Margi Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Pewnie będzie tor z przeszkodami dla psiaczków. Quote
Tekla64 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 no moze jednak cos z tej zabawy w koncu bedzie !!!! zaczynamy powoli lapac o co chodzi i czego chce a to juz krok i to spory do przodu wiec teraz juz jestem calkiem niezlej mysli Quote
eria Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 czekamy czekamy na fotki i relacje z toru :D Quote
Doginka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Chyba mnie ciekawość dobije zanim Magda zdradzi, co to takiego:roflt: Quote
Kajusza Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Doginka']Chyba mnie ciekawość dobije zanim Magda zdradzi, co to takiego:roflt:[/QUOTE] hahaha nie jesteś sama ;-) Magda - my w kilkoro osób planujemy poćwiczyć posłuszeństwo i takie nowe coś (przynajmniej dla mnie) co się nazywa rally-o czy jakoś tak, spotkania będę w soboty ... jakbyś była zainteresowana. Jakby co to na zawodach pogadamy ;-) Quote
Tekla64 Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 pewnie ze pogadamy i moze wyjdzie z tego calkiem ciekawa sprawa Quote
wilczy zew Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Kajusza'] i takie nowe coś (przynajmniej dla mnie) co się nazywa rally-o czy jakoś tak, spotkania będę w soboty ... jakbyś była zainteresowana. [/QUOTE] co to takiego :-o Quote
jambi Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 znaczy to my teraz będziemy do Magdy na tor przeszkód przyjeżdzać???? ... czy ja coś źle zrozumiałam ... :hmmmm: Quote
Kajusza Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='wilczy zew']co to takiego :-o[/QUOTE] to taki jakby tor z punktami przy których są kartki z zadaniami dla psa i właściciela. Szczegółów nie znam ;-) Quote
eria Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 brzmi ciekawie :) Jambi, ja już się na to cieszę hihiih :evil_lol: Quote
Tekla64 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 wy jestescie za domyslne hihihi a mialobyc takie cudne wejscie jak juz sie naumamy Quote
malawaszka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 mogłabyś już się pochwalić co?????? może ja się kiedyś też zmobilizuję i ruszę tłuste doopsko.... kurcze tyle placu się marnuje... Quote
Tekla64 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 na razie nie ma sie cyzm za bardzo chwalic "wywalczylam" na razie dwie lekkie przeszkody , calkiem surowe [ mam w palnie je se pomalowac ale na razie pogoda nie zacheca mnie do takich dzialan] i rozczarowalam sie okrutnie , ten na ktorego liczylam w 100% zawiodl na calej lini i nie chce sie ze mna w to bawic , za to Dona mnie zaskoczyla i o dziwo zalapala o co mi chodzi ale jeszcze radochy z tego nie ma i mimo wszystko jak sie da probuje obejsc ale pracujemy nad tym i jak juz bedziemy na dobrym tropie to sie pochawlimy a mam nadzieje ze jak nam juz z tymi malymi pojdzie to moze maz nam zrobi taki prawdziwy tor przeszkod.... moze sie doczekamy ps dwa stare tyz by chcialy ino ..... Quote
Kajusza Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 mnie rozśmiesza golden koleżanki, który jak zaskoczył, że skakania i pokonywanie różnych przeszkód jest fajne to teraz sam pcha się wszędzie ;-) A takie miał opory ... pewnie Twoje psy też jak zobaczą jakie to fajne to będą same się pchaly a torek :-) Quote
Tekla64 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 chyba nie chodzi o lenistwo , bo on jest wyjatkowo skoczny wyjatowo predki i chetny do wszelakiej zabawy , ino mysle ze ..... on dotad skakal przez cos dla jakiegos swego celu, wyjscie z posesji, wyjscie ze stajni, pokonywanie przeszkod jak leci za tropem , a skakanie na przydomowym terenie przez jakies trzy slupki dla niego niepojete ale mysle ze on w koncu zalapie o co mi chodzi i ze to tez jest fajne ino musi sam do tego dojsc po co i na co takie cos jest Quote
wilczy zew Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 czyli ma podejście: po co to robić skoro nie mam z tego korzyści :) Quote
Saththa Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Po co ma skakac jak wariat;) odpowiednia motywacja i bedzie skakał jak ta lala;) Quote
Tekla64 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 motywacji mu nie bark i checi tyz ino coby sens znalezc bo on kombinator i mysliciel wielki a szybki hihihi powoli , czasem trzeba poprostu czasu , nie wszystko da sie od " natychmiast" zrobic i na razie sie nie zalamuje ale ..... liczylam wrecz bylam pewna ze on .... on zalapie od razu , on im bedzie pokazywal jakie to fajne a tymczasem ZONG on nie a Dona tak hihihi jak to te moje wychowanki mnie wiecznie zaskakuja Quote
ulana Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Uważaj, bo jak się w tym skakaniu rozsmakują to będziesz musiała uczyć komendy "Nie skacz!" jak jeden mój kolega przed laty. :) A i tak zapomniał kiedyś rzec i pies wskoczył do zoo płosząc łanie... Quote
Tekla64 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 moje zoo ma 2,5m plot wiec chyba nie dadza rady , chyba ze naucza sie chodzic po siatce a tego uczyc ni pokazywac nie bede hihihi Kaska z Dasza chodzily po siatce ale wtedy mieszkalam w miescie i kazda przeszkoda byla wykorzystywana a co do strachu ze beda wialy przez ploty to .... Niko i tak to moze zrobic jak chce a Donie chyba nie wpadnie taki pomysl do glowy , mam nadzieje Quote
WATACHA Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Och jak mi się marzy podwórczko, a na nim plac zabaw dla piesków Quote
jambi Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 ja kiedyś miałam plan wykorzystania ADHD Żmiji na torze agility - no i wówczas moje maleństwo równiez mnie rozczarowało ... mimo, że skoczne do szaleństwa, szybkie i kumate jednak na torze zabrakło jej fanu, owszem chętnie zalicza przeszkode ale wyłącznie celem uzyskania nagrody... Aron natomiast miał zgoła odmienne podejście, z nim przeszkody na torze robiłam w ramach "rozgrzewki" przed właściwym szkoleniem :) wszystko robił jak leci, bardzo pięknie, ale on to robił na zasadzie - ja nie zrobie? jak to JA nie zrobie?! doszło do tego, że czasem sam leciał na te przeszkody i sobie je po prostu robił :) Balbina nigdy chęci ani predyspozycji nie wykazywała, z Abi nawet nie będę próbować. Quote
Doginka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Qrczaki, ja proszę mojego TZa o tor przeszkód dla moich chłopsiaków, a ten się leni:mad: Chyba sama wezmę się za budowę jakiejś przeszkódki:roflt: Quote
Recommended Posts