Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie napewno nie tyn sam
mysle [bo sie nie znam] ze to na ziemi to pani dzieciolica a ten z kiedys ze stodoly sasiada to pan dziciol
to na ziemi bylo mniej intensywnie ubarwione a tak maja panie w patsim swiecie

co prawda moge sie totalnie mylic i jest to zupelnie inny ptak tyz zielony ale takiego jeszcze tu nie widzilam wiec se mysle ze to wlasnie pani dziciolica a chyba sprawdzac u moich ornitologow nie bede bo zdjecia znowu bardzo kiepskie i w koncu mnie do dialbla posla hihihi

Posted

dzięcioł super, szkoda że Magda już wyjechała ,może dałoby się go lepiej uchwycić ;) ale grunt ,że widać co jest
a śniegu faktycznie jak na lekarstwo

Posted (edited)

Sprostowanie na prośbę Tekli ,która nie może się zalogować.

Ptaszek,którego sfotografowała to dziecioł zielonosiwy a nie dzięcioł zielony.

Edited by Margi
Posted

no no, to bardzo rzadki gatunek w Polsce,nigdy nie widziałam tak jak tego zielonego

Magda,jeśli chodzi o wybarwienie to zimą może być mniej intensywne,również osobniki młode mogą mieć trochę inne upierzenie

Posted

Cześć Sforo:)

ja też mam problemy z zalogowaniem :angryy:

Niech Telka po wpisaniu loginu i hasła odznaczy okienko "zapamiętaj mnie" i może jej się uda. Mnie się udało.

Posted

nie nas ino ciutke posypalo za to mrozik jest

aaa dostalam odpowiedz od moich ornitologow i one twierdza ze jest to jednak dzieciol zielony!!!!
tak i ja sie anm na ptakach hihihi

Posted

no mamy zime !!!!
jakies 5-7cm sniegu i -10 wiec sniegu nie za wiele to sie nie urobie a w zwiazku z mrozem to sypki jest psy sie ciesza ale za dlugo poza Dona na dworzu nie chca hihihi