slonecznik nieluskany a co tez se musza zpracowaac na zycie

Posted

[quote name='Tekla64']a moje tej zimy... chba maja gdzie indziej lepiej bo u mnie pelno wrblowatych i sikorek a malo kiedy co ciekawszego do karmnika przyleci za to u kur i u dnaieli roznego ptactwa coeniemiara, tam chyba jednak swobodniejsze sa

aaa no i ja nie ulatwiam zycia ptakom , dostaja slonecznik nieluskany a co tez se musza zpracowaac na zycie[/QUOTE]

u nas tez masakra, a dystrybutorzy juz chcieli wycosfac jedzenie ( pracuje w zoologicznym) i musielismy kurna szukac po hurtowniach slonieczika pszenicy gotoych mieszanek, bo zima wrocila ;/

Posted

dzis byla ekspansja ptactwa wodengo na wschod!!! ogromniaste klucze w duzych ilosciach lecialy se nad nami na porannym spacerze , naprawde ogromne ilosci, moze to zapowiada ze jednak wiosna idzie w koncu, drobne ptaszyska koncertowaly jak w cudny wiosenny sloneczny ranek choc wcale taki nie jeste , napewno nie jest sloneczny ale mroz mocno zelzal snieg powoli paruje ziemia odpuszcza wiec robi sie bloto ale to sa uroki okresu przejsciowego i czekamy na cudna sloneczna wiosne wiec przetrwamy i to

aaa kawek nie dokramiam po tym co widzialam dwie wioski od nas , tam ich jest zatrzesienie i wcale nie jest to fajne jak sa w takich ilosciach wrzask czarn i brudno nawet z kawa na dworze maja tam ludzie problem
oby u nas az tak sie nie rozplenily
za to ja nadal walcze z okropnymi srokami .... bez wielkich rezultatow niestety
no i lisy zaczely byc problemem