Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wilczy specjalnie dla ciebie polowalam jak ino je uslyszlam

te plamy to tanczace w kominach powietrznych zurawie
ale niestety moj sprzet nie chial wspolpracowac
tak se wlasnie szyowaly kregiem az dolaczylo do nich 6 i utworzyly takie cos obierajac konkretny kierunek i cel utworzyly klucz [ masz racje lataja jednak w kluczch] i se polecialy nad moja glowa

Posted

Hej, hej, nadrobiłam parę stron :) , oczywiście ogromnie zazdroszczę widoków żurawi ,gęsi i wszystkiego innego nad głowami , niektórym nad głowami latają co najwyżej gołębie :evil_lol:. Pluskający się Nowy super - mój papużek też się kąpać uwielbiał, ale nie tyle w baseniku co na zlewie pod bieżącą wodą :loveu:. Piesy poranne super i wschody bajkowe :) .
A nam się dziś pogoda skiepściła....

a ja Cię muszę jeszcze rozczarować całorocznymi bratkami hihihih :evil_lol: , bo tak się zgadało w pracy o wiośnie i o kwiatkach i o nich wspomniałam, a tu ci niespodzianka- wskazali mi miejsce w Zabrzu gdzie są klomby z takimi co całą zimę były :evil_lol:

Posted

Magda, ta fota jest bajka:loveu:
http://images10.fotosik.pl/3604/9de46e1231059586.jpg

Klucze żurawi też fajne;-) Jak rozpoznać, że to żurawie a nie gęsi, albo inne ptaki?:niewiem:

A słoneczkowe foty - urok i czar, piękne:loveu:
W ogóle poprawiłaś się w kwestii fot - są coraz fajniejsze;-):klacz:
Aaaa i rogasie fajne - ślinka mi cieknie na myśl o takim cąberku np z buraczkami i pieczonymi ziemniaczkami:evilbat:

Posted

Ptaków klucze masz nad głową i przestrzeń pól przed sobą, a ja tu blokowisko wokół i gołębie też szare... I sięgając do Twych słów w związku ze storczykami powiem - Też bym tak chciała! A wiesz jak boli?
Krótko - zazdrośnica jestem :)

Posted

[quote name='M&S']Ja też mam już dosyć zimna:shake:[/QUOTE]

[quote name='Saththa']Zima jest fajna ale w górach a nie w miescie :shake:[/QUOTE]

nie znacie się :lol:

[quote name='Tekla64']Wilczy specjalnie dla ciebie polowalam jak ino je uslyszlam[/QUOTE]

Magda,bardzo dziękuję :loveu:

[quote name='Doginka']Klucze żurawi też fajne;-) Jak rozpoznać, że to żurawie a nie gęsi, albo inne ptaki?:niewiem:[/QUOTE]

każdy ptak ma inny kształt w locie i po tym się poznaje co leci

[quote name='ulana']Ptaków klucze masz nad głową i przestrzeń pól przed sobą, a ja tu blokowisko wokół i gołębie też szare...[/QUOTE]

ptaki przelatują również nad miastami,tylko trzeba być czujnym

Posted

[quote name='wilczy zew']...ptaki przelatują również nad miastami,tylko trzeba być czujnym[/QUOTE]
Ja kiedyś byłam czujna, ale aparatu ze sobą nie miałam:evilbat:

Posted

[quote name='wilczy zew']ptaki przelatują również nad miastami,tylko trzeba być czujnym[/QUOTE]

Kiedy ja to albo się spieszę gdzieś, albo jestem z Zibim na spacerze. W obydwu przypadkach muszę być czujna, ale raczej patrząc na dół, żeby się np. nie potknąć, bo w tym jestem mistrzem, albo żeby Zibi nie pobiegł przez jezdnię, powiedzmy, do ukochanej. A na dole to gołębie. ;)

Posted

ja nie jestem ornitologiem ino ..... tak se gapie sie w niebo jak uslysze cos i ja je ino po glosach poznaje wiec nie powiem co jest na osttanich zdjeciach bo zaskoczyly mnie i dziwku nie wydawaly

za to dzis... nie mialam kamery za to ptaszydlow nad glowa masy, i dzis spokojne tanczace zurawie by byly ale ..... nie ma

musialam z samego rana jechac co spowodowalo ze skrobalam przednia szybe ze cienkiej warstwy lodu, drzwi mi przymarzly i ledwo sie dostalam do wozu . trawy skrzypialy pod nogami a psy byly przeszczesliwe ! na spacerze